[Foto] Pri Metliki velika iskalna akcija za skupino ilegalcev!

Foto: Facebook

V Božakovem so pred dvema dnevoma aretirali skupino ilegalnih migrantov, še ena skupina pa se je policistom izmuznila. Še vedno tako poteka iskalna akcija, pri tem pa policistom skupino pomaga iskati tudi ilegalni migrant, ki je bil prijet v okviru prve skupine pred dvema dnevoma!

V vasi Božakovo pri Metliki tudi danes poteka velika iskalna akcija za skupino ilegalnih migrantov. Za komentar smo prosili predstavnika tamkajšnje vaške straže Blaža Zidarja, ki nam je povedal, da so v tej vasi pred dvema dnevoma prijeli večjo skupino ilegalnih migrantov, druge skupine pa niso uspeli prijeti. Kot je razvidno iz fotografij, zdaj policija na terenu išče drugo skupino ilegalnih migrantov, pri tem pa naj bi jim pomagal eden izmed ilegalnih migrantov, ki so ga prijeli v okviru prve skupine. Svoje redne obhode opravlja tudi vaška straža.

Foto: Facebook

Vaška straža smeti zbira na kup in jih zažiga, nameravali so jih navoziti kar na vikend Tomićeve
Že v sredo smo se pogovarjali z Zidarjem, ki nam je takrat opisal aktivnosti vaške straže, ki potekajo v teh dneh: “V teh dneh sledimo migrantom in umikamo njihove cunje. Včeraj smo spet odkrili nov tabor pri Gribljah, kjer smo opazili izdelke iz sosednje Avstrije, za katere ne vemo, kako pridejo na točko ilegalnega prehoda meje. Opazili smo tudi sledi oseb in vozil.” Izdelke iz Avstrije, ki prihajajo iz Linza, po vsej verjetnosti na ta kraj dovažajo kar nevladne organizacije, ki se ukvarjajo s sprovajanjem, ali pa tihotapci, v omenjenem taborišču pa je bilo po Zidarjevi oceni vsaj okrog 12 migrantov.

Foto: Facebook

Kjer delujejo vaške straže, so se ilegalni prehodi meje opazno zmanjšali
“Smeti damo na kup in zažgemo, tako kot to počne tudi policija. Sprva smo rekli, da bomo te smeti pobrali in jih bomo nesli našemu županu na hodnik, a nam je policija to odsvetovala. Še prej smo razmišljali, da bi jih zmetali Violeti Tomić pred vikend,” je še povedal. Hkrati je Zidar še opozoril: “Vse rampe so onesposobljene. Ključavnice so potrgane ven in rampe so odprte ter se fizično ne dajo več zapirati. Po mojem mnenju so jih polomili nevladniki ali tihotapci. Grozno. Dosegli smo vsaj to, da so panelne ograje zaprte.” Po njegovih besedah so vaške straže učinkovite, k varovanju meje je pozval tudi sodržavljane: “Tu, kjer se mi gibljemo, so se tudi ilegalni prehodi meje zmanjšali. Zato apeliram na ljudi, naj se dvignejo in gredo na mejo. Nevladniki nas še bolj intenzivno opazujejo in migrantom sporočajo koordinate, kje lahko neopaženo prestopajo mejo.”

Foto: Facebook

Rok Krajnc

 • goldhorn

  Vaška straža je policiste opozorila na ilegalce.

 • antimur

  Pa kje je ta prekleta baraba Šarec, ali se skriva v blindiranem avtomobilu, ali v bajti z visokim zidom, da ne vidi niti sliši kaj se dogaja po Sloveniji.

  • neuralink

   Kaj si pa ti videl in slišal, v zadnjih 10 letih, daj povej še nam kaj vse je lazilo in migetalo okoli tvoje koče.

 • neuralink

  Nemčija in Švedska sta uvozili 2 milijona migrantov, pri nas cele fašistične butare blodijo po gošči zaradi 12 burekov, za katere dol vidi celotnemu človeštvu, to je pa res senzacija.
  No ja, mogoče bido pa res odkrili kanale, po katerih se samo po uradnih virih, k nam vsako leto preseli kakšnih 40.000 hrvatov in šiptarjev. Naši propadli gradbinci verjetno financirajo ene in druge, trgovce s sužnji in fašistične klape, tako se znebijo konkurence in prestrašijo, zatrejo lokalno prebivalstvo. Očitni niso vsi vaščani pripravljeni sodelovati v safariju, ki ga organizira ljudska policija oziroma opravilno nesposobna vojska plačancev, če prav razumem kako so organizirani.

  • šmentanamuha

   To maš tud prav. Šiptarija se množi s svetlobno hitrostjo. Zdaj brez albanščine sploh ne morš več učit na slovenski šoli.

  • rabbit

   Šerifa Jankovića vprašaj on ima čez Albance.

   • Tomaz

    Pa Jansa , castni Doktor prištinske univerze ma tudi precejsne zasluge za albanizacijo slovenije. Se je z razlogom verjetno dobil častni doktorat

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  ŠALA

  POIZVEDBA

  IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

  “PAULUS”,

  Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
  in je morda
  – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
  pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
  Ta
  verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
  verjetno – kar v “japankah”,
  pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
  Torej,
  kaj storiti ?
  Najbolje – NIČ.
  Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
  Če
  je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
  Morda
  nam bo povedal,
  katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
  je
  “pregnala” leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
  TUDI
  INFO
  POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
  (last družine slovenskih graščakov
  in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
  BI BILE – DOBRODOŠLE.
  Tudi,
  kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
  IN,
  KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
  pod cerkvijo – je stala.
  Da
  o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
  Torej,
  obstoji tudi – “sovražni molk”,
  ki ga izvajajo zlasti
  t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE,
  TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
  UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

  • neuralink

   Kdo je pa zadolžen za zgodovino v Komendi, zgleda nimate niti enega domoznanskega društva, morda bi lahko ti začel sistematizirati podatke in ustanovil svoj muzej.
   Na razvitem zahodu je virtualizacija upravnih podatkov že tako napredovala, da lahko vsakdo vidi kako so se kraji razvijali skozi čas oziroma kako so se zidale in rušile posamezne gradnje, naše občine ne morejo spremljati niti tekočih sprememb,, če slučajno ne veš kje ti živiš.

   • rabbit

    Ti pa bolj malo veš imajo Etnografski muzej Moste pri Komendi pa še Lončarskega. Pa še bi se najbrž kaj našlo.

  • 12345

   P.S.
   KONEC ŠALE

   hahahahahahha

 • soc

  Plačane ali zmedene polopice z boldom in kričanjem ter skritim profilom hitro nazaj v greznico. Ciao.

  • Slovenka

   Moraš razumeti. Šolal se je v Kumrovcu.

 • ZatonMesecnikov

  tako nekoč, kot tudi danes so vaške straže odigrale pomembno vlogo v varovanju Slovencev.

  Pred gošarji.

  • neuralink

   Očitno niti ne, če so pa varovali okupatorje pred sabotažami domačinov.

   • if

    Tako so sodelovali okupatorji nacisti z domačini komunisti kominternovci (Kardelj, Tito)

    https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

   • ZatonMesecnikov

    Varovali so Antikomunistične domačine, pred komunističnimi.

    Boj Komunističnih gverilcev proti okupatorju je bil drugotnega pomena. Prvenstvena je bila revolucija in Boj proti Antikomunističnim domačinom….

 • Franjo Trojner

  Če je tako, kot ti praviš ( pa ni ) povej zakaj policija ni aretirala obeh skupin? Zakaj zdaj eno išče???
  Domačini, vaške straže, če že hočeš policijo obveščajo o skupinah, ki ilegalno prestopajo mejo. Čuj, vaške straže so pa civilsti združeni v skupino, ki imajo interes zaščititi svoje bližnje in svoje premoženje in varujejo okolje!!
  Vaške straže so torej civilna inciativa in to enaka civilnim inciativam, ki se zavzemajo za ohranitev gozdov, čistega okolja, zdrave hrane, zdravega načina živlenja, svobode govora in mišlenja, za ohranitev podeželja, za zaščito pašne živine pred zvermi itd.
  Kaj imaš ti proti vaškim stražam, torej civilni družbi, ki skrbi za varnost svojih bližnjih, varnost svojega premoženja, varuje in čisti po naravi in policijo obvešča o nezakonitih prehodih meje raznorazih skupin ljudi????

  • neuralink

   Povej mi za enega hrvata, bosanca in albanca, ki so ga opazili, pa ti bom verjel, da so lahko koristni.
   Razen, če migranti so vaška straža, ki nas brani pred vdorom konkurence.

 • dr. dr. Colles ☭

  Tako hudo pa spet ni. Na NoviTV spet pretiravate !!!

 • Franjo Trojner

  Tihotapce migrantov, pa čeprav so nevladniki, je potrebno ostro in brez izjeme kaznovati! Mejo pa naj policija in SV prične varovati skladno z veljavno zakonodajo.
  Če policija in SV vojska meje ni sposobna varovati, ker je kadrovsko podhranjena, pa se naj vpokliče rezerviste in prostovoljce.
  Šarec, Pokljukar, Bobnarjeva in Rjavec, kaj še čakate, zakonsko podlago imate!! Nenazadne je skrajni čas, da se na to temo oglasi predsednik države g. Borut Pahor in javno pove kaj oblast pripravlja za obvladovanje katoičnih razmer na naši južni meji in ostalih mejah!

  • neuralink

   Kaj to nas briga, če migranti samo prehajajo naše državno ozemlje, jih nimamo nobene moralne pravice ovirat.
   Slovenci nismo isti kot ustaši, za nas so talibani in katolibani enaki norci, težko bi rekli kdo je slabši.
   Oshor je zadnji, ki ti bo pomagal, on hoče Slovenijo pridrižiti hrvaški, zato naseljuje krščanske balkance, enako kot nemci vabijo pač muslimane, ker se jim zdijo boljši ljudje in delavci.

   • Franjo Trojner

    A USTAVA in vsa domača in zakonodaja EU je zate samo za okras, ali kaj???A si ti na kakšni opojni substanci?? Da nimamo moralne pravice ovirat nezakonitih prehodov meja???
    Te pa ti idi v ZDA, Kanado, Avstrijo ali na Hrvaško brez dokumentov, pa boš videl, kak arest od znotraj izgleda. Na verske provokacije ti ne bom odgovarjal, ni etično in ne moralno, pa tudi pravno ne!
    Sicer pa ste levičarji vladavino prava, vso etiko in moralo iz teh prostorov pregnali aprila in maja leta 1945 in od takrat dalje se v vaše glave ni vrnila.

    • Steiermark

     Ta jugotepec itak ne razume, ker njegova domovina in najintimnejša opcija ni svobodna Slovenija, zato mu je vseeno, kdo “prehaja” naše meje!

 • Artur

  Nameravali so jih navoziti kar na vikend Tomićeve ??!!
  JA ZAKAJ PA JIH NISO NAVOZILI NA VIKEND TOMIĆEVE? Metliški župan ne dovoli ?

  • neuralink

   Upam, da živiš poleg Tomičeve, taki si drugačnih sosedov niti ne zaslužite, ker bi radi samo slovencem nažokali svoje probleme.

   • Artur

    Ne ne živim poleg Tomičeve, če pa bi, bi ji “podaril” pred njen vikend vsaj eno vrečo migrantske svinjarije tisto največjo.
    Kdo bi rad Slovencem nažokal svoje probleme?! A tega še zdaj ne veš? Kje pa ti živiš?

  • 12345

   Ne, malo računajo nate.

   • Artur

    Zakaj bi trošil bencin do Metlike, če pa jih je tam dovolj, da to storijo če imajo “jajca” se razume ampak očitno jih nimajo.

 • šmentanamuha

  Kera smešnica tole iskanje ilegalcev, zato da jih bodo pol odpeljali v all inclusive nastanitev. Ampak tale ideja, da njihove smeti in zavržene cunje navozite Violeti na dvorišče, pa ni slaba. Sam tega ne bi smeli povedati na glas.

  • neuralink

   Zakaj Violeti, v Nemčijo je treba poslat, saj so to njihove osebne stvari in bodo mogoče tisto bedo še kdaj rabili. To so zdaj že nemci, njihova socialna je 700 evrov, za naše delavce in kmete so gospodi.

   • šmentanamuha

    Lahko bi tudi malo porazdelili, nekaj Cerarju, nekaj Šarcu, Nekaj mesecu, pa še malo Kordišu. Strošek za pošiljanje v Nemčijo bi bil previsok, pa še točnega naslova nimaš, morda Merklci pred vrata, to pa ja.

