Grims proti Mladini: Objava celotne družine je bila kaplja čez rob

Foto: STA

V tožbi poslanca SDS Branka Grimsa proti Mladini je na ljubljanskem okrožnem sodišču pričal nekdanji poslanec in predstavnik za stike z javnostjo SDS Miro Petek. Dejal je, da je bil Grims velikokrat tarča medijev, kar ga je sicer jezilo, a je to kljub temu prenašal. Objava fotografije njegove družine pa je bila kaplja čez rob in ga je zelo prizadela, je dodal.

Miro Petek, ki je bil v času objave sporne fotografije Grimsov poslanski kolega, je danes na sodišču dejal, da sta na sejah poslanske skupine z Brankom Grimsom velikokrat sedela skupaj in da je po objavi fotografije v Grimsovem vedenju opazil spremembo. Pojasnil je, da so s kolegi poslanci po koncu sej v državnem zboru večkrat spili kavo, Grims pa se je po objavi fotografije v Mladini odtujil in se teh srečanj ni več udeleževal.

Načele so ga zdravstvene težave
Petek je še dejal, da mu je Grims omenil zdravstvene težave, ki so ga pestile v tem času, a mu ni pojasnil, za kakšne težave je šlo. Je pa Petek o Grimsovih zdravstvenih težavah slišal tudi od ostalih kolegov, potem ko sam ni bil več v parlamentu.

Nedostojna primerjava z nacisti
Mladina je v satirični rubriki Mladinamit marca 2011 ob fotografiji družine ministra za propagando v tretjem rajhu Josepha Goebbelsa objavila fotografijo Grimsove družine, zaradi česar sta se zakonca Grims odločila za tožbo.

Prvostopenjsko sodišče je zavrnilo oba tožbena zahtevka zakoncev Grims – Branko Grims je zahteval 39.000 evrov odškodnine ter objavo opravičila in sodbe, njegova žena pa 80.000 evrov odškodnine. Oba sta se na sodbo pritožila.

Bodo zadoščenje dobili tudi otroci?
Višje sodišče je Grimsovi pritožbi delno ugodilo ter Mladini naložilo objavo opravičila in sodbe, odločitev glede odškodnine pa vrnilo v ponovno prvostopenjsko presojo. Soproga Martina Dragoš Grims je odškodnino že dobila, odprt tako ostaja le še Grimsov zahtevek.

Mladino zaradi objave tožijo tudi trije otroci zakoncev Grims. V njihovem imenu jih zaradi mladoletnosti zastopata starša.

M. P., STA