Grozljiv vikend na slovenskih cestah, nove smrtne žrtve

Foto: STA

Slovenske ceste so spet terjale življenja. Življenje je izgubil 23-letni voznik na regionalni cesti Laško – Tevče, zunaj naselja Lahomno. Do nesreče je prišlo, ko na pregledni cesti ni prilagodil hitrosti vožnje, zaradi česar je trčil v varnostno ograjo, nato pa vozilo zapeljal v potok Lahomnica. 

Mladi voznik je ostal ukleščen v vozilu in umrl na kraju nesreče. V nesreči je bil udeležen tudi sovoznik, ki je nesrečo preživel z lažjimi poškodbami. Gre za že peto letošnjo smrtno žrtve s področja policijske uprave Celje. Lansko leto sta v tem času umrli dve osebi, so sporočili iz PU Celje.

Slovenska policija pa je poleg nesreče s smrtnim izidom zabeležila še veliko število prometnih nesreč z nekoliko srečnejšim koncem. V petek je zaradi nevarne vožnje pod vplivom alkohola prišlo do hudega trčenja izven naselja Nova Cerkev. V nesreči sta bila udeležena 27-letni voznik osebnega vozila ter 28-letni povzročitelj – voznik osebnega vozila s sopotnico. Povzročitelj nesreče je bil huje poškodovan, zaradi česar je bil odpeljan v bolnišnico, odvzeto pa mu je bilo tudi vozniško dovoljenje.

Izven naselja Ozeljan se je zgodila prometna nesreča, v kateri je prav tako prišlo do hujših poškodb. Prišlo je do čelnega trčenja, v katerem je je bil huje poškodovan 50-letni voznik osebnega vozila, so nam sporočili s PU Nova gorica.

Vrtoglavo število prometnih nesreč na Gorenjskem
Gorenjski policisti so med vikendom zabeležili kar 18 prometnih nesreč, so zapisali na PU Kranj. Tri nesreče so bile povzročene pod vplivom alkohola, do telesnih poškodb pa je prišlo v petih primerih. V treh primerih je prišlo do poškodb pešcev, ki naj bi jih bilo po poročanju policistov na cesti vedno več. Zaradi tega svetujejo, naj bodo v prometu pazljivi, še posebej na kritičnih točkah, kot so prehodi za pešce.

Ž. K.