fbpx

[FOTO] Enej in Simon, v prometni nesreči tragično preminula najstnika, sta želela ob polnoči potegniti “zvonec želja” v gorjanski cerkvi

V hudi prometni nesreči je tragično preminul tudi Enej Rener. (Slika: PGD Komen in Facebook)

Najstnika, ki sta na silvestrovo, slabe pol ure pred polnočjo, v hudi prometni nesreči v naselju Gorjansko v občini Komen izgubila življenje, sta Enej Rener in Simon Birsa.

Po poročanju Slovenskih novic je bil Enej Rener član Pihalnega orkestra Komen, Simon je bil delavec v Livarni v Komnu. Skupaj še s tremi najstniki, ki so preživeli, so se na zadnjega leta dan namenili, da ob polnoči potegnejo zvonec v gorjanski cerkvi. Zvon namreč po izročilu izpolnjuje želje.  Namesto tega so imeli nesrečo nekaj metrov pred cerkvijo.

Enej Rener (Vir: Facebook)

18-letni voznik (Enej Rener) je osebni avto pripeljal od Brestovice na Gorjansko, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, v drevoredu zapeljal v levo in trčil v drevo. V vozilu so bili še trije 18-letni fantje in en 17-letnik, vsi doma s Krasa, iz okoliških vasi. Simon Birsa, ki je bil potnik za voznikovim sedežem, je na kraju nesreče umrl takoj, Eneja Renerja so reševalci skušali oživljati, a zaman. Zdravnik je potrdil smrt ob 1.30 na novega leta dan.

(Vir: PGD Komen)

Po pisanju Slovenskih novic so bili drugi trije najstniki (17-letnik in 18-letnika Jure Fabjan in Tilen Okretić – Tilči) ob prihodu gasilcev in reševalcev že zunaj razbitin. Reševanje drugih dveh iz razbitin je bilo težavno. V PGD Komen so zapisali: “Reševanje je bilo zelo težko in naporno. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom rešili dve ukleščeni osebi.”

Enej Rener je igral tubo v Pihalnem orkestru Komen. (Vir: Facebook)

Enej Rener, ki naj bi bil odličen tubist, je bil dijak 3. letnika poklicne šole v Novi Gorici, vozniški izpit naj bi imel le teden dni. Svoj zadnji koncert je odigral 26. decembra.

Verjamem, da glasbeniki smo angeli, poslani na zemljo, da razveseljujemo ljudi. Sinoči sta se dva vrnila nazaj domov. Simon in Enej, počivajta v miru,” se glasi zapis na Facebooku, kjer se prijatelji poslavljajo od nesrečnih mladeničev.