fbpx

[EKSKLUZIVNO] V Ljubljani se je dogajal spektakularen lov na alžirskega in maroškega državljana, eden se je celo upiral aretaciji

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Tudi Slovenija se sooča s problemom kriminala migrantov. Državljana Maroka in Alžirije sta v petek ob eni uri ponoči oropala vozilo, nato pa se je začel spektakularen lov policije, v katerem so morali policisti uporabiti prisilna sredstva.

Posledice množičnih migracij in nezadostne zaščite meja Evrope ter nacionalnih držav že puščajo posledice tudi v tranzicijskih državah, kot je Slovenija, ki sicer ni ciljna točka nezakonitih migrantov.

V petek je policiste Policijske uprave Ljubljana okoli ene ure ponoči občan obvestil o vlomu v parkirano vozilo znamke Audi na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani.

Začel se je spektakularen lov in upiranje policiji
Na policiji so nam dogodek potrdili in nam povedali, da je bilo na kraj in v bližnjo okolico poslanih več policijskih patrulj, osumljenca pa sta ob njihovem prihodu začela bežati čez Hrvatski trg, kjer sta odvrgla odtujene stvari, in nato nadaljevala po Njegoševi cesti na Vrhovčevo, kjer jima je uspelo prvega osumljenca tudi prijeti.

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Ta ukazov policije ni upošteval in je kljub temu poskušal pobegniti, zato so morali policisti uporabiti prisilno sredstvo za vezanje in vklepanje. Kmalu zatem jim je uspelo prijeti še drugega osumljenca.

Gre za afriška državljana
Kot primer opisujejo na policiji, so osumljencema, državljanoma Alžirije in Maroka, v času zbiranja podatkov odvzeli prostost, prav tako jim je uspelo najti vse odtujene predmete, ki sta jih migranta zasegla med tatvino avtomobila. Najdene predmete so že vrnili lastniku avtomobila, gre za državljana Nemčije, ki sta mu tatova povzročila za tisoč evrov škode. Zoper osumljenca bo na tožilstvo podana kazenska ovadba. Med dogodkom na srečo nihče ni bil poškodovan.

Politika odprtih vrat ima veliko skupnega z naraščajočo stopnjo kriminala
Vse kaže, da je tudi Slovenija postala tarča migrantskega kriminala, čeprav so nam oblastniki zatrjevali, da je Slovenija varna država. Če pogledamo podatke v Evropi, lahko vidimo, da se je stopnja kriminala od začetka migrantske krize samo v Nemčiji povečala za 50 odstotkov, medtem ko je na Švedskem to število še veliko hujše, kar 73-odstotno, zato to nekdaj vzorno državo zdaj primerjajo celo z Mehiko. Podobnim trendom sledijo praktično vse države, ki so sprejele vsiljevanje migrantskih kvot Evropske unije, na srečo pa v Evropi obstajajo tudi države, ki so se odločile upreti tovrstni politiki, kot so države iz Višegrajske skupine. Madžarska, ki je mejo popolnoma zaprla z ograjo, nima težav niti z migranti niti s kriminalom.

Foto: epa

C. Š.