fbpx

Gasilci ob včerajšnji intervenciji, v kateri je bila ujeta oseba: V primeru požara najprej obvestite 112, ne Facebook!

Foto: FB PGD Grosuplje

Včeraj so ob 11.27 prejeli poziv, da gori hiša na cesti Pod gozdom, so na svoji Facebook strani zapisali gasilci iz Grosuplja. “Steber dima, ki smo ga opazili že ob izvozu iz Gasilskega centra, nam je dal vedeti, da ne bo šlo za enostavno intervencijo. Ob prihodu na kraj je bilo razvidno, da je požar pomožnega lesenega objekta ob hiši že polno razvit, razširil pa se je tudi na ostrešje in fasado stanovanjske hiše. Hitro širjenje požara je povzročila tudi eksplozija plinske jeklenke.

Takoj so začeli z gašenjem požara (notranji in zunanji napadi) ter preiskovanjem hiše, so še zapisali in dodali, da so ostali tudi po gašenju na gasilski straži do zgodnjih večernih ur, nato so očistili uporabljeno opremo.

Na kar so gasilci še posebej želeli opozoriti je, da v primeru, ko opazite požar, takoj pokličite številko 112, kjer operaterjem sporočite potrebne podatke. “Prvi klic na Regijski center za obveščanje je bil sprejet več kot 10 minut po nastanku požara. Si znate predstavljati, kako hitro se širijo ognjeni zublji, gasilcev pa še kar ni in ni? Se boste morda o tem zamislili šele, ko bo ogenj ali druga nevarnost uničevala vašo lastnino ali ogrožala vašo družino?” Gasilci so namreč o požaru in drugih nesrečah aktivirani prek Regijskega centra za obveščanje (112) in ne prek družabnih omrežij, kjer so se že kmalu po začetku požara pojavljale fotografije in posnetki požara.

Sara Kovač