  • 12345

   Oni bi s mekanim al on kao da ne uđe.
   V tem pogledu so isti q. kt ti.

   • šmentanamuha

    Ma, povej svoj naslov, pa dobiš pošiljko, ni problema.

    • 12345

     Ulica Pribežnikov 1,
     8330 Metlika.

     • šmentanamuha

      Aja, sm mislila, da si iz Haloz.

     • 12345

      Ja sem že bil v Halozah.
      Tam sem eno Haložanko v vinogradu naflodral, in pozabil gate kr tam.
      Teb nč men nč. Isto kt migrant.

     • rabbit

      Nadole , Žetale

     • 12345

      Ne, blizu Kofirta.
      Si pa zadela občino.
      Čak mal, al pa je blo v Pušjeku.

  • Slovenka

   Preprosto bi pripeljali in odložili. Tako pa kokodakajo in kokodakajo. Še malo in jih ne bo nihče več resno jemal.

 • rabbit

  Dragi moji Belokranjci nič govorit samo cote na prikolico, pa razvoz, je pa res kdo bo pa za bencin dal?. Lahko odprete račun pa doniram za bencin.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X,
  RES GA NI.
  ŠALA

  POIZVEDBA

  IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

  “PAULUS”,

  Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
  in je morda
  – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
  pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
  Ta
  verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
  verjetno – kar v “japankah”,
  pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
  Torej,
  kaj storiti ?
  Najbolje – NIČ.
  Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
  Če
  je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
  Morda
  nam bo povedal,
  katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
  je
  “pregnala” leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
  TUDI
  INFO
  POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
  (last družine slovenskih graščakov
  in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
  BI BILE – DOBRODOŠLE.
  Tudi,
  kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
  IN,
  KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
  pod cerkvijo – je stala.
  Da
  o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
  Torej,
  obstoji tudi – “sovražni molk”,
  ki ga izvajajo zlasti
  t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE,

  TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
  UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

  • 12345

   P.S.
   KONEC ŠALE,

   hahahahahaha

 • if

  V Ljubljani so ilegalci nedemokrati na Gregorčičevi 25. V to stanje so se sami uzurpirali mimo demokratičnih norm.

 • Objektivno

  Senzaciolizem.

 • montyamp

  Vaške straže so posledica zaznane nevarnosti poštenemu narodu .
  Da se zaščitijo pred komunistično golaznijo , so se med WW2 Slovenci tudi formirali v vaške straže in domobrance .
  Kaj je komunistična banda naredila iz države , vidimo danes , ko Avstrijci ne rabijo vaških straž , ker imajo vojsko .

 • Mojca pokraculja

  Preveč govorite vaske straže! Naredite vse kar vam custva narekujejo. Nobenih zavor, strahu, pomislekov. Dovolj je njihovega sprenevedanja, laganja itd. Nevladnike zasledujte in jih napodite. To so izdajalci, ki ne bodo prevzeli nobene odgovornosti za migrante. Karkoli bodo natedili, bodo vas/nas okrivili. Da nismo bili dovolj dobri z njimi. Kdor se v tej drzavi drzi predpis ov je za nevladnike fašist.

  • rdečicvet

   ..res je – začni s čustvi :)

   • Mojca pokraculja

    Enodnevna cvetka kva bi rada ?

  • neuralink

   Mogoče se jim zdi butsto, da imamo vojsko in policijo samo za izživljanje nad neprilagojrnimi reveži. Naj grejo raje stražit Piransko uvalo in Jorasovo bajto.

 • montyamp

  Cote v murglosrbijo , žveplenemu v hof .
  Državo so partijci oropali , danes pa namesto vojske po meji hodijo vaške straže .
  Švice ni oropala nobena udbovska gverila , zato lahko denar kroži znotraj države , ne pa po davčnih oazah in pri Putinovi mafiji .
  Pocrka naj ta prekleta udbovska golazen , če bi pravi cajt pocrkali . bi nekaj pravih Slovencev še živelo .
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-…………….. , so med njimi .

