fbpx

Eksplozija v Radovljici! Trije mrtvi!

Prizorišče eksplozije v Radovljici (foto: PU Kranj)

Na območju Radovljice je v objektu, ki naj bi bil po prvih informacijah zapuščen prišlo do eksplozije. V stavbi so v času eksplozije bile tri osebe, več informacij pa zaenkrat še ni.

S PU Kranj so sporočili, da kriminalisti na območju Radovljice obravnavajo eksplozijo v objektu, ki naj ne bi bil v rabi. Med eksplozijo so bile v objektu tri osebe. V drugih objektih ni prišlo do ogrožanja,” so še sporočili s policije.

Kraj dogodka zaenkrat ostaja zaprt, še vedno naj bi potekale policijske aktivnosti. Cesta Lipnica – Lancovo naj bi bila v kratkem odprta.

Trije mrtvi

S policije so sporočili, da je do eksplozije prišlo v delavnici, ki ni delovala. V eksploziji so bile hudo poškodovane tri odrasle osebe, ki so na kraju dogodka umrle.

Do požara ni prišlo. Vseeno so gasilci izklopili vodo in elektriko, kriminalisti pa opravili prvi del ogleda. “Okoliščine kažejo, da je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva,” so v sporočilu za medije sporočili iz PU Kranj in dodali, da vzrok eksplozije še ni znan.

Kriminialisti bodo z ogledom kraja eksplozije nadaljevali jutri. Do zaključka ogleda bo kraj zavarovan. Ogled kraja je že prevzela preiskovalna sodnica, prisoten pa je bil tudi državni tožilec. Nastala je večja materialna škoda.

Ivan Šokić