fbpx

Ekskluzivno: V Novem mestu Rom brutalno napadel najstnika, ki je utrpel dvojni zlom čeljusti!

Foto: iStock

Naši zanesljivi viri poročajo, da se je v ponedeljek, 6. julija 2020 na območju Novega mesta zgodil brutalen napad na mladostnika s strani pripadnika romske skupnosti. Odgovor Policijske uprave Novo Mesto si lahko ogledate ob koncu članka. UKC Ljubljana so nam sporočili, da zaradi varovanja osebnih podatkov tovrstnih informacij ne komentirajo.

V našem mediju smo velikokrat poročali o kriminalnih dejanjih romske skupnosti na območju Novega Mesta in Kočevja. Tako je v naše uredništvo prišla informacija, da se je zgodil fizični napad na mladostnika. Hudo kaznivo dejanje je storil Rom z območja dolenjske prestolnice. Mladostnik je zaradi napada utrpel hude poškodbe, kjer so ga v četrtek, 9. julija 2020 v UKC Ljubljana tudi operirali. Vir nam je še navedel, da so o dogodku poročali nekateri slovenski mediji, poškodbe mladostnika pa označili za lažje.

Zgodbo bomo dopolnjevali, saj poskušamo priti tudi v stik s pričami dogodka, a se na naše klice do sedaj še niso odzvali. Iz UKC Ljubljana nam niso mogli potrditi operacije mladostnika, saj zaradi varovanje osebnih podatkov ne morejo komentirati tovrstnih informaci,j so nam sporočili iz njihove službe za stike z javnostjo.

Odgovor Policijske postaje Novo Mesto:

Policisti PP Novo mesto so bili 6. 7. ob 20.30 obveščeni, da naj bi na Župančičevem sprehajališču v Novem mestu neznanci pretepli in poškodovali 17-letnika, ki je kasneje poiskal zdravniško pomoč v SB Novo mesto. Po podatkih iz bolnišnice je utrpel lažje poškodbe.

Intenzivna policijska preiskava v tem primeru poteka, policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev storilcev in razjasnitev vseh okoliščin. Podrobnosti ugotovitev oziroma preiskave kaznivega dejanja nasilništva v tem trenutku ne moremo pojasnjevati, saj bi s tem lahko škodili nadaljnjim postopkom.

 

Luka Perš