Grozljive zgodbe iz taborišča Bežigrad, kjer so partizani umorili vsaj 10 tisoč ljudi: Postavili so jih v rezervoar in ga počasi napolnili z vodo, dokler niso vsi utonili

Foto: komunistični zločini

Po spletu kroži pripovedovanje očividca o grozljivih zločinih partizanov, ki so taborišče Bežigrad pri Celju natrpali z vojnimi ujetniki, nato pa so jih brutalno morili kot po tekočem traku. Skupno je bilo umorjenih vsaj 10 tisoč ujetnikov, od tega večina Hrvatov, metode pa so vključevale mučenje, zadušitev in streljanje. Še danes je teren, kjer so grobišča neprehoden, iz zemlje pa gledajo glave z lasmi in celo psi okrog raznašajo kosti umorjenih.

Skozi Celje so se 9. maja 1945 v času kapitulacije Nemčije umikali pripadniki različnih oboroženih sil, med drugim Nemci, Hrvati in domobranci, mnogi od teh so bili najprej ujeti, nato pa so privedli še tiste, ki so jih ujeli drugje. Kot poroča portal Komunistički zločini, je priča skozi okno videla dolge kolone ujetnikov v slabem stanju, po poti pa so ležali tudi mrtvi in ubiti. Zajete so običajno privedli v zbirno taborišče Bežigrad blizu Sv. Ane, ki je oddaljena 5 kilometrov od Celja.

Taborišče je bilo natrpano z 2 do 5 tisoč ujetniki, ki so jih morili kot po tekočem traku
Taborišče je bilo ograjeno z bodečo žico, tako da je bil beg iz nje skoraj nemogoč, v njem pa se je po pričevanju nahajalo 8 barak, od katerih je bila vsaka dolga 30 metrov. Prve ujetnike so pripeljali 10. ali 11. maja 1945, morili pa so jih na različne načine. Nekatere so v skupinah od 100 do 200 postavili v rezervoar, kjer so jih stisnili in nato so vse skupaj napolnili z vodo. Druge so odpeljali do kraja ob cesti, kjer so si morali najprej izkopati lastne grobove, nato pa so jih postrelili. Ker zemlje ni bilo veliko, so mrtve in polmrtve pokopali v plitke grobove, saj se je morilcem zelo mudilo. Prav tako naj bi se v taborišču nahajal mehanizem za mučenje. Poveljnik taborišča je bil Franc Sotošek, njegov namestnik Anton Sume, ostali, ki so sodelovali pa so bili med drugim Štefan Krušč in N. Benešek.

Množica mumificiranih trupel v množičnem grobišču Huda Jama (Vir: Twitter)

Zemlja, iz katere gledajo glave z lasmi še danes neprehodna
V času obratovanja je bilo sicer taborišče do roba natrpano, v njem je bilo med 2 tisoč in 5 tisoč oseb, umorjene pa so takoj nadomestili z novimi ujetniki. V taborišču je bilo umorjenih vsaj 10 tisoč ljudi, večinoma Hrvatov. O dogajanju vedo vsi prebivalci Celja in okolice, a so morali o tem molčati, nekatere so zaradi fotografiranja žrtev obsodili na 15 let zapora. Kot poročajo Komunistički zločini, se na kraju nahaja prek 10 grobišč, dolga so po 250 metrov in široka 180 metrov. Še danes je teren neprehoden, ljudje pa pripovedujejo o glavah z lasmi, ki gledajo iz zemlje ter rokah in nogah, prav tako pa kosti okrog raznašajo tudi okoliški psi.

Rok Krajnc

 • tramal

  Tile komunajzerji so hudiči v človeški podobi .Na srečo jih čaka Božja sodba,kateri ne uidejo.

  • samsara

   Navdihovani s strani satana in demonov.
   Omenjeni pa svojih ‘izvrševalcev’ v pojavnem svetu ne zapustijo…
   Vsaj ne zlepa. Hkrati tudi nenehno iščejo in obsedajo ustrezne ‘nosilce’. Ni jih malo, teh ‘nosilcev’, dandanes. Pravzaprav vedno več in to opazno. Po vsej družbeni priramidi. ‘Zgornji’ so najbolj zaželeni, saj imajo preko njih omenjene entitete neprimerljivo večji vpliv na človeštvo in na planet nasploh. Zato so temu primerno tudi ustrezno nagrajevani, z minljivim materialnim, pa z minljivo slavo, vplivom, celo ugledom, vsem kar je satanova domena.
   Zaslepljeni, nevedni, po vsem prej omenjenem hlepeči, so kot ovčke, ki prostovoljno tečejo v pogubo. Ne zavidam jim niti trenutka.

