Groza v slovenskem vrtcu: Vzgojiteljica vpila na jokajočega enoletnega otroka “kaj se dereš!”, medtem ko so bili otroci med kosilom privezani na stolčkih!

Foto: iStock

Grozljiva zgodba prihaja iz vrtca Ruše pri Mariboru. V anonimnem pismu so starši opisali dogodke, ki si jih nihče ne želi za svojega otroka. Opazili so hude nepravilnosti pri delu ene od vzgojiteljic, ta naj bi kričala na otroke in jih celo privezovala s trakovi na stolu. Starši so dogajanje tudi posneli.

O dogodku poroča Lokalec.si, kjer so v uredništvo prejeli grozljivo anonimno pismo. Ravnatelj Osnovne šole Janko Glazer iz Ruš Ladislav Pepelnik, kamor sodi tudi Vrtec Ruše je potrdil, da je tudi sam prebral pismo in opravil razgovor z omenjeno vzgojiteljico in pomočnico, ki sta potrdili, da je vzgojiteljica res povzdignila glas nad otroka. Za privezovanje pa je napisal dejal, da je preventivno pripenjanje otrok iz varnostnih razlogov.

Starša enega od otrok, sta v času kosila konec leta 2019 vstopila v garderobo jaslic, kjer so otroci stari od enajst mesecev dalje. Ko sta zaslišala neutolažljiv jok otrok in zverinsko vpitje vzgojiteljice nista mogla verjeti. “Iz prve igralnice se je slišalo zverinsko kričanje vzgojiteljice in neutolažljiv jok otroka. Po prvem šoku sva stopila naprej in si ogledala situacijo. Vsi otročki so sedeli za mizami ob polnih krožnikih. Gre za otročke stare eno leto, ki so komaj začeli obiskovati jaslice. Eden izmed otrok je neznansko jokal, iz nosu mu je tekel smrkelj v usta, očitno je že nekaj časa jokal, saj je bil čisto rdeč v obraz, (vzgojiteljica) pa je kričala na njega. Njene besede si bova zapomnila za vedno in nama še zdaj zvenijo v glavi. Na otročka je kričala: “ZAKAJ SE DEREEEEEEEEŠ! TVOJE DRETJE MOTI DELOVNI PROCES.TAKOJ PRENEHAJ!!!!!!!” Otroček je bil na stol PRIVEZAN z nekim rjavozelenim trakom kot pes. Menda jih (vzgojiteljica) že vsa leta PRIVEZUJE na stolčke. Seveda z dovoljenjem vodstva. Ob vsem tem kričanju je otrok jokal še bolj saj vsak normalen človek ve, da kričanje ni metoda s katero umiriš otroka. Mislila sva, da bo pomočnica skušala utišati vzgojiteljico in umirit situacijo vendar tudi njej očitno tak način dela ustreza.” V zapisu je bilo še poroča Lokalec.si, da so se starši pogovorili z drugimi starši in ugotovili, da naj bi imela ista vzgojiteljica večkrat takšne izpade in da se je že morala zagovarjati, ni pa bila deležna ustreznih sankcij.

Slika je simbolična. Foto: iStock

Privezovanje otrok iz varnostnih razlogov
Ravnatelj je dejal, da je vzgojiteljica priznala, da je navedenega dne res povzdignila glas na otroka, ki je jokal in da otrokom redno brišeta nosove. “Preventivno pripenjanje otrok pa je zgolj iz varnostnih razlogov, saj je s tem poskrbljeno, da otroci ne padejo s stola. Zaradi vsega navedenega sem vzgojiteljici, v skladu s 172. členom ZDR, izrekel strogi pisni opomin in odredil dodatno spremljavo njenega dela.”

Lana Božič

 • milanček

  če bi se drla na mojega otroka, bi se poslednjič ker bi ji totalno razbil gobec! mislim, vem, da tudi v primeru, da se dere na tujega otroka! kaj sledi, ADIJO, taki kloaki ni mesto v tej službi!

  • Steiermark

   Ne bi smelo biti mesta, za takšno kloako, vendar , žal, še vedno se nismo osvobodili…..

 • bubamara

  Ženska nima več kaj početi v vrtcu. Začeti postopek na sodišču zaradi maltretiranja mladoletnih oseb. Kot starš bi se tudi sam pogovoril z njo. Verjetno kje na stopnicah.

  • šmentanamuha

   Problem je, ker jo bo verjetno sistem zaščitil.

