[EKSKLUZIVNO]: Video jutranje reševalne akcije pogrešanega Slovenca – Pogrešanega še vedno niso našli – Ga je zadel infarkt?

Danes se je nadaljevala reševalna akcija za pogrešanim body bilderjem. Foto: BP.

Po zadnjih informacijah, ki smo jih pridobili od našega bralca, ki počitnikuje v Vrsarju v Istri na Hrvaškem, naj bi reševalne ladje na območju, kjer se je zgodila nesreča, okrog 10. ure zjutraj prenehale z reševalno akcijo, med turisti se je celo razširila informacija, da so našli truplo pogrešanega Slovenca, ki je včeraj zvečer nekaj po 18. uri tragično izginil v globini morja, potem ko je vozil vodni skuter in pri tem vlekel gumijast obroč, na katerem je bil otrok. Ekipe pomorske policije, luške kapitanije, potapljači in gasilci so danes zjutraj nadaljevali obsežno iskalno akcijo, ki jo prikazuje tudi naš posnetek, ki nam ga je poslal bralec, potem ko so včeraj z delom morali končati, ker jih je prehitela noč. Po naših zanesljivih informacijah pa so pred približno eno uro končali s svojim delom in vsi čolni so se vrnili v pristanišče. No, nekaj pred 14. uro se je reševalna akcija na območju nesreče nadaljevala. Do večera pogrešanega Slovenca vendarle niso našli.

Naj spomnimo, kot so poročali hrvaški mediji, v prvi vrsti Glas Istre, je puljska policija okrog pol sedme ure v četrtek zvečer prejela obvestilo, da je moški pri Vrsarju padel v morje z vodnega skuterja, zato je takoj stekla reševalna akcija, v kateri pa pogrešane osebe do mraka niso uspeli najti. Gre za slovenskega državljana, ki je bil gost kampa Valkanela in se je odpravil na plovbo z vodnim skuterjem. Kot poroča Glas Istre, je pred njim vozil gliser in ustvarjal valove, da bi bila vožnja bolj zanimiva. Kot so policiji vedeli povedati številni očividci, so nastali tako visoki valovi, da je Slovenec izgubil kontrolo nad skuterjem, z glavo udaril v krmilo in izginil v morju.

Kot poroča hrvaški spletni portal 24sata, naj bi bil Slovenec gostincem poznani bodibilder, ki je v Vrsar prihajal že več kot deset let. Med vožnjo naj bi se po pričevanju očividcev otrok, ki se je z njim peljal na skuterju, obrnil, saj sta za sabo vlekla še eno osebo v gumijastem balonu – oče pa je nato enostavno izginil. “Ni vozil hitro. Otrok je začel kričati in nato so vsi v bližini na čolnih ugotovili, da se je nekaj zgodilo. Začeli so iskanje, poklicali policijo, gasilce, prišli so iz luške kapitanije, a iskanje ni dalo rezultata,” so povedali očividci za omenjeni časopis.

Padec Slovenca v morje so gosti kampa Valkanela videli na lastne oči, zato so se nekateri nemudoma z nekaj čolni odpravili na pot k nesrečnemu vozniku. Na pomoč jim je priskočila tudi policija in celo kapitan pristanišča. Otrok v nesreči ni bil poškodovan. Nesreča se je sicer zgodila v neposredni bližini otoka Figarola. Čeprav so preiskali večji del morja pri Fontani in Vrsarju, nesrečneža niso našli. Čeprav je bil nesrečnik več kot deset let reden gost kampa, se je na morje vedno odpravil z reševalnim jopičem, kot poročajo hrvaški mediji, pa ga včeraj izjemoma ni nosil, kar je otežilo reševalno akcijo.

Čeprav so mediji sprva pisali, da naj bi se zgodila nesreča in da naj bi zaradi visokih valov z glavo udaril v krmilo, kar naj bi povzročilo njegov padec, pa so reševalci pozneje začeli ugibati, če ni morda body bilderja zadel srčni infarkt, glede na to, da na skuterju niso našli nobenih sledi krvi. Več bo jasno ob uradni potrditvi smrt in po obdukciji, če bodo truplo sploh našli. Kot nam je namreč iz Vrsarja sporočili naš bralec, je voda pri morskem dnu tako kalna, da je iskanje oteženo in bi lahko trajalo še več dni.

T. F.

 • Dragan Krstič

  Noč reševalcev ni presenetila, kvečjemu prehitela.

