fbpx

[EKSKLUZIVNO]: Video jutranje reševalne akcije pogrešanega Slovenca – Pogrešanega še vedno niso našli – Ga je zadel infarkt?

Danes se je nadaljevala reševalna akcija za pogrešanim body bilderjem. Foto: BP.

Po zadnjih informacijah, ki smo jih pridobili od našega bralca, ki počitnikuje v Vrsarju v Istri na Hrvaškem, naj bi reševalne ladje na območju, kjer se je zgodila nesreča, okrog 10. ure zjutraj prenehale z reševalno akcijo, med turisti se je celo razširila informacija, da so našli truplo pogrešanega Slovenca, ki je včeraj zvečer nekaj po 18. uri tragično izginil v globini morja, potem ko je vozil vodni skuter in pri tem vlekel gumijast obroč, na katerem je bil otrok. Ekipe pomorske policije, luške kapitanije, potapljači in gasilci so danes zjutraj nadaljevali obsežno iskalno akcijo, ki jo prikazuje tudi naš posnetek, ki nam ga je poslal bralec, potem ko so včeraj z delom morali končati, ker jih je prehitela noč. Po naših zanesljivih informacijah pa so pred približno eno uro končali s svojim delom in vsi čolni so se vrnili v pristanišče. No, nekaj pred 14. uro se je reševalna akcija na območju nesreče nadaljevala. Do večera pogrešanega Slovenca vendarle niso našli.

Naj spomnimo, kot so poročali hrvaški mediji, v prvi vrsti Glas Istre, je puljska policija okrog pol sedme ure v četrtek zvečer prejela obvestilo, da je moški pri Vrsarju padel v morje z vodnega skuterja, zato je takoj stekla reševalna akcija, v kateri pa pogrešane osebe do mraka niso uspeli najti. Gre za slovenskega državljana, ki je bil gost kampa Valkanela in se je odpravil na plovbo z vodnim skuterjem. Kot poroča Glas Istre, je pred njim vozil gliser in ustvarjal valove, da bi bila vožnja bolj zanimiva. Kot so policiji vedeli povedati številni očividci, so nastali tako visoki valovi, da je Slovenec izgubil kontrolo nad skuterjem, z glavo udaril v krmilo in izginil v morju.

Kot poroča hrvaški spletni portal 24sata, naj bi bil Slovenec gostincem poznani bodibilder, ki je v Vrsar prihajal že več kot deset let. Med vožnjo naj bi se po pričevanju očividcev otrok, ki se je z njim peljal na skuterju, obrnil, saj sta za sabo vlekla še eno osebo v gumijastem balonu – oče pa je nato enostavno izginil. “Ni vozil hitro. Otrok je začel kričati in nato so vsi v bližini na čolnih ugotovili, da se je nekaj zgodilo. Začeli so iskanje, poklicali policijo, gasilce, prišli so iz luške kapitanije, a iskanje ni dalo rezultata,” so povedali očividci za omenjeni časopis.

Padec Slovenca v morje so gosti kampa Valkanela videli na lastne oči, zato so se nekateri nemudoma z nekaj čolni odpravili na pot k nesrečnemu vozniku. Na pomoč jim je priskočila tudi policija in celo kapitan pristanišča. Otrok v nesreči ni bil poškodovan. Nesreča se je sicer zgodila v neposredni bližini otoka Figarola. Čeprav so preiskali večji del morja pri Fontani in Vrsarju, nesrečneža niso našli. Čeprav je bil nesrečnik več kot deset let reden gost kampa, se je na morje vedno odpravil z reševalnim jopičem, kot poročajo hrvaški mediji, pa ga včeraj izjemoma ni nosil, kar je otežilo reševalno akcijo.

Čeprav so mediji sprva pisali, da naj bi se zgodila nesreča in da naj bi zaradi visokih valov z glavo udaril v krmilo, kar naj bi povzročilo njegov padec, pa so reševalci pozneje začeli ugibati, če ni morda body bilderja zadel srčni infarkt, glede na to, da na skuterju niso našli nobenih sledi krvi. Več bo jasno ob uradni potrditvi smrt in po obdukciji, če bodo truplo sploh našli. Kot nam je namreč iz Vrsarja sporočili naš bralec, je voda pri morskem dnu tako kalna, da je iskanje oteženo in bi lahko trajalo še več dni.

T. F.