[FOTO] Se zdaj krade že prostovoljcem? Razbili steno in uničili Ambasadorje nasmeha: “Vzeli so nam vse. Vzeli so nam dušo!”

Foto: Facebook/@Ambasadorji.nasmeha.terapija.s.psi

Okoli tisoč kilogramov hrane za živali, hladilnik, štedilnik, jedilni pribor, uniforme, plastične cevi z radiatorjev, varovalke … V prostorih Ambasadorjev nasmeha na Viču ni ostalo ničesar več. Društvo, ki ljudem s pomočjo terapije z živalmi prostovoljno pomaga in na njihove obraze riše nasmehe, tega zdaj ne bo več moglo početi. Kdo in zakaj bi to storil? In zakaj bi jemal prav prostovoljnemu humanitarnemu društvu? Ljudem s srcem, ki v zameno za pomoč ne zahtevajo ničesar. 

Včeraj je v prostorih društva Ambasadorji nasmeha člane čakalo presenečenje: razbita stena in luknja v zidu, skozi katero so vlomili v društvene prostore na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Vse, kar so imeli, so jim odnesli. Vzeli so vso hrano za pse in mačke (okoli tisoč kilogramov), ki jo je društvo prejelo kot donacijo podjetja SPAR.

Pod eno izmed objav na Facebooku so zapisali. “Nimamo besed. Ne razumemo, zakaj. Komu smo trn v peti? Prostovoljsko, humanitarno društvo. Ljudje, ki delamo s srcem za tiste, ki nas potrebujejo. Ni bilo dovolj 3 x vlom, pa poskus vloma, sedaj so ukradli števce za elektriko in porezali žice. Kdo si, reva hudobna? Pridi in se pokaži! Povej nam v obraz, kaj te moti!

Foto: Facebook/@Ambasadorji.nasmeha.terapija.s.psi

Vzeli so jim vse: od pasje in mačje hrane, pa vse do hladilnika in cevi z radiatorjev
Osupla članica društva Urša Ivanovič je dejala, da so se vlomi dogajali že dlje časa. Prostore jim je v uporabo dala Mestna občina Ljubljana, že pred meseci pa jim je zmanjkalo elektrike. Policisti so ugotovili, da bilo je dejanje namerno: nekdo je vlomil in snel glavno varovalko. Takrat niso odnesli ničesar, a vlomi so se nadaljevali, sledile so še kraje, ki so obsegala vedno več. V četrtek se je zgodba ponovila. Ponovno so ostali brez elektrike. “Pred tem smo ravno prejeli veliko donacijo podjetja SPAR. Okoli tisoč kilogramov pasje in mačje hrane smo zato zvečer odnesli v društvene prostore in ugotovili, da ni elektrike,” je dejala Urša. Tokrat je nekdo vzel varovalke in prerezal kable. Pozneje pa v prostore niso mogli niti člani društva, saj se je trezorska protivlomna ključavnica zaradi poskusa vloma zataknila in vrat se ni dalo odkleniti. Ob prihodu so policisti za stavbo odkrili razbito steno, skozi katero so tatovi odnesli vsebino prostorov. “Ni več hladilnika, ni štedilnika, vzeli so celo jedilni pribor. Pobrali so nam delovne uniforme, na srečo so pustili vsaj pasje oprsnice. Odnesli so tudi novo donacijo. Vzeli so nam dušo,” je povedala in dodala, da so prostori zdaj popolnoma neuporabni. “Ne dela niti kotliček za vodo, vzeli so celo plastične cevi z radiatorjev, na stenah visijo le naše slike in zahvale …” Člani društva za izgubljenim žalujejo, še bolj pa jih žalosti dejstvo, da si zaradi omejenih sredstev niso mogli privoščiti alarma in nadzora.

Mislili smo, da je bil poskus vloma, a smo se zmotili. Vzeli so nam vse. Še celo delovne uniforme. Hladilnika, š…

Опубліковано Ambasadorji nasmeha 7 жовтня 2017 р.

