fbpx

Gorelo v Celju, poškodovani štirje gasilci

Foto: STA

Pod mostom preko Savinje na Čopovi ulici v Celju je ponoči zagorela večja količina odpadnega materiala. Posredovali so celjski prostovoljni gasilci, vendar je med gašenjem požara ogenj poškodoval plinski vod, ki je napeljan pod mostom, zato je prišlo do uhajanja plina, štirje gasilci pa so se pri tem poškodovali. Most je zaradi poškodb zaprt.

Poškodovane gasilce so reševalci prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Most zaprt
Most je zaradi poškodb zaprt, obvoz pa je urejen. Ob pomoči dežurnega plinovodarja, ki je zaprl plinski vod, so gasilci uspeli požar pogasiti, pregledati mesto požara in izmeriti koncentracijo plina. Ugotovljeno je bilo, da je ogenj poškodoval most, zato je ta do nadaljnjega oziroma do strokovnega pregleda zaprt, območje pa bodo varovali tudi gasilci, ki bodo nadzorovali koncentracijo plina zaradi morebitnega uhajanja.

Poveljnik Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik je povedal, da bo eden izmed poškodovanih poklicnih gasilcev danes odpuščen iz celjske bolnišnice, preostali trije pa zaradi močnih opeklin po rokah še naprej ostajajo v bolnišnici, vsi pa so zunaj smrtne nevarnosti.

S Policijske uprave Celje so sporočili, da se je poleg štirih gasilcev poškodoval tudi delavec Energetike Celje, stopnja njegovih poškodb pa ni znana. Vzrok nastanka požara še ni potrjen, kriminalisti pa preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

B. O., STA