fbpx

Grozljiva prometna nesreča na Dunajski cesti v Ljubljani, gasilci voznika rešili iz povsem zmečkanega vozila

V četrtek ob 22.56 je na Dunajski cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v semafor. Po nesreči so poleg reševalcev posredovali tudi gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so ukleščenega voznika s tehničnim posegom rešili iz vozila, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu, zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. V nesreči je 31-letni voznik utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Včeraj okoli 23. ure zvečer se je na Dunajski cesti v Ljubljani, v bližini AMZS, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Voznik je z njim trčil v semafor in ga pri tem popolnoma razbil. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 31-letni voznik osebnega vozila znamke Seat Cordoba vozil po Dunajski cesti v Ljubljani in pri uvozu na cesto H3 zaradi vožnje na prekratki varnosti razdalji trčil v zadnjo stran osebnega vozila znamke BMW 316. Po trčenju sta se voznika ustavila, nakar pa je 31-letnik nenadoma s kraja odpeljal naprej po Dunajski cesti ter v križišču z Baragovo ulico zapeljal v križišče skozi rdečo luč, pri tem pa  sunkovito trčil v semafor.

Kot so nam povedale priče dogodka, je bil avtomobil zmečkan v “totalko”, na prvi pogled pa je izgledalo, da te nesreče ne bi preživel nihče. Vendar pa so iz Centra za obveščanje RS sporočili, da so gasilci Gasilske brigade Ljubljana ukleščenega voznika rešili iz vozila, reševalci pa so ga nato hudo poškodovanega prepeljali v klinični center. Hkrati so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi.

C. Š.