fbpx

[Ekskluzivno] Se zgodovina ponavlja? Nestrpneži vandalizirali hišo in okolico poslanca SDS

Grafit na fasadi in dvorišču poslanca SDS Franca Kepe.

Neznanci so danes popisali hišo in dvorišče poslanca SDS Franca Kepe in sicer z dvema grafitoma “Krvava narava” in “korupcija”. Dogajanje spominja na vstajniške čase konec leta 2012 in začetek leta 2013, ko so nepridipravi na domovih grozili mariborskim mestnim svetnikom in obešali lutke na dravskem mostu, vse več pa je groženj tudi med protestniki na kolesih.

Poslanec Slovenske demokratske stranke Franci Kepa je bil danes žrtev vandalizma. Njegov dom v Trebnjem je namreč postal tarča nepridipravov, ki so mu z rdečim sprejem popisali fasado hiše ter tla dvorišča. Po naših podatkih je policija že obveščena in raziskuje ozadje dejanja.

Poslanec Slovenske demokratske stranke pa ni prvi, ki se je soočil z nestrpnimi zapisi, kot kaže svojih ideoloških nasprotnikov. Protestniki te dni namreč stopnjujejo grožnje in redno grozijo s smrtjo premierju Janezu Janši in sicer z napisi “smrt janšizmu”, napis pa so pred tem celo promovirali na javni RTV. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da gre za  kazniva dejanja, ki jih mora policija obravnavati skrajno resno.

Foto: Demokracija

Spomnimo tudi na leto 2012 in začetek leta 2013, ko so si mariborski vstajniki preprosto dovolili preveč in so grozili na domovih posameznim mestnim svetnikom iz občine Maribor. Najbolj pa so bili ponosni na grozljive viseče lutke z obrazi takratnih mariborskih mestnih svetnikov, ki so visele iz dravskega mostu.

Primer hudega nasilništva, posledice hujskaškega poročanja proti Kanglerju.

Luka Perš