fbpx

Grozil je, da jo bo ubil

Slika je simbolična; Foto: Pixabay

Novomeški policisti so včeraj zvečer posredovali zaradi nasilja v družini. 63-letni nasilnež je pretepal svojo ženo ter ji grozil, da jo bo ubil. Policisti so mu prepovedali približevanje ženi ter ga ovadili zaradi kaznivega dejanja. 

63-letnik naj bi nad svojo ženo že dlje časa izvajal psihično in fizično nasilje, tokrat pa jo je hudo pretepel in ji grozil, da jo bo ubil. Posredovali so policisti, ki so mu zaradi suma, da bo ponovno ogrozil ženino življenje, osebno varnost in svobodo, prepovedali približevanje. Ovadili ga bodo zaradi nasilja v družini.

Kaj storiti, če ste žrtev nasilja v družini? Prijavo nasilja v družini lahko sicer vloži vsakdo (žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija, zasebne in državne ustanove). Prijavo lahko vložite na najbližji policijski postaji, na kateri bodo policisti začeli z njeno obravnavo. Kadar je zaradi družinskega nasilja ogroženo življenje, takoj pokličite številko 113. Ob prijavi je lahko lahko z vami tudi zaupna oseba, ki vam bo nudila oporo tudi v vseh nadaljnih postopkih z uradnimi ustanovami. 

Skupno so novomeški policisti sicer intervirali v 44 nujnih primerih, na nujno številko pa so prejeli kar 144 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska skoda. Posredovali so tudi zaradi trinajstih kršitev javnega reda in miru.

M. G.