fbpx

[Ekskluzivno] Sodni izvršitelj Štolfa se požvižga na epidemijo covida-19! Deložiral bi družino v samoizolaciji in s sumom okužbe!

Foto: Nova24TV

Ekskluzivno poročamo o deložaciji, ki naj bi se dogajala v občini Piran. V Sečovljah 74 živi gospa Zlatka Hirtič. Le-ta je bila na papirju lastnica podjetja HIRGRAD gradbeništvo in nepremičnine d.o.o. S podjetjem je ves čas upravljal njen nekdanji mož, ki pa je s pomočjo računovodskih servisov in izmišljenih upnikov podjetje poslal v stečaj. Težava je toliko večja, da je bila hiša v lasti podjetja in bi naj bila črna gradnja. Sodišče je na dražbi prodalo za poplačilo največjega upnika gradbenega podjetja Ledava črno gradnjo za 50 tisoč evrov, ne glede na to, da ni bila legalizirana. Tragedija je toliko večja, saj bi se naj v hiši nahajal bolan oče Hirtičeve. Med drugim je hud srčni bolnik in kot navajajo naši viri so odkrili, da pri Hirtičevi obstaja sum, da je zbolela za covidom-19.

Naši viri so sporočili, da so pred hišo Hirtičeve videli dva rešilca in reševalce, ki so jo pregledovali. Zaradi suma okužbe s covidom-19 mora biti gospa medtem ko čaka na testiranje v samoizolaciji. Ne glede na vse znane predpise, da se morajo okuženi s covidom-19 umakniti v karanteno, to ni zaustavilo sodnih izvršiteljev. V glavni vlogi je koprski sodni izvršitelj Luka Štolfa s svojo skupino desetih pomočnikov. Sklep je podpisala kljub znanim dejstvom piranska okrajna sodnica Bernarda Pavliha.

Priče dogodka navajajo, da nobeden izmed sodnih izvršiteljev ni imel zaščitne opreme pred koronavirusom, razen maske, za razliko od medicinskega osebja. Kje so rokavice? Priče zatrjujejo, da glede na sprejete vladne odloke in navodil zdravstvene stroke to za sodne izvršitelje iz Obale ne velja. Sami so tvegali stik z okuženim, s tem pa posredno raznašajo nevaren virus. A kot navajajo priče, se je Štolfa na opozorila požvižgal. Kljub odločbi zdravstvenega inšpektoriata nam priče poročajo, da sodni izvršitelji odnašajo stvari, čeprav morebiti širijo virus. To dokazuje tudi odredba, ki so jo nam poslale naše priče. Na sliki pa lahko vidite, kako pomočniki odnašajo stvari iz hiše brez zaščitne maske.

Odločba glede covid-19 gospe Hirtič. (Foto: Bralec Nova24TV)

Hirtičeva je imela podnajemno pogodbo za nedoločen čas, zato bi morala dobiti nadomestno stanovanje od piranske občine
Naše priče dogodka omenjajo, da se je Zlatki Hirtič v trenutku podrl svet. Kot smo že omenili, je v preteklosti postala žrtev podjetniških mahinacij svojega nekdanjega moža. V preteklosti smo razkrili v našem mediju kar nekaj črnih gradenj v občini Piran, med drugim tudi črno gradnjo nekdanjega podpredsednika SD in ministra za promet v Pahorjevi vladi Patrika Vlačiča. Kot nam je zatrdila Hirtičeva, ima v lastni hiši podpisano podnajemno pogodbo za nedoločen čas. Zato bi ji morala po zakonu o stanovanjih občina Piran  urediti nadomestno stanovanje.

Sodni izvršitelj Luka Štolfa. (Foto: Bralec Nova24TV)

Vendar kot pričajo ekskluzivne fotografije iz terena, se sodni izvršitelji požvižgajo na vse. Odnašajo stvari, ki so potencialno okužene s covidom-19. Glede na odločbo je jasno, da s svojo intervencijo ogrožajo zdravje sebe in bližnjih, s katerimi bodo v stiku. Zakaj sporna deložacija ni morala počakati vsaj dva tedna, da bi samoizolacijska karantena minila, pa je vprašanje za piransko okrajno sodišče in sodne izvršitelje, ki svoje delo opravljajo ne glede na navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Luka Perš