fbpx

[Foto] Huligani znova izvajali nasilje in vandalizirali ljubljanske ulice! Tako razdejanje so puščali za seboj!

Foto: Top News

Protestniki so med “pohodom” po Ljubljani za seboj puščali sledi v obliki razbitih kant za smeti, ki so jih puščali sredi ulic. Prav tako so proti policiji metali pirotehnična sredstva, kamne, steklenice in druge predmete. Tudi tokrat so ovirali in napadli novinarje.

Čeprav je bil shod okoli 17.30 ure razpuščen, policija pa je morala uporabiti vodni top in plinska sredstva, so protestniki krenili iz centra Ljubljane proti Tržaški cesti in se nato prek Rožne doline in Tivolija vračali nazaj v središče prestolnice. Udeleženci shoda so se nato skušali prebiti v bližino hotela Intercontinental, kjer je nastavljen del delegacij vrha EU na Brdu, a jih je policija tudi tu pričakala ter uspešno odvrnila. Protestniki so zopet ovirali delo novinarskih ekip, ki so poročale o dogajanju, napadli so sedež N1. Protestniki so proti policiji metali pirotehnična sredstva, kamne, steklenice in druge predmete.

Med potjo pa so vandalizirali in puščali za seboj razbite kante za smeti sredi cest in ulic. Protest sicer še ni končan, saj se posamezne skupine še vedno premikajo po Ljubljani, še vedno kroži helikopter, slišijo se glasne sirene policije.

Foto: Top News

Foto: Top News

Foto: Top News

Foto: Top News

Sara Kovač