fbpx

[EKSKLUZIVNO]: Tičev morilec Cakić je pred dvema letoma nenadoma pustil nogomet in vstopil v tujsko legijo – tam je postal izurjen morilec!

Foto: Facebook. Na sliki levo Stefan Cakić.

Dva dni po umoru na Trubarjevi, ko je 20-letni Stefan Cakić v zgodnjih jutranjih urah večkrat zabodel znanega dramskega igralca Gašperja Tiča (z Box bara nasproti železniške postaje sta se okrog 6. ure s taksijem odpeljala v igralčevo stanovanje), slovenska javnost še vedno ugiba, kaj se skriva v ozadju krutega dejanja, da je namreč Cakić s kuhinjskim nožem Tiča zabodel več kot desetkrat, da je ta izkrvavel do smrti, preden je nato mladenič iz bližnjega bara poklical policijo. Časnik Dnevnik poroča, da je osumljeni Tiča zabadal v telo, nogo in vrat, poleg vbodov pa je imel pokojni še nekaj ureznin na roki, ki so bržkone nastale v samoobrambi, ko je Tič očitno prijel za rezilo noža. Požareport poroča, da naj bi Cakić po Ljubljani preprodajal prepovedano drogo, toda na Novi24TV smo od dobro preverjenih virov izvedeli, da je nekdanji nadarjeni mladi nogometni vratar NK Radomelj pred dvema letoma nenadoma pustil nogomet – in brez besed odšel v Marseille, kjer se je pridružil zloglasni tujski legiji.

Dobro preverjeni viri iz nogometnih krogov pravijo, da Stefan Cakić nikoli ni bil povsem normalen fant, da je imel pogosto nenavadne in bizarne ideje, zanimala sta ga vojska in orožje. V sezoni 2014/15 je še odigral 22 tekem za mladinsko ekipo nogometnega kluba Radomlje, bil je namreč prvi vratar, uspelo se mu je prebiti celo v člansko ekipo, toda potem se je nenadoma odločil, da pusti nogomet in se v Marseillu v Franciji pridruži tujski legiji. Podpisal je pogodbo za 10 let.

Naši viri pravijo, da se je Cakić tam osebnostno povsem preobrazil, postal je dobro izurjeni plačani vojak, poklicni morilec. Po povratku (ni povsem jasno, ali se je vrnil zato, ker je dezertiral, ali pa se mu je uspelo dogovoriti za izstop) ga prijatelji bojda niso več prepoznali, postal je povsem druga oseba. Naši viri trdijo, da se je v nogometnih krogih govorilo, da se mu je preprosto “zmešalo”. Trdijo tudi, da Cakić ni bil istospolno usmerjen.

Nove ekskluzivne informacije tako postavljajo nedeljski umor na Trubarjevi v povsem novo perspektivo – če držijo naše informacije, da je Gašper Tič svojega mlajšega prijatelja omamil z drogo za posilstvo in ga nato spolno zlorabil, to delno pojasnjuje, zakaj se je 20-letnik odzval tako burno in zakaj je tako “izkušeno” upravljal s hladnim orožjem. Cakić je sicer po naših informacijah policiji povedal, da ga je Tič skušal posiliti in da je prvi prijel za kuhinjski nož, a enajst vbodnih ran, ki so jih odkrili na truplu žrtve, zgovorno priča o tem, da verjetno še zdaleč ni šlo samo za samoobrambo, temveč za hladnokrvno maščevanje.

Foto: YouTube. Francoska tujska legija je vojska vrhunskih poklicnih morilcev.

Kaj je francoska tujska legija?
Francoska tujska legija (francosko Légion Étrangère De Français) je elitna in specialna enota francoskih oboroženih sil. Moto legije je Honneur et Fidelité (slovensko Čast in zvestoba) in Legio Patria Nostra (slovensko Legija naša domovina). Tujsko legijo je 9. marca 1831 ustanovil francoski kralj Ludvik Filip. Tega leta je Francija osvajala Alžirijo in je potrebovala vojsko, hkrati pa se je v istem obdobju v Francijo zateklo veliko število tujcev iz ostalih evropskih držav. Z ustanovitvijo legije je kralj pridobil vojaško silo in se istočasno znebil tujcev, ki jih je poslal v Alžirijo.

V tujski legiji je v zadnjem času služilo tudi več Slovencev, o nekaterih so poročali slovenski časniki. Prvo urjenje traja štiri mesece. V tem času ogromno nabornikov opusti vojaško življenje, bodisi zaradi slabe psihofizične pripravljenosti, bodisi zato, ker ne poznajo jezika. Tisti, ki ostanejo, po štirih mesecih že govorijo francosko. Legija je vrsto let veljala za leglo kriminalcev, težjih prestopnikov in posiljevalcev, ki so jim Francozi priskrbeli tudi lažno identiteto in lažne potne liste. Obstaja nenapisani dogovor, da se legionarja ne sprašuje, ali je v svoji karieri moral ubijati. O tem tudi tisti, ki so zapustili legijo, ne govorijo.

Tič je bil zagovornik pravic istospolnih.

Cakić aktiven tudi v zavodu Mladi zmaji
Naj spomnimo. Že v ponedeljek so mediji poročali, da je bil Stefan Cakić tudi aktivist mladinskega zavoda Mladi zmaji, kjer v opisu na spletni strani navajajo, “da si prizadevajo oblikovati varne okoliščine na ravni četrtnih skupnostih, tam torej, kjer mladi vsakodnevno iščejo nasvet, družbo ali zgolj razumevanje. Z odpiranjem središč druženja ponuja zavod mladim meščanom in meščankam možnost globljega povezovanja s svojim širšim bivanjskim okoljem”.

Marca letos so na Zaloški 220 odprli nove prostore in hkrati proslavili deseto obletnico centra, ki so ga poimenovali Čamac. Slovesnega odprtja sta se udeležila tudi predsednik državnega zbora Milan Brglez in ljubljanski župan Zoran Janković, Cakić pa je bil med tistimi, ki so prerezali slavnostni trak. Delo je takrat poročalo, da je Cakić pred otvoritvijo prostorov skupaj s sodelavcem uredil okolico.

T. F.