fbpx

Groza v Mariboru: sredi belega dne streljal v avtomobil in ubil moškega

(Foto: STA)

Maribor je pretresen zaradi grozljivega dogajanja. Nekaj po 14. uri je namreč v križišču Titove ceste in Ulice pariške komune, v bližini stavbe Telekoma, prišlo do streljanja. Ena oseba je umrla.

Do streljanja naj bi po besedah prič prišlo v semaforiziranem križišču, ko je kolona vozil čakala, da bi zavila levo. Strelec je pripeljal v križišče, ustavil in začel streljati. Izstrelil naj bi od 10 do 12 nabojev, poročajo Slovenske novice.

Kot je na kraju dogodka povedal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, Miran Šadl, je osumljenec ustavil svoje vozilo na pločniku malo pred križiščem, stopil iz njega in streljal na drugi avtomobil. “Po do sedaj zbranih podatkih je osumljenec ustavil svoje vozilo, pristopil do drugega vozila, ki je bilo razvrščeno v koloni za zavijanje levo, in začel streljati na ljudi v tem vozilu. Ob tem je osebo na sopotnikovem sedežu ubil, eno osebo ranil, še ena oseba je nepoškodovana,” je pojasnil.

Strelec je na drugi avtomobil streljal s sovoznikove strani. Nato je tam počakal na policiste in se jim predal. Motiv še ni znan, saj je preiskava še v polnem teku. Po trenutnih podatkih je strel zadel še neko drugo vozilo. Vsi vpleteni so moški, več pa za zdaj ni znano.

Titova cesta je še vedno zaprta za ves promet, zato so v središču mesta številni zastoji.

B. O., STA