fbpx

[Ekskluzivno] Ugrabitev avtobusa: Tako je izgledala policijska akcija na kraju dogajanja! Policijski sindikat od vlade in MNZ ne želi čestitk!

Foto: Sindikat policistov Slovenije

Objavljamo ekskluzivni posnetek ugrabitve avtobusa LPP, ki se je zgodil v četrtkovih večernih urah. Gre za posnetek priče iz južne ljubljanske obvoznice, kjer so policisti zaustavili avtobus, nato je stekla akcija aretacije ugrabitelja. Ugrabitelj avtobusa je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. Policijski sindikat Slovenije je po akciji na vlado naslovil kritiko.

V četrtek zvečer je odjeknila šokantna vest, da je na ljubljanski južni obvoznici na priključku Ljubljana – center zaradi izrednega dogodka priključek zaprt, in sicer zaradi ugrabitve avtobusa LPP, pri čemer je na koncu ugrabitelj umrl.

Po navedbah policije je 48-letni Kranjčan (njegovega porekla še niso razkrili) je v Centru Ljubljane vstopil na avtobus in voznika z grožnjami in nevarnim predmetom prisilil, da ga je odpeljal proti avtocesti. V tem času je bilo na avtobusu nekaj potnikov. O dogajanju na avtobusu je bila policija obveščena s strani enega od potnikov, ki so se umaknili v zadnji del avtobusa.

Vir: družbena omrežja

Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj. Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto. Z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem) je bil osumljenec izven avtobusa obvladan. V postopku po prijetju je osumljenec pričel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl. O dogodku sta bila obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja.

Pred ugrabitvijo avtobusa LPPP skušal ugrabiti medkrajevni avtobus Arriva
Po najnovejših informacijah je ugrabitelj avtobusa LPP eno uro prej skušal ugrabiti avtobus podjetva Arriva, ki je vozil proti Bledu. Potem ko je vozilo zapeljalo iz avtobusnega postajališča, je moški z izvijačem začel groziti potnikom in šoferju. Avtobus je ustavil v Tivoliju, očividec pa je za 24ur povedal: “Neka ženska se je zadrla ’vsi dol, un tip’. Tudi sam sem vstal iz sedeža in se napotil proti izhodu. Še preden sem izstopil, smo se že peljali naprej. Opazil sem, da je izstopil tudi možakar z izvijačem v roki. Nič mi ni bilo jasno. Kasneje smo se ustavili na Petrolu na Celovški cesti, kjer smo čakali policijo.”

Policisti zaslužni, da ni bilo žrtev, od vlade ne želijo pohval
na dogodek so se odzvali tudi v Sindikatu policistov Slovenije: “Medtem, ko Vlada Republike Slovenije in vodstvo MNZ stroške delodajalca (drugi bruto) poskušata prevaliti na pleča policistk in policistov, le ti na terenu s svojim hrabrim in požrtvovalnim ter nesebičnim delom rešujejo življenja 8 državljank in državljanov, ki so bili včeraj zvečer žrtve ugrabitve na avtobusu LPP! Samo policistom gre zahvala, da so uspešno, učinkovito in strokovno, da ni bilo nedolžnih žrtev.

Ali bodo v MNZ policistom zaradi tega zaračunali stroške goriva službenih vozil, ki so nastali pri zasledovanju ugrabljenega avtobusa, ker tolmačijo da morajo stroške delodajalca pokrivati zaposleni? Ali pa bodo policistkam in policistom zaračunali stroške raznih sprejemov, kjer se bodo nabirale politične točke na plečih tistih, ki tvegajo svoja življenja, da zagotavljajo varnost v Republiki Sloveniji? Očitno je glede na trenutno politično vodstvo MNZ mogoče pričakovati marsikaj! ČESTITKE policistkam in policistom za hrabro in požrtvovalno dejanje, vnaprej zavračamo pohvale in čestitke tistih, ki nam kradejo denar, namenjen zaposlenim!”

C. Š.