Foto: Facebook/@Ambasadorji.nasmeha.terapija.s.psi

Ukradli so jim tudi uniforme, zato se bojijo, da bi lahko prišlo do zlorab. Zato bodo, takoj ko bo mogoče, na svoji spletni strani objavili vsa imena članov, ki imajo dovoljenja za izvajanje terapevtske pomoči.

“Vzeli so nam vse. Še celo delovne uniforme. Hladilnika, štedilnik, računalnik, monitor, printerja, porezali so nam cevi, vzeli celo kemike, pribor … ” so pretreseni Ambasadorji nasmeha opisali okradene društvene prostore.

Foto: Facebook/@Ambasadorji.nasmeha.terapija.s.psi

Foto: Facebook/@Ambasadorji.nasmeha.terapija.s.psi

Lani opravili 2 tisoč prostovoljnih delovnih ur
V letu 2016 so člani društva Ambasadorji nasmeha redno obiskovali kar 40 slovenskih ustanov, redno je na obiske hodilo 22 delovnih parov. Živali so se menjavale, vodniki so ostajali isti.  Z rednimi obiski so opravili vsaj 2 tisoč prostovoljnih ur. Poleg tega so po Sloveniji organizirali še 50 predstavitvenih obiskov, na katerih je sodelovalo tudi več oseb ali delovnih parov, trajali pa so lahko tudi do več dni skupaj. Lani je tako vsak član opravil najmanj 320 ur. Skupno število prostovoljnih ur skupaj z dogodki, predstavitvami, pripravo in seminarji pa je okoli 10 tisoč.

“Saj ni res, pa je! Ta pa res misli, da imamo ne vem kaj noter. Pridemo po dokumente in robo za jutrišnji dogodek, pa ugotovimo, da je tokrat še zgornja ključavnica uničena zaradi ponovnega poskusa vloma. Na policiji nas že dobro poznajo,” so zapisali na Facebooku.

Foto: Facebook/@Ambasadorji.nasmeha.terapija.s.psi

Prosijo za pomoč
Ambasadorji nasmeha novembra začnejo z izobraževanjem novih terapevtskih parov, za kar nujno potrebujejo pisarno in prostore. Javnost naprošajo za pomoč in začasne prostore, kjer bi lahko izvajali sobotna izobraževanja. Trenutni prostori so povsem uničeni, za njihovo popravilo bo potrebnega še veliko časa. Ob tem potrebujejo tudi pisarniški material, med drugim tudi računalnik, zaslon, tiskalnik in projektor. Ker so prostovoljci cele dneve v svojih prostorih, se ne bi branili niti hladilnika in štedilnika, ki bi jim omogočala, da bi imeli hrano in pijačo pri roki.

Če jim lahko ponudite pomoč, začasne prostore ali kakšen kos opreme, vas ponižno prosijo, da jih pokličete na telefonsko številko +386 41 771 655 ali jim pišete na: [email protected]. Za svoje prostovoljno delovanje pa potrebujejo tudi delovne uniforme in delovne pripomočke, saj so jim ukradli tudi te. Veseli bodo kakršnekoli donacije na njihov račun. Podatki: Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali AMBASADORJI NASMEHA s številko računa TRR: 30000-0012629339.

Foto: Facebook/@Ambasadorji.nasmeha.terapija.s.psi

A. L.

 

 • učko

  Povsod sama škoda zaradi režimskih levuharjev, ki ne delajo
  drugega kot drugim škodo.

 • AlojzZ

  Zanimivo. Skrbeli so za živali …

 • Olga

  Vprašajte Mafijankovića…

 • if

  Farmacet in šef MOLa:”LJ, najlepše mesto na svetu.”
  Dejstvo: “LJ, mesto balkanizrane levičarske mafije.”
  Svobodna RS “Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog. Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom”

 • RATATA

  To je črna kronika.
  Botrstva inam poln qufr že na komunolažnjivi rtvslo.