   • bubamara

    Verjetno. Ker s tem brani tudi svojo nesposobno rit.

 • lokec

  Otroci so razcrtani in se derejo. Naj vidijo, da niso na svetu samo oni.

 • Domen Herič

  In zdej je vzgojiteljice kriva ker vzgaja POFUKANO OTROŠKO GOLAZEN NERAZVITO. Stari če bi bil js vzgojiteljica, bi jih u glavo brcal k kurbe.

  • pajot

   Tko kot so tebe.In zdej si tak kot si. debil.

   • Domen Herič

    ooo ker…. bedak

  • šmentanamuha

   Uf, upam, da si to napisal kot sarkazem.

   • von Rhein

    Tip ne ve kaj je napisal.Mogoče se mu je posvetilo v spominu,da je bil nekoč sam brcnjen v glavo in se še danes dobro počuti.

   • Rožle

    .. v tej smeri ne more biti noben sarkazem ..

  • Rožle

   .. in zdej si ti nek frajer tukaj .. ajde Heriću ..
   .. idi ti brcat svoje loptice

   • Domen Herič

    O ker bedak, a mislš da js ne znam kliknt na puščico dol al kva na tvoj komentar

    • Rožle

     no, kar lepo doma počaki ..
     .. ti potrka plicija

  • Domen Herič

   joj kašni luzerji

 • alojz

  Ampak ta vzgojiteljica ima vsa potrebna dokazila in visoko izobrazbo, kot zahteva zakon. Čeprav je vsem jasno, da bi to delo lahko opravljala vsaka ženska z srednjo izobrazbo in veseljem do dela z otroki. Ampak “zakon je zakon” in ga je treba spoštovati.

 • pajot

  “moti delovni proces..” he,he,he,ta bizonka je ubrisana v nulo. Varovanje otrok je za njo delovni proces. Pa ne moreš verjet.

  • samotoje

   V vseh dokumentih in pravilnikih, ki so jih birokrati naštepali za en kamion, piše, da je delo vzgojiteljice delovni proces, malčki pa so subjekti (ali objekti??) tega delovnega procesa. Torej, izvajalka delovnega procesa se je med izvajanjem le-tega drla na subjekt delovnega procesa. Čisto po pravilih.

 • Nata

  Žal je že tako, da je za mnoge delo v vrtcih samo služba. Za vsakdanji kruhek.
  Vemo kako je pri nas s kadri . Prav ubogi smo.

  Mladi bi radi samo delo na toplem, v sedečem položaju, za silnimi računalniki.
  Krivda je pa verjetno že v osnovni šoli.
  Vidim pri svojem starejšem vnuku. Ima kar nekaj talentov ( pa ne mislim na glasbo, da ne bo pomote ) , ki za učitelje nič ne veljajo. Tudi jezik ima nabrušen.

  Torej sama šola ne želi videti kaj nekoga zanima, česa je sposoben. Niti potrudijo se ne !! In tako se en talent hitro lahko spremeni v pišmeuharja .

  • Franc Šink

   Tukaj imaš celo nekaj prav.

   • Nata

    Sem brez besede ostala . . . . .

  • samotoje

   Kar prav imaš. Naj pripomnim, da sem imel v zares dolgoletni karieri ukvarjanja z mlajšo in starejšo mladežjo največ dela z nezrelimi in neodgovornimi starši. Nekaj drži kot pribito: za vsakim problematičnim človekom stojijo problematični starši.

   • Nata

    Ki doma svoje dolžnosti niso naredili.
    Pa to zahtevajo od drugih !

   • Nata

    Samo nekaj časa sem učila na SGŠ. Pa hitro nazaj v Opero ušla. . .

    • samotoje

     Razumem.

