fbpx

Eksplozija plinske jeklenke v stanovanju 80-letnika

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

V večstanovanjskem bloku v Trbovljah je prišlo do eksplozije in požara, ki so ga gasilci že sanirali. Poškodovani sta bili dve osebi. 60 stanovalcev so morali evakuirati.

Plinska jeklenka je eksplodirala včeraj ob 20:30 v stanovanju 80-letnika. Po mnenju policije ni šlo za tehnično okvaro ali vpletenost tretje osebe, saj je bil poškodovani v času eksplozije v stanovanju sam. Nesrečni občan je utrpel hujše poškodbe.

Gasilci so že prezračili prostore, ranjenima pa so pomagali do zdravniške oskrbe. Ker preiskava še poteka, so za evakuirance priskrbeli začasno nastanitev v športni dvorani Polaj. Stanovanjska stavba je utrpela več poškodb na steklenih površinah in na vratih stanovanj, ki jih bo saniral upravnik objekta. Poškodovanih je tudi nekaj vozil, ki so bila parkirana ob zgradbi.

Eno osebo so zaradi vdihavanja strupenega dima še odpeljali v bolnišnico. Nastala je materialna škoda v višini 50 tisoč evrov, ki lahko še naraste. Nekateri stanovalci so se po prezračenju stavbe že vrnili v svoje domove. Policisti bodo še naprej zbirali podatke v zvezi s storitvijo kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in obveščali tožilstvo.

M. P., STA