 • Korenjak

  Namesto političnega nabijanja pod tem člankom raje premaknite riti in donirajte, kolikor pač lahko.

  • MEFISTO

   Koliko si doniral?

   Bodi za zgled!

 • Gru

  To tko je ko te Soros placuje ;)

  • stajerc5

   Soros podpira samo prasice in prasce, psi ga ne zanimajo!!!

   • Gru

    A si ziher?

 • Artur
 • montyamp

  Hahaha , stalinistična gamad lahko dela kaj hoče .
  Slovenci vaš molk in strpnost sta nagrajevana že 100 let .
  Nagrada
  je jackpot v obliki oblasti na katero rinejo nagnjeni k zločinu in
  najbolj polni hipokrizije , mentalno uničeni ljudje rojeni v znamenju
  kozoroga .
  Obstajata dve vrsti kozorogov , ultradobri in ultraslabi , sami se odločite kateri je kaj :
  Kućan
  Milan , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop ,
  Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek,Bizilj
  Ljerka , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring ,
  Gregor Golobič , Zoran Janković , Violeta Tomić , Vesna Györkös Žnidar ,
  Violeta Bulc , Igor Zorčič , ………….
  Ambiciozni in najbolj
  zlobni ultraidioti rinejo kot “”” dobri organizatorji “”” na oblast , za
  njimi pa ostaja lakota , bankroti , mafijske manire in glad .
  V germanskih deželah v politiki prevladujejo levi in tehtnice , dokazano boljši ljudje .
  Hipokrizijo , korupcijo , komunistfašistične manire na kandelabre , če že hočete normalno državo .
  Za temi dejanji stojijo ostanki udbopartijske teroristične celice .

 • Megatron Arrows

  Če policija pri tako velikopoteznem vlomu ni sposobna najti nobenih sledi do tatov, potem so nesposobni oz. imajo nesposobno vodstvo, ki mogoče tudi ne dovoli,da se zadeva temeljito razišče (tkoječejebjondanačelupress)

 • dr Janez Sveti

  Tukaj med komentarji je nekaj resno duševno bolnih oseb. Pismo, najdejo komuniste tudi v kraji pasje hrane..ne moreš verjet, kakšni tepci.
  DR Janez Sveti genij

  • Steiermark

   Ali si ti bila med njimi – ti “duševno zaostala” butara, ker ravno ti najdeš vsepovsod “desne sovražnike” …. ti se navdušuješ vedno in povsod, nad vsem, kar je nenormalno, samo da zagrešijo tvoji duševni bolniki, levaki, ki harajo in uničujejo Slovenijo in prebivalce Slovenije, od vsega začetka ter nam kratijo pravice, kot so to počeli njihovi levaško revolucionarni zombiji – očetje?

   • dr Janez Sveti

    “Ko mački stopiš na rep zacvili!” Ljudska modrost
    DR Janez Sveti Volk

    • Steiermark

     Zanimivo, kako ravno ti rada uporabljaš “ljudske modrosti”, čeprav je sama ne premoreš, prav nič!

     • dr Janez Sveti

      Nisem punčka. Genij sem.
      DR Janez Sveti genij

  • Norm Kinley

   Komunisti, čefurji….. Isto sranje….

 • mona lisa

  Res človeška hudobija ne pozna meja.

 • Steiermark

  Jaz bi pa prej rekla, da so to storili levaški pasjej……. – ljubitelji seksa z živalmi, ki pa jim je zmanjkalo razpoložljivih psov in tako so si jih privoščili tam, kjer so, sevda pa potrebujejo tuddi hrano za njih….. Terapije pa bodo oni izvajali, po garažah……

 • Norm Kinley

  Sto posto čefurji iz socialnega dna.

 • cosmosjasnovidec

  Prekleta drhal ničvredna katera koli je tole storila.
  Sicer je pa krog majhen.
  Kamelotrajbarski musliči kateri tako hrano celo sami jedo,potem so še tukaj čefutarji in cigani.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!