 • IZBIRA

  “pomaga iskati tudi ilegalni migrant”? Ker in zakaj? Ker pozna območje kot svoj žep?Zato pomaga, svojim ilegalcem of course, da jih ne bodo nikoli izsledili! Ta tip ni neumen, je dobil priliko, da jih zavaja. In zato ker država nima kadra oziroma kapacitet na sploh al jih neče uporabit hahaha, bogi mi državljani :( . Bo dobil plačilo večje od policajev in vojakov? Vaščani imajo itak sam stroške.
  Prognoza: Če se ta ilegalec zdej slučajno obnese bo pa Poklukar plačal ilegalne migrante, da se iščejo in aretirajo. Maročani – Pakistance in obratno; Iračani Nigerijce itd. Bodoči kadrovski bazen za Policijo oziroma Milico.

 • Slovenka

  Še enkrat. Vaške straže in vsi ostali. Lepo vas prosim, ne obešajte svojih načrtov na veliki zvon. Bodite tiho in preprosto ukrepajte.

  • stane skufca

   Ja ukrepejte tako da se bo to očitno poznalo, a ster strahopetci al kaj,če migrantov ne morejo poloviti, tudi vas ne bojo, saj ste na svojem terenu–dejmo–.

   • Slovenka

    Pravzaprav ne bi bilo odveč lepo tiho pozapreti vrata, postaviti zasede, poslikati tipe, ki to počeno in posnetke objaviti na družabnih omrežjih in prositi za podatke. Marsikaj se da, če je volja, če so ljudje pametni in ne lapajo, ampak Belokranjci so očitno čveke, ki ne znajo biti tiho.

    • Slovenka

     ups.

    • Slovenka

     V zapis se je prikradlo nekaj napak, zato podajam popravljeni zapis.

     Pravzaprav ne bi bilo odveč lepo tiho pozapreti vrata, postaviti zasede, poslikati tipe, ki to počno, posnetke objaviti na družabnih omrežjih in prositi za podatke. Marsikaj se da, če je volja, če so ljudje pametni in ne lapajo, ampak Belokranjci so očitno čveke, ki ne znajo biti tiho.

  • Slovenec

   Tako je.

 • sveta preproščina

  Zvečer pa odojek, favorit pivo, nato se pa za konec dneva še malo pocrkljat z najljubšo kravo/ovco. Ni ga čez domoljupje. Iha!

  • centurion

   Vsaj pesota bulmastifa, kot ti NE.
   Levuh garažni.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM,
  RES GA NI.
  ŠALA

  POIZVEDBA

  IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

  “PAULUS”,

  Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
  in je morda
  – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
  pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
  Ta
  verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
  verjetno – kar v “japankah”,
  pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
  Torej,
  kaj storiti ?
  Najbolje – NIČ.
  Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
  Če
  je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
  Morda
  nam bo povedal,
  katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
  je
  “pregnala” leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
  TUDI
  INFO
  POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
  (last družine slovenskih graščakov
  in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
  BI BILE – DOBRODOŠLE.
  Tudi,
  kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
  IN,
  KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
  pod cerkvijo – je stala.
  Da
  o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
  Torej,
  obstoji tudi – “sovražni molk”,
  ki ga izvajajo zlasti
  t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE,

  TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
  UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

 • Artur
 • Common Sense

  Rdeci baloncek, alias Strohmeyer, kako si kaj?

 • Nata

  Dajte no . . . . . . samo zažgite že tisto nesnago. Kaj posebno zanimivega pa pošljite kakšni nevladni organizaciji.

 • Olga101

  Bosanci kasirajo od trgovine z ljudmi in od nepovratnih sredstev iz EU za “obvladovanje” migracij!?? “Obvladujejo” jih pa tako, da jih s pomočjo “nevladnikov” in levičarskih trgovcev z ljudmi švercajo v Slovenijo, v breme slovenskih davkoplačevalcev!

  • Andrej

   Zakaj pa ne, če jim vse to plačujemo? Zaprimo denarno pipico in v hipu bo vsega konec.