 • šmentanamuha

  Ob vsej tej permisivni vzgoji, ki jo zagovarja zakonodaja in sankcije za starše, ki bi izvajali nasilje nad otrokom v obliki povzdigovanja glasu, vzgojne klofute ali ne dovoliti otroku, da se odloči, katerega spola je, je naravnost neverjetno, da javne šolovzgojne institucije, kamor sodi tudi vrtec, prakticirajo take nasilne pristope do tako nebogljenih otročičev in to ob vednosti vodstva in sodelavk oziroma sodelavcev.
  Kaj to pravzaprav pomeni? Po eni strani lahko sistem staršem zaradi “neprimerenega” pristopa otroka vzame, po drugi strani pa podpira nasilje s strani državnih institucij. Država si torej jemlje pravico nad otroki. Komunistična država v krasnem novem svetu Novega svetovnega reda (NWO). Naši kučanisti bi ljubkovalno rekli “demokratičnega socializma”, ampak gre za isto sranje.
  Te stvari se bodo samo stopnjevale, če ljudje (ovce) ne bomo množično začeli dvigovati glav in hoditi po dveh nogah in ne štirih, ker to zmoremo in moramo. To je stvar osebne odgovornosti posamenika, kakšen svet želi ustvariti zase in za prihodnje rodove. Ta vzgojiteljica je samo produkt neke socialisticne vzgoje, tudi če je še “mlada”, saj vidimo, kaj se dogaja na naših družboslovnih fakultetah.
  Če ljudje niso sposobni niti za svojega otroka iti v boj “Davida proti Goljatu” in se povezati, potem je zgodba zaključena. Noben strah pred sistemom ni upravičen, ko gre za lastnega otroka. Torej?

 • Andrej

  In zakaj se je drl?

  • Franc Šink

   Ne poznaš otrok.

   • Andrej

    Seveda jih poznam, zato pa sprašujem: zakaj se je drl? Otroci imajo običajno razlog za dretje. Ne moreš kar na podlagi trenutne situacije, ko vstopiš in najdeš zatečeno stanje brez ugotavljanja vzrokov v hipu ugotoviti krivca. Kdor ima več otrok take situacije zelo dobro pozna. Ko ne razišče vzrokov običajno kaznuje napačnega.

 • lukec

  Bistveno je, da vzgojiteljica po maksistično vzgaja otroke, ko govori o delovnem procesu. Delovni proces kot termin je uporabljala pri študentih ter jih vzgajala g. Čačinovićeva. Torej tole dete socialistično z neurejenim pogledom med delovnim procesom in sožitjem v vrtcu nima niti to urejeno s kakšnim poslanstvom vzgaja. To je mašina iz 19 stoletja, ko so imeli manufakture, kamor paše naša uboga LEVICA.
  To seveda ni nič hudega, saj imajo tudi učitelji, delovni proces v vseh fazah in zato izobražujejo, na vzgojo pa pozabljajo. Vsi tisti učitelji in profesorji, ki z zanosom in voljo vzgajajo pa morajo trpeti med protagonisti norega makrsizma. Ali je spočetje otroka po ga. Čačinovićevi tudi delovni proces, eden so bolj trudi, drugemu pa prej uspe, torej ima večjo produktivnost. Manjka samo še lestvica za določanje vrednosti (marksističnega) spočetja v ljubezni.
  Samo tako naprej, vendar PAZITE brez našega denarja za take bedastoče. Ministrica za delo pa skrbi, da ne prihajajo v Slovenijo druge ideje, razen da se morajo moški in ženske namesto v barih, nagi sprehajati na odrih. To pa je kultura, kultura dekandence, dekadenca polne riti!

  • bubamara

   Delovni proces pri enoletnih otrocih. Ne moreš verjet.

 • Franc Šink

  Če bi imel ravnatelj jajca, bi jo takoj vrgel na cesto.

  • Steiermark

   Vsi tile so dez prvorazrednih, ki si lahko privoščijo vse, na račun otrok in njihovih staršev, v bran jim stopi razkuštrani kučanov zet in takoj uredi zadevo, v prid svojim varovankam! Tako je bilo tudi z primerom , pred kakšnim letom, dvema, v Slov. Bistrici……vzgojiteljico so pa po daljšem bolniškem staležu upokojili! Naši “vrtci – vrtnarice” me spominjajo na “otroško zavetišče” sirot pobitih staršev, s črno vdovo – Petriček!

   • Lustrator Moderator

    Prvorazredni ne delajo v vrtcih ampak na ministerstvih

    • Steiermark

     Prav “prvorazredni” (mislim, na komuistične ritoliznike, ker drugim je težko dobiti takšno delovno mesto) so zaposleni, večinoma, na takšnih mestih (kjer indoktrinirajo že tako majhne otroke, če ne po titovo, pa z LGBT in drugimi perverznimi načini uničevanja človeštva) , zato se jih nobena kazen tudi ne dotakne!

  • TopGun

   Mogoče mu jih pa ona redno prazni in se to ni zgodio.

