Glede izgube “kulturne obogatitve” ni strahu: Policijska poročila med vikendom razkrivajo kar 79 nezakonitih prehodov migrantov in številna z njimi povezana kriminalna dejanja

Foto: Twitter

Medtem ko v naši državi zadnje tedne upravičeno ne ponehajo debate okrog volkov in medvedov, ki slovenskim kmetom povzročajo vedno večjo škodo, pa marsikateri pozabljajo na varnostno grožnjo, ki je konstantno prisotna. Nezakonite migracije na slovensko-hrvaški meji zaradi sprenevedanja notranjega ministra Boštjana Poklukarja in predsednika vlade Marjana Šarca namreč še naprej ne ponehajo. Konec tedna je bil še posebej pester za policiste Policijske uprave Koper, ki so med vikendom prijeli 37 nezakonitih migrantov. 

V času od 6. ure v petek, 14. junija 2019, do 6. ure v ponedeljek, 17. junija, so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 11 Afganistancev, 5 Turkov, 4 Kitajce, 3 Bangladeševce, po 3 Iračane, Irance, Maročane in Pakistance ter po enega Alžirca in Kosovca.

Od 37 prijetih jih je 19 zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, 17 oseb pa je bilo ali pa še bo tekom ponedeljka vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 1 oseba pa se nahaja v policijskem pridržanju. Po podatkih policije gre za osebo, ki je preko slovensko-hrvaške meje prevažala 4 nezakonite migrante. Na Policijski postaji Ilirska Bistrica so obravnavali 14 migrantov, na Policijski postaji Koper 13 migrantov, 10 migrantov pa so nam vrnili italijanski varnostni organi.

Slovenec tihotapil migrante
Italijanski varnostni organi so v soboto popoldan najavili, da bodo vrnili dva državljana Iraka in tri državljane Turčije, ki so jih skupaj z vodičem s slovenskim državljanstvom prijeli v Italiji. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, 55-letnemu vodiču pa so policisti odvzeli prostost. V nedeljo popoldan so policisti v naselju Pregara ustavili osebni avtomobil znamke Audi, ki ga je vozil 43-letni državljan Kosova. Ta je prevažal 4 državljane Kitajske, ki so v državo vstopili na nezakonit način. Kmalu po tem, ko so voznika pridržali, so ugotovili, da je za voznikom razpisana tiralica s strani Interpola, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja oboroženega ropa na Kosovu 2. decembra 2008.

Foto: Twitter

Trije so se skrivali med tovorom
Iz policijskega poročila Policijske uprave Novo mesto je razvidno, da so policisti Postaje mejne policije Obrežje v soboto, 15. junija, med kontrolo tovornega vozila z bolgarskimi registrskimi tablicami našli tri migrante, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Afganistanca in dva Pakistanca so predali hrvaškim varnostnim organom. Med 14. junijem in 17. junijem so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 17 migrantov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo na območju krajev Dvorce, Prilipe, Mihalovec in Jesenice na Dolenjskem. Policijski postopki s šestimi državljani Irana, po dvema državljanoma Mongolije, Sirije, Iraka, Palestine, Egipta in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Z nezakonitimi migranti so imeli opravka tudi na področju Policijske uprave Ljubljana, saj so med vikendom prijeli skupaj 22 migrantov. Od tega so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v krajih Morava, Colnarji in Ribnica prijeli 17 migrantov iz Alžirije in Irana. Na območju Ljubljane so obravnavali 5 migrantov iz Alžirije, Tunizije in Maroka, vsi pa so zaprosili za mednarodno zaščito.

H. M.

 • Leteci23

  Pozabili ste dodati še 30 komadov Breg, Bela krajina

 • Janez Kepic-Kern

  Ja ?
  Politične stranke v Parlamentu
  – naj pritisnejo na vlado
  – da naj pošlje – SLOVENSKO VOJSKO (SV) NA MEJO. A ne ? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  p.s.
  SISTEM – KARAVLE IN OBHODI PATRULJ
  KOT
  JE BILO TO V EX “TITO YU”

  • stane

   Saj je DDS+SLS IN Jelincic,pa nic. Ni nevarnosti in zakaj bi dklicevsli refno sejo. Tdko odg.vlada-levics. Nic se z pogovogi z vlado nr da premakniti. Mislim,da bo potrebna sila. Dgugace bomo propadli in z nami bo konec.
   Mislim,da v Iranu,je bilo 2M kristjanov. V nekaj letih je padla st.na 120,000 oseb. Ostali so pobiti iz strani islamistov.

   • Jožef Gal

    Prvo se nauéi slovenskega jezika potem pa razglabljaj.
    mi ki govorimo SLOVENSKO te ne razumemo
    Pottrudi se
    Lp Joško

    • stane

     Ko bos ti naredil nekaj na kulturnem podrocju,bos lahko govoril kdo govori Slovensko in kdo ne.
     Jaz,ki osvescam Slovenke/ce,mi ne bo nihce govoril neumnosti kot to ti pocnes. Baraba LEVICARSKA!
     Prevec poslusas Jankovica.

    • stane

     Tudi ti imas nekaj napak v svojem textu. Se zgodi,golazen neuka. Saj LEVICARJI, tko ne razumete pametne.

   • Zgornji

    TA NAROD NI NOBENEMU V NAPOTO, TEMVEČ SE JE SAMO POKVARIL TAKO ZELO, DA SI KAJ BOLJŠEGA ŽAL NIČ VEČ NE ZASLUŽI !!! ! !!!

    • stane

     Verjetno bo drzalo!
     Krivi so pa tisti,ki narod poneumljajo z nekim socializmom,ki nikjer v svetu ni gospodarsko uspesen. O blaginji drzavljanov ,da ne govorim. Prej,ko slej pa ptopade. Venezuela ima ogromne zaloge nafte. Kaj so komunisti iz te drzave,naroda naredili,se pa vidi. Izgleda,da mi,ce se ne bo kaj spremenilo v vodstvu drzave,gremo v isto smer. Zaskrbljujoce!!

     • Zgornji

      AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! A vendar je na koncu temnega predora Past … v katero Bomo padli, … če si ne “prižgemo luči” … Žaaal.
      Mir naj ti bo.

  • abc
 • samotoje

  Tožilstvo je ugotovilo, da nevladne organizacije z usmerjanjem nezakonitih vsiljivcev niso kršile nobenega zakona. Če po tem še kdo verjame, da živi v normalni pravni državi, je res zrel za sanatorij za težke bolnike.

  • stane

   Se strinjam! Takih je zal veliko!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!