Gasilci obvladali velik požar v nakupovalnem središču Qlandia v Kranju

Foto: STA

Gasilci so požar, ki je danes zjutraj izbruhnil v trgovskem središču Qlandia Kranj, že pogasili. V intervenciji je sodelovalo 153 gasilcev, na prizorišču pa ostaja samo še požarna straža. Zagorelo je med obstoječim in novim delom objekta, ki so ga nameravali odpreti prihodnji mesec. Vzrok požara in višina škode še nista znana.

Kot je pojasnil vodja intervencije in poveljnik kranjske poklicne gasilske enote Andraž Šifrer, so gasilci nekaj minut pred 7. uro prejeli obvestilo, da gori pročelje trgovskega središča Qlandia v Kranju. “Mi smo se seveda takoj odzvali na dogodek,” je izpostavil in dodal, da je v intervenciji sodelovalo 153 gasilcev iz 12 prostovoljnih gasilskih društev z območja Mestne občine Kranj, Gasilsko reševalne službe Kranj in Gasilske brigade Ljubljana.

Poškodovanih v požaru niti med zaposlenimi niti med gasilci ni bilo. Zaposleni, ki so bili že v objektu, in sicer le v Sparu, so se hitro umaknili iz objekta. Na kraj dogodka pa so preventivno prišli tudi reševalci nujne medicinske pomoči, če bi morda prišlo do kakšne poškodbe, da bi lahko takoj nudili prvo pomoč. Da so požar lokalizirali je trajalo približno uro in pol, še vedno pa glede na obsežnost požara poteka nadzorovanje žarišč ter prezračevanje objekta. Tako na prizorišču ostaja manjše število gasilcev, ki izvajajo požarno stražo.

Vzrok požara še ugotavljajo
Stari oziroma obstoječi del Qlandie je bil v požaru nedotaknjen in ga je treba le prezračiti ter očistiti, če bo šlo vse po načrtih, ga bodo morda že danes popoldan odprli. Preložiti pa bodo verjetno morali otvoritev novega dela nakupovalnega središča, ki so ga načrtovali za 7. julij. “Ta dogodek je bil res velik šok in to tik pred načrtovanim odprtjem novega dela objekta, ki smo se ga zelo veselili,” je izpostavila Meta Ahačič, vodja nakupovalnega središča Qlandia.

Foto: STA

Prve ugotovitve kriminalistov in forenzikov kažejo, da je zagorelo pri enem od vhodov v stavbo, ogenj pa se je od tam razširil na ostrešje deloma starega in večinoma novega dela objekta. Vzrok za požar kriminalisti še ugotavljajo in ga bodo lahko sporočili šele po vseh opravljenih kriminalističnih aktivnostih in preveritvah.

C. Š., STA

 • stajerc5

  Vrhnika, Ljutomer, Ptuj 2X, Kranj, Izola- ladjedelnica…Hmmmm….

 • tasilo

  Gvišn je spet gun Janša kriu, ejga.

  • RATATA

   Tut men je sumliu. Se je z biciklam furu, pa je meu kantico ssabo.

   • samsara

    Če je meu kantico, pol pa je že vse popolnoma jasno.
    Kje so ‘sfukatorji’…?
    Bo izdal kučan dekret al ne?

    • RATATA

     Še mal pa jih bo ornk upizdo zazebl. Več scenarijev majo, zato bo treba ahtat.

     • samsara

      Sfukatorjev jim kronično primanjkuje, ker so prezasedeni s čiščenjem sledov in dokazov svojih udbomafijskih podvigov, ki kar ne nehajo prihajati na plan in ne nehajo. Saj to je že nevdržno.

     • RATATA

      Goreče bodo zmrznili ja!

  • Goran Hvala

   Zihr je biu terorist…;-);-)

 • totex39

  To pa je že strašljivo, gori že skoraj vsak dan na različnih koncih Slovenije in ne povedo pravih vzrokov, zakaj je prišlo do požarov.

 • Morala

  To pa ni več slučaj toliko požarov! Ali je piroman na delu? No, v Kranju naj bi zagorelo zaradi elektrike v restavraciji.

 • samsara

  Ah morda so pa le invazivni musliji zaradi določenih razlogov postali nekoliko bolj diskretni?
  Tako tudi v Londonistanu. Odkrito razgrajanje, uničevanje, kurjenje… ima lahko tudi neželene učinke za protagoniste in načrte njihovih zahrbtnih globalnih koordinatorjev.

 • tramal

  Komunistični piromani so spet na delu.Sem rekel da bodo celo slovenijo zažgali samo da uničijo obremenilne dokaze proti njim.

 • Nata

  Kaj se pa dogaja ?? Kaj pa so imeli tam spravljeno, da je bilo potrebno skuriti ??

 • Nata

  Nova, upam , da boste kaj napisali o Brezjah. O pettisočih bolnikih in njihovih spremljevalcih,Ampak. . . . . . .zanimivost je pa tole. Tam je bil tudi naš ptiček Brglez. Ampak je potem hitro odpeketal v Ljubljano, da se je pokazal pri Mavričnih . . . . . .
  Ja, ni kaj. Prav do vseh enako, a ne ?

 • samsara

  Morda pe je potrebno nekaj uverture na širšem teritoriju, da morebiten omejen požar v NLB ne bi bil preveliko presenečenje?

 • Janez

  Včeraj !
  Je bila stolpnica centrale NLB – ŠE NEEPOŽGANA. Kaj pa danes? L.r. J. KOMENDA

 • LEVI TELEBAJSEK

  To sigurno kdo požiga kakšen levičar, ki ima v krvi uničevanje.

 • cosmosjasnovidec

  Kaj čejo vzrok požara ugotavljati kot,da ni jasno,da se požari na vse strani pojavljajo čedalje bolj odkar se naseljuje migrantska ter ostala čefutarska balkanska sodrga v Slovenijo.
  Rje naj dajo izjavo,da še ne vedo kaj naj si izmislijo in našopajo narod z lažmi.

 • MEFISTO

  Požar za požarom, eden večji od drugega!

  Bodo mar rdečkarji požgali Slovenijo preden se poslovijo od oblasti po volitvah?

 • Norm Kinley

  Uradno: snađilka Asfaltina Makadamović je morala svoji dve hčerki, Almo pa Salmo peljat na radikalno odstranjevanje dlačic na predelu čeljusti, pa je na brzino pozabila ugasnit šporhet, ki je celo noč tlel, zjutraj pa je preskočila iskrica, tik preden, se je začel delovni čas.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!