 • totex39

  Zadnje čase pa imajo Hrvati polne roke dela z slovenskimi turisti.

 • goldhorn

  Bodybuilderji običajno uživajo tudi substance, ki imajo lahko stranske učinke……

 • Morala

  Ni nujno, če se udariš v glavo, da mora biti kri…hitro se lahko kaj zgodi…

 • Andrej

  Nihče ne ve ne ure ne dneva.

 • Peter

  Vodni motorji, ki so v mirne zalive prinesli hrup in smrad meni niso dobrodošli, no.

  • freedomfighter

   Se strinjam

 • Janez Kepic-Kern

  TEGA, KI SEM GA VIDEL – NI RAVNO “INFARKT RUKNIL”,
  LE “KONEC JE JEMAL
  OD VROČINE IN OD PIVA” SE JE ZDELO !

  Dopoldne sem bil v centru LJ
  in sem videl – tak prizor !

  ŠALA

  En cca 60 let bolj šport dedec,
  verjetno mrtvo pijan od “hlajenja s pivom”
  se je po vseh štirih plazll v senco na Slovenski, blizu t.i. NAME ,
  POLIVAL
  SE JE Z VODO IZ PLASTENKE, SE PAHLJAL Z “MLADINO”
  IN
  NA GLAS PREKLINJAL: ” mater, kako mi je vroče. ti PROKLETI SDSOVCI
  SO
  NA Trstenjakovi zagotovo prižgali – GRETJE, da bi bilo še bolj VROČE.
  PROKLETI
  “PRINC TEME” J. JANŠA JIH JE ZAGOTOVO NAGOVORIL, NAJ VKLOPIJO – GRETJE”
  Ta
  “prokleti SDS in “PRINC TEME – J, JANŠA” – STA KRIVA ZA TO VROČINO !
  In
  da je meni – tako vroče, da bom najbrž – kar “crknil”.
  Nato je možakar
  utihnil, stegnil je jezik iz ust in sopel kot kakšen – kuža
  in
  rekel: ” NAJ MI KDO PRINESE – KAKŠEN – PIR – žejen sem” L.r. Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  TUDI “ŽAL NAŠIM VERJETNO EX KP, ZK PROVOKATORČKOM” GRE V TEJ – VROČINI – BOLJ SLABO.
  TISTI O KATEREM ZGORAJ PIŠEM – JE BIL VERJETNO ČLAN KLAPE TUNEK&COMP.
  ZA
  VALERJA BRAISLAVA
  SE PA SLIŠI,
  DA SO GA MED HLAJENJEM V VODI
  NA FLORIDI BBAJE – POPAPCALI ALIGATORJI,
  KI JIH JE TAM VELIKO.

  KONEC ŠALE

 • Garbage man

  Zadet od kke in alkota + roidi v preteklosti = MAD MAN.

  • Peter

   Težko je soditi, vendar pa…človek, ki uživa v miru in tišini, v morju in sončnih zahodih, v pesmi in vinu ob obali…se na tega glasnega in smrdljivega hudiča ne bi vsedel….vi pa, kakor hočete, no.

 • Garbage man

  Na Krku je še huje , slo miličniki na drogi 24/7

 • Peter

  Iz pietete do umrlega ne bom povedal, kar mislim.
  Odkar se je pojavilo to motenje miru s strani adrenalinsko napumpanih in z denarjem nabildanih motilcev miru v sanjskih zalivčkih, kjer smo prej uživali tišino in zvok pljuskanja valov ob obalo, zdaj pa poslušamo 50 in več jamahinih konjev in smrad, ki ga ob tem spuščajo..
  Veste, kaj hočem povedati, no?

 • Radolf Mitler

  Vodni skuterji so resna nadloga kopalcem z hrupom in smradom. Nadloga so tudi suparji in surfarji, ki se v zalivih – kjer je rezervirano za kopalce in družine z majhnimi otroci – učijo supati in surfati in nič ne pazijo kdo je okoli njih. Nadloga so tudi umsko bolani Nemci in Holandci z napihljivimi živalmi in drugo ropotijo, ki jo razstavljajo na plaži, da si ne moreš najti kotička, da bi se ulegel. V glavnem pa so za to krivi pristojni v avto kampih, ki teh stvari ne preganjajo. Največje sranje pa delajo pijani štajerci z njihovo zaletavo govorico, ki jo pošten Slovenec sploh ne razume. Jebo jim pas mater (Sv.Mak.)

 • Skrajno Desni

  Ga je zadel infarkt? zadel ga je STEROID.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!