 • Ježek Teka Teka

  Mislim … kdo otroka priveže na stol … vemo – KOMUNJARE … otroci Slovencev so pač manj vredni … seštejte 1+1 … vse je načrtno …

 • Antonius

  Otroček moti delovni proces?!
  Podjetnik vsakogar, ki moti delovni proces vrže iz službe.
  Mislim, da se malčku slabo obeta, ker njegova vzgojiteljica in ravnatelj ne vesta, koga pri opravljanju plačanega dela zavezuje delovni proces.

 • Garbage man

  Sedaj pa v dom upokojencev za dve leti, nato ministrica………..

 • Unikatna

  Niso normalni…kaj se gredo?! Če nimate denarja za prave stolčke, kjer je poskrbljeno za varnost otroka, potem kar zaprite enoto…vzgojiteljica nima pravice nad tem majhnim otrokom povzdigovati glasu…če je to njihova vzgoja, so otroci v nepravem vrtcu…

  • bubamara

   Vzgojiteljica je v nepravi ustanovi.

 • Anton

  Madžari imajo možnost, da je Mati z Otrokom doma do tretjega leta starosti.
  Otrok rabi samo Mamo!

 • Balkica

  Če je vzgojiteljica samo vpila na otroka (morda so ji tisti dan popustili živci), vsekakor ni vzgojno in ni lepo! Ni prav, da se kriči na tako majhne otroke, ki so v bistvu nebogljeni in še nimajo nobene žlehtnobe!
  Ni pa to groza! Groza bi bila, če bi otroku prisolila klofuto, ga nasekala po riti, ga pustila pokakanega, ga poslala v kot in se še kako drugače izživljala nad njim.

  Zavedajte se, da so tudi vzgojiteljice samo ljudje, nekatere imajo več, druge manj smisla za delo z otroki.
  Tudi mame niso (nismo) vse super. Naj se oglasijo tisti starši, ki jim v življenju prav nikoli, ampak res nikoli niso popustili živci in niso zakričali na otroka ali mu dali eno vzgojno.

  Ponavadi je tako, da lastnih napak ne vidimo, ko otroci zrastejo, pa itak pozabimo na vse.

  • Unikatna

   Meni ni bilo potrebno ne kričati in tudi ne dajati vzgojnih.

  • bubamara

   Govorimo o eno leto ( s številko 1 ) starih otrocih. Kaj se ima kdorkoli dreti na tako majhne otroke. Saj niso predmet. To je GROZA.

 • murgl

  “ZAKAJ SE DEREEEEEEEEŠ! TVOJE DRETJE MOTI DELOVNI PROCES.TAKOJ PRENEHAJ!” Zelo razumljivo. Kdo je ta, ki moti?

 • rabbit

  Pa kako je to možno v javni ustanovi, saj a ni Pikalo govoril v smislu češ to se dogaja samo pri zasebnikih kjer ni nadzora. Se spomnite Kengurujčkov minister Pikalo, ki je začel preganjati zasebne izobraževalne ustanove.

  • bubamara

   Ebe se ritopiku.

 • JANEZ GUS

  Tako delajo paznice v Stalinovih zavodih. Samo da ni katoliški vrtec Ane vsrana žival Štromajer.Debil Pokljukar,si ga ža prijavil.Samo vprašam.Kako daleč pa je prijava za zločinca Franto.Samo vprašam te Podkljuko.

  • Hanzi

   Stari, moral sem ti všečkat. Ti si zakon. Samo naprej po svoji liniji, to bo še smeha.

   p.s. Pozabil si na maškare iz Dražgoš

 • Garbage man

  Počakajte na muslimansko prevzgojo….

 • najboljši izobraževalni sistem je javno šolstvo v sloveniji :) sploh zadnja leta se proizvajajo sami geniji :)

  • to_mi_delaj

   sej je vse jasno, sam poglejte nasega pikola in stromarja

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Za vprašati se je, kako je sploh kaj takšnega mogoče leta 2020 v Sloveniji?? A ja, saj to ni Slovenija to je Slovenistan. Tam je pa vse mogoče.

 • if

  Pedofilija po metodi vrtca Ruše pri Mariboru.

 • Hanzi

  Upam, da se zgane najprej občina, kot ustanoviteljica vrtca, potem ministrstvo in po potrebi policija. Naj se zadeva razišče. Sprašujem se, zakaj pisec anonimnega pisma, ni uporabil te poti.