fbpx

Filmska akcija policistov: Lopov med pobegom z mostu skočil v Kamniško Bistrico

Kamniška Bistrica (foto: STA).

Policistom v času stavke ni prizanešeno. Tokrat so bili priča prav bizarnemu pobegu, ko so neznanega moškega zalotili pri kraji avtomobilskih delov. Ta je med bežanjem stekel iz avtomobila, z mostu spektakularno skočil v Kamniško Bistrico ter na koncu policistom pobegnil.

Potem ko so bili obveščeni o početju nepridiprava, so policisti neznanca zalotili pri kraji avtomobilskih delov. Njegova “dejavnost” je potekala na parkirišču Clevelandske ulice v Ljubljani. Policija je ob prihodu opazila, da je imel moški izvijače in platišča s pnevmatikami prislonjena k vozilu. Ko je zagledal policiste, je z avtomobilom znamke Mercedes Benz sunkovito speljal s prizorišča. Avtomobil je sicer temnejše barve in brez nameščenih registrskih tablic.

Ustavljanje s svetlobnimi in zvočnimi signali neuspešno
Možje v modrem so zapeljali za voznikom, ga skušali večkrat ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar jih ta ni upošteval. Neznani voznik je v kraju Dol pri Ljubljani ustavil vozilo in zbežal peš proti Zasavski cesti. V vozilu so policisti opazili štiri platišča z nameščenimi pnevmatikami. Zaradi suma, da opaženi predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja, je bilo vozilo zavarovano.

Domnevni tat tekel pred policisti in z mostu skočil v reko
Nadalje so policisti moškega, ki je ustrezal opisu, opazili na avtobusni postaji v Dolu pri Ljubljani. Ko je moški zagledal policijsko vozilo, je pričel pred njimi ponovno bežati, stekel je po cesti do mostu in nato skočil v Kamniško Bistrico. Zaradi nizkega vodostaja je moški hodil po vodi proti brežini (proti Beričevem) na drugi strani, nato pa ga policisti niso več videli. Več policistov je pregledovalo omenjeno območje, vendar moškega niso izsledili.

Osumljenec se je (verjetno) ves premočen vrnil domov
Med iskanjem osebe in preverjanjem vozila, ki ga je neznani storilec pustil na kraju med begom, so policisti identificirali lastnika in uporabnika vozila ter morebitnega osumljenca. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da se je osumljeni vrnil domov. Policisti sicer s preiskavo v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja še nadaljujejo, so sporočili s PU Ljubljana. Samo upamo lahko, da jih bo tokrat osumljenec le počakal doma in si prihranil nekaj poti ter skokov v reko.

N. K.