fbpx

Gašper Tič je bil del ljubljanske igralske elite, ki živi burno življenje: Spi se bolj malo, popiva in drogira se cele noči, policija miži na obe očesi

Foto: www.mediaspeed.net

Od smrti znanega dramskega igralca Gašperja Tiča je minil že skoraj mesec in pol, vseeno pa policija v javnost ni posredovala informacij o ozadju okrutnega uboja na Trubarjevi cesti v Ljubljani, ko je 20-letni Stefan Cakić v jutranjih nedeljskih urah s kuhinjskim nožem več kot desetkrat zabodel Tiča, ga pustil ležati v mlaki krvi, nato pa čez dve uri sam poklical policiste. Medtem, ko se še vedno ugiba, kaj naj bi bil Cakićev glavni motiv za okrutno dejanje, ostaja nekdanji perspektivni nogometni vratar kluba NK Radomlje v priporu in čaka na začetek sojenja, a obtožnica zoper njega še vedno ni spisana. V javnosti se o skrivnem življenju Gašperja Tiča še vedno ne govori veliko, na medije pritiska homoseksualni lobi, o čemer smo na Novi24TV že poročali, veliki pritiski pa po naših informacijah prihajajo tudi iz gledaliških krogov. Toda, zakaj si ljubljanska igralska elita ne želi, da bi novinarji še karkoli raziskovali o dvojnem življenju svojega kolega? Po naših informacijah se bojijo, da bi na dan prišle tudi podrobnosti njihovega – od tega, da Gašper Tič še zdaleč ni edini, ki je bil biseksualec in odkrit podpornik LGBT skupnosti, do tega, da bi se izvedelo, da so tudi številni drugi dnevno pod vplivom alkohola in prepovedanih substanc.

Sogovornik, ki je želel ostati anonimen, nam razkriva, kako pravzaprav poteka dan dramskega igralca, ki pripada t. i. ljubljanski igralski eliti. Tisti, ki niso poročeni in nimajo otrok, so takšnemu življenju podvrženi še toliko bolj. Zvečer, po predstavi, se ponavadi ponočuje do jutra, ob velikih količinah popitega alkohola, številni uživajo tudi trde droge, najbolj priljubljen naj bi bil kokain. Tudi uživanje marihuane ni prav nobena javna skrivnost več. Policija je s tem bojda seznanjena, a v tihem dogovoru ne ukrepa.

Številni člani ljubljanske igralske elite bolj malo počivajo; domov prihajajo opiti in pod vplivom kakšnih drugih substanc, v zgodnjih jutranjih urah, spijo pa bolj malo, saj jih že v dopoldanskih urah čakajo nove obveznosti. Ponavadi so to najprej vaje in snemanja, nato pa si vzamejo čas za kosilo, po katerem sledijo kratek počitek in proti večeru predstave. Številni igrajo v več kot eni predstavi na dan, zato se delo zavleče v pozne večere ure, po katerem pa se jim ne mudi domov. Zgodba se ponovi, igram sledi sprostitev ob velikih količinah alkohola, druženje se zavleče v zgodnje jutranje ure.

Foto: www.mediaspeed.net

Igralska elita žura v Klubu 12, kjer se droga dobi vse do jutranjih ur
Naj spomnimo. Tudi v stanovanju pokojnega 44-letnega igralca Gašperja Tiča, kjer ga je ubil 20-letni Stefan Cakić, so v času preiskave našli večjo količino kokaina, pri pregledu Cakićeve krvi pa naj bi našli sledove droge za posilstvo, kar je še vzpodbudilo govorice, da naj bi Tič svojega napadalca omamil in posilil. Gre za drogo, ki jo je do poznih jutranjih ur menda mogoče dobiti tudi v nočnem Klubu 12, v Šentvidu, kamor zahajajo znani igralci in estradniki.

Reporterju so se v ponedeljek celo zgražali nad fotografijami ene izmed predstav z naslovom Pes, pizda in peder, ko režiser Primož Ekart široko smejoč drži v rokah nož in ga naslanja na goltanec avtorja besedila Gregorja Fona. Spraševali so se, kdo je tako nor, da napiše besedilo za predstavo z naslovom Pes, pizda in peder ter kako to, da nikogar izmed igralcev, ki se tako zgražajo nad spletnimi komentarji nizkotnežev, ni zmotil niti naslov predstave niti niso razmišljali o tem, kako se počuti igralec, ki mu je dodeljena vloga »psa«, »pizde« ali »pedra«.

Sicer pa se še vedno čaka na uradno obtožnico proti Cakiću, kateremu je bil pripor podaljšan, prav tako se govori, da naj bi 20-letniku, ki naj bi bil v izjemno slabem psihičnem stanju, sodili za zaprtimi vrati. Na Okrožno sodišče v Ljubljani smo poslali vprašanja, če se bo sojenje jeseni sploh začelo ali pa bo prestavljeno na poznejši termin, pa tudi, zakaj bi ga sploh zaprli za oči javnosti. Na odgovore še čakamo.

T. F.