  • zokispoki

   Rahlo omejeni prasicolog pa ponosno izjavlja, da so samo oni ekskluzivni naslednikih teh klavcev, kurbinih sinov ! Bljak !

   • rubec

    Rahlo?

  • karlina

   TOČNO RDEČI , NAJHUJŠI SATANI !!!!!!!!! Se močno , močno bojim, da zopet ne bo uspelo desnim strankam, ti p…ci, bodo po moje zopet našli način, da bodo uničili prave volitve, se mi zdi, da so sedaj, ko vidijo, da se nagiba vse v desno, še bolj hudičevi in nevarni, itak.

   • Steiermark

    Vse je odvisno ob “budnosti” tisstih, ki so še vedno uspavani ali pa ustrahovani o rdečih zombijev in se bojijo “maščevanja”!

  • Franci Steiner

   ŠE V PEKLU JIH NE BODO MARALI!

 • JANEZ GUS

  Po vsem tem,kar je zdaj javno pisano,videno,ta tolovaj nesposobni Židan, še kar naprej trobi o nekem boju proti fašizmu in nacizmu.Ne vidi pa pred nosom tolovajska grozodejstva,katere hodi malikovat v Lažgoše.Res je kreten na potenco.

  • karlina

   Ja, sem ga ravnokar slišala, kaj je dejal, na POP TV, to je grozljivoooo, vse nas, ki nismo levičarji, ker nismo potomci teh rdečih klavcev, nas označuje -75 let po vojni, ponavljam-75 let !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! v 21. stoletju, za zločince slovenskega naroda in izdajalce, pa to ni več normalno, kar se gredo v SD, niti slučajno ni normalno, pa ljubi Jezus in sveta Marija, ta rdeča komunistična golazen, ustrahuje in vlada nam, SLOVENCEM ŽE 80 LET , 80 LET OD LETA 1940 dalje, ko so začeli z morijo nad SLOVENCI, oz. izvajali so GENOCID NAD LASTNIM NARODOM in to se še vedno dogaja, ni čudno, da je gospod zgodovinar, Stane Granda, še nedavno dejal, da naj ne mislimo, da se jame na morejo za nas, domoljubne, SLOVENCE, zopet odpreti jame.

   • sodnikisozločinci

    To je klasično početje morilcev, da krivdo za svoje zločine pripisujejo žrtvam.

  • sodnikisozločinci

   Pokvarjena baraba, ve on dobro kakšna je resnica.

  • Steiermark

   Morda ga pa nismo dobro razumeli, morda hoče s tem povedati, da je spremenil svoje stališče in da se sedaj bori proti sebi in svojim – fašistom z rdečo zvezdo!

 • Hanzi

  Žalostno, da nismo sposobni dostojno pokopat žrtev. Kaj nam pomaga skrpucalo namesto spomenika v prestolnici, če pa tega resnično vsi ne obsojamo.

  • Lustrator

   Skpucalo v prestolnici ni nič drugega kot pljunek v obraz žrtev komunizma in resnici, saj rablje izenačuje z žrtvami s čimer daje “jasno” sporočilo: ne glede na to kdo je pričel z morijo, kdo je moril in kdo preko te morije z nadaljnjimi umori vladal – vsi smo krivi in nihče ni kriv.

   • Black_hawk

    Zelo primerno za slovenistan. Če meni krava crkne naj še tebi. Tulaj se ne ve kdo pije kdo plača.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Ta zmazek od prispevka je čista laž !!!

  • xtc

   Kot ono,da je bil Tito in partizani osvoboditelj.

  • centurion

   Anton Peinkiher, samo, da to ni laž….
   od strani 219 dalje….
   https://www.yumpu.com/xx/document/read/29277786/izjava-radenko-radojcic-7-dio

  • DEATH TO COMMUNISM

   Kar tolaži se, ti zaudarjajoč izcedek naroda!

  • Peter

   Glede na tvoj tumpek nick bi pričakoval, da si na to dejanje ponosen in ne da ga zanikaš, no.

   • Steiermark

    Takšni potomci zločincev, čeprav zanikajo zločine svojih prednikov, jim bo “karma” sledila , njih in njihove pankrte, ki bodo vse te “dolgove” morali poravnati….

  • Slavi

   Gen pobijalcev je neuničljiv!