 • Andre Frass

  Na mejo privlečti migrantoljubko Ursolo in njeno Angelo ter vseh 368 poslancev,ki so jih podprli no saj med njimi jih je 5 iz Slovenije. Pa naj jih ti migranti malo oropajo otipavajo porežejo z noži td

 • Janez Kepic-Kern

  JE ŽE RES ZASKRBLJUJOČE, ZATO,
  PONAVLJAM
  ŠALA

  TE NEJASNOSTI OKROG – ” Reichministra Von PAULUSA ”
  SE
  MENI ZDIJO – ŽE RES – PRAV – V Z N E M I R L J I V E !
  Mora biti
  – res že zelo – “UBOGI”, ko pa kar v svoj NICKNAME=VZDEVEK napiše,
  da je minister, ko pa vsi vemo, da je – GENERAL.
  Pa tudi to je pomešal: njegovs družina PAULUS – namreč – nikoli ni bila – “VON”=PLEMIŠKA,
  pa še tisti “von# piše – NEPRAVILNO
  – Von,
  ko pa vsi vemo, da se nemška plemiška predpona piše
  z malimi črkami, tako

  – von

  Torej, s tem – PAULUSOM – mora biti – ŽE ZELO – S L A B O !?

  MORDA SE MU DOGAJA – CELO – SPODNJE ?

  POIZVEDBA

  IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

  “PAULUS”,

  Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
  in je morda
  – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
  pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
  Ta
  verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
  verjetno – kar v “japankah”,
  pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
  Torej,
  kaj storiti ?
  Najbolje – NIČ.
  Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
  Če
  je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
  Morda
  nam bo povedal,
  katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
  je
  “pregnala” leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
  TUDI
  INFO
  POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
  (last družine slovenskih graščakov
  in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
  BI BILE – DOBRODOŠLE.
  Tudi,
  kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
  IN,
  KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
  pod cerkvijo – je stala.
  Da
  o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
  Torej,
  obstoji tudi – “sovražni molk”,
  ki ga izvajajo zlasti
  t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE,

  TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
  UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

 • Slovenec

  Samo ostro in trdo in vrniti na Hrvaško.

 • janko

  Migracije vsa ta leta v Evropo so samo ŠVERC KOMERC! In nič drugega.
  Milijarde služijo lopovi v Evropi, v Arabiji in v Afriki. Močno je omajana EU, njen standard in obstoj narodov zaradi njih in to dolgoročno! Vsi ti lopovi, ki jih je veliko in povsod ter so tudi na najvišjih položajih – takoj vse pozapreti in odvzeti premoženje. Da bo konec uničevanja Evrope in večanja že tako dolgoročno narejenega kaosa.
  Pomagati ljudem v vseh državah tretjega sveta – pri njih doma, potrebno je samo malo denarja in truda, pa bodo gospodarsko rastli, pa bodo izplavali iz revščine!
  Sprejemanje migrantov je pa samouničenje.

 • stane skufca

  Butli, najprej jih spustijo v državo, potem jih pa iščejo

  • Slovenec

   Točno. Žal.

  • Andrej

   To je prvi del. Drugi je na Italijanski strani. Tam jih skupaj z italijani ujamejo in sprejemejo v naše azilne domove. Total bolano.

  • Steiermark

   Morajo jim pomagat, da “reveži” nebodo brez njihovega spremstva v hotel, se preveč izčrpali….

 • Slovenka

  Belokrajci naj najprej ugotovijo, kdo od Belokranjcev dejansko misli resno in kdo šverca sodrgo čez mejo, da pade kak cekin v mošnjo. Smeti naj preprosto vržejo pred vrata tistim, ki švercajo migrante. Naj se vidi in naj se ve.

 • Miki Miška

  katastrofa… vsi ki smo z zdravjem ok… bomo šli ne meje to je banda 400 let odzadaj

  • Steiermark

   Ta banda je zgrešila človeški rod! So pa res, pred opicami, ki se niso uspele evolvirati…. Tudi za časa Kristusa, ljudje od tam spodaj, nis počeli takšnih pošastnosti, kot jih počnejo 2000 let pozneje, v civvilizirani Evropi, kjer so zakoni in kultura, naravnani po Kristusovih naukih!

 • Morala

  haha…ne ga srati…
  “Smeti damo na kup in zažgemo, tako kot to počne tudi policija.”

  Ali za to plačujemo policijo, da čisti za njimi?!

  • Imperial Commando

   Treba unicit dokaze ocitno. In policija “svetuje” strazam isto, ker v nasprotnem primeru….

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  TAKO PAMETNO, VEDRO, LJUBEČE
  POJEJO – LJUDJE S KORZIKE – SVOJI REVNI
  A NJIM NAJLJUBŠI DOMOVINI – – KORZIKI !

  DOMOVINI –
  CORSICA . A TE

  https://www.youtube.com/watch?v=xmbh4gTJ4Ag

  Ghjè per à pena dì campà
  Ch’elli si mettenu in penseri
  Ch’elli si mettenu à marchjà
  Mezu à le brame è l’addisperi

  Quand’elli sò da mare in là
  Anu li cori prigiuneri
  Ma tù i sai fà vultà
  Di tè quantu elli ne sò fieri

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè

  È per à pena di sperà
  Falanu pieni li carrughji
  Ti parlanu di libertà
  Quante vittorie in li so mughji

  È quand’elli mettenu à dì
  Inseme listessu curagiu
  Pè ciò chì ferma à custruì
  Faci cun elli lu viaghju

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè …

  PRIBLIŽEN – A DOVOLJ TOČEN PREVOD OD MENE – JANEZ KEPIC-KERNA

  ZATE, TEBI – KORZIKA

  KER JE ŽIVLJENJE KRUTO IN KO
  ZAČENJAMO V SKRBEH, V UPANJU
  TUDI S STRAHOM IN OBUPOM,
  TUDI V TUJINO PREKO MORJA,
  SI VEDNO V NAŠIH SRCIH.
  IN KO SE VRAČAMO, KAKO PONOSNI SMO
  KORZIKA, KORZIKA,
  BLAGOSLOV, SLAVA
  TEBI
  KORZIKA, KORZIKA.

  IN KO UTRUJENI OD ČAKANJA
  NAPOLNIMO ULICE
  IN GOVORIMO – O SVOBODI,
  KOLIKO ZMAGOVITE VOLJE
  JE V NAŠIH KLICIH.

  KORZIKA, KORZIKA, SLAVA, BLAGOSLOV – TEBI.

  IN KO ZAČNEMO GOVORITI,
  ZDRUŽENI V POGUMU – O TEM,
  KAR ŠE JE TREBA ZGRADITI
  NAM TI – KORZIKA – POMAGAŠ.
  SLAVA, BLAGOSLOV TEBI,
  KORZIKA, KORZIKA.

  https://www.youtube.com/wat

  Takh pesmi – nam Slovencem – manjka.
  Korzičanov je vsega 300.000 pa so
  tako pogumni, aktivni, kjubeči
  do Krzike, svojih pesmi, jezika itd.
  Korziki gre – kar dobro.
  Svojo univerzo imajo, OK gopodarstvo itd. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  “NEBODIGATREBA”
  VERJETNO EX KP, ZK
  PROVOKATORČEK
  , VERJETNI F. TUNEK,= PAULUS=DR.DR. COLLES, HUGO ITD
  SE JE
  TE DNI ŠE DODATNO – NEGATIVNO – “IZKAZAL”
  Dokazal je,
  da o stalingrajskem feldmaršalu – PAULUSU – NIMA POJMA,
  da še
  njegovega priimka in funkcij ne zna prav napisati.
  SPLOH
  PSTAJA F.TUNEK – VEDNO BOLJ PREPOZNAVEN PO TEM, DA PREPISUJE
  IN DA,
  PRAVILOMA – POJMA NIMA – O TEM – KAR PIŠE.
  NŠR.
  SPLOH NE VE, KATERA EX KP”STALIN PARTIZANI” ENOTA
  JE
  PREGNALA – NEMCE – IZ KOMENDE. On ne ve, jaz pa vem. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • gabrijelobid

  Sem v penziji pa bi šel tem ljudem pomagat na obhodih.

 • Andrej

  Zakaj pa jih iščejo? Saj jih bodo našli skupaj z Italijani na italijanski meji in lepo po zakonu vrnili nazaj nam.
  Ampak, imamo pa super uspešno policijo in še posebej vojsko.

 • David Rados

  a dej prosim vas lepo, ta zidar je iz nase vasi, cisto nc ne delajo, zadnjic so se sprehajali po sredini vasi migranti a nase drage vaske straze nikjer. cisto nc ne delajo, to majo kot izgovor da ponoci hodijo okoli i ogledujejo kje bojo kaj vkrali. Lahko lepo grejo vsi v tri krasne, noben jih nece tu.

  • cosmosjasnovidec

   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!