   Stric, mobiliziran v nemško vojsko, ujetnik v Franciji, ki se je preko Angležev in Afrike preko Like vrnil in bil v Trstu celo Kvedrov šofer, je pred smrtjo povedal, kaj so počeli “osvoboditelji” na poti in v Trstu. Ko mu je končno uspelo zapustiti jugoslovansko vojsko, kjer je bil šofer, se je vrnil v Štore. Ko je v okolici Mlinarjega Janeza kosil travo za očetovo govedo, je s koso zadel človeško stegnenico. Potem tam niso več kosili. Sošolkino mater so klicali v šolo na zagovor, ker so se otroci v hosti pri sv. Ani igrali s človeškimi kostmi. Ko so v Bukovžlaku pod cerkico betonirali za tisto jezerce, kamor se napeljane odpadne vode cinkarne, je bilo vse zastraženo s policijo. Namigovali so, da zakopavajo radioaktivne odpadke, so pa skrivali človeške kosti.
   Prav ima Jože Možina, da se s potomci in zagovorniki pobojev prenaša morilski gen.

   • karlina

    vse je čisto res

 • xtc

  Definitivno zadeva še kako štima ,”kidričeva cesta” ,ki pelje v Celje z vzhoda je zgrajena na samih koteh,teh je polno po Golovbu,na njih je črpališče vode v Levcu,pa Slovenijales in okolica “Rdečega mlina” je pplna grobišč
  Brežigrad,je danes porušen,ozemlje pa v posesti SLO vojske.

  • Hanzi

   Kaj je pod Cinkarno, pa nihče ne ve.

   • Simon Rožič

    …ve se! Mrtvi govorijo! Vsak dan, vsako noč! Govorijo klavcem, govorijo
    njihovim potomcem, njihovim simpatizerjem !

    • karlina

     TOČNO IN TI MRTVI SLOVENCI SE JIM TEM STARIM BREZJAJČNIM RDEČIM KLAVCEM PRIKAZUJEJO V SANJAH, ITAK-RESNICA BOLI, OZ. STRAŠI, ŠE PREMALO !!!!!!!

   • karlina

    Povej, na glas povej, kaj je.

  • karlina

   CELA SLOVENIJA JE ZGRAJENA NA KOSTEH, ČISTO CELA, KAJTI NEKAJ METROV POD ZEMLJO JE SLOVENSKA KAMBODŽA, TO JE ČISTA RESNICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • DOMOVINSKA LIGA

  Tile komunistični zločinci ala SD še danes izvajajo zločine nad slovenskimi prebivalci.

  • karlina

   ITAK, KAKOPAK DRUGAČE-POTOMCI RDEČIH KMEROV !!!!!

 • RATATA

  Iz zemlje še vedno gledajo glave z lasmi pofotka pa nihče…. čeprav je dabes navada slikat in objavit zanikrno pico in kriil pira..

 • Olga101

  Komunistična taborišča=nacistična taborišča! Komunisti=nacisti! Zločinci!

  • Steiermark

   le da so komunistična bila in ostala veliko bolj zločinska od nacifašističnih zaradi zločinskega terorja, ki so ga izvajale komunistične satanistične spake – nad “lastnim ljudstvom”!

 • NoName

  Še en dokaz o “junaški” titovi paravojski.

  • karlina

   Junaški ja, glede morenja, mučenja, ubijanja, po zgledu satana-STALINA !!!!!!

 • Black_hawk

  Največ žrtev komunizma je na dolenjskem, mnogi ne vedo koliko žrtev, to so šle cele vasi.

 • Slovenec 33

  Slovenija je še vedno okupirana država v kateri vladajo rdeči klerikalci, ki so potomci ali pa nasledniki rdečih verskih blaznežev, ki so izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
  Po koncu vojne so isti privlekli v Slovenijo nove okupatorje, da so po slovenski zemlji hodili oboroženi tuji vojaki, govorili tuj jezik in še s pisavo so nas posiljevali. in to vse do osamosvojitve.

  Rdeči verski blazneži so skupaj s svojimi potomci in nasledniki kolaborilali z njimi, da so lahko ropali in zatirali slovenski rod, tudi danes so ti rdeči klerikalci združeni v “naprednih” strankah, ki se dnevno “prilagajajo” in so se v tem času tudi nekajkrat preimenovali (ZKS,ZKS-SDP,ZLSD,SD) in ustanovili še “nove napredne” stranke (DESUS, SMC,LMŠ, SAB, Levica), da bi se okupacija še naprej nadaljevala.
  Osvoboditev Slovenije je lahko speljana le z volitvami, njihovemu ponarejanju rezultatov navkljub.
  Zato ne ostanite doma, ko bodo volitve!!!

 • Matea Dominik

  Dobro bi bilo, če bi na koncu besedila postavili vir! V tem primeru gre za portal komunistickizlocini.net

 • Matea Dominik

  :)

 • plamen100

  Komunisticna lazna zgodovina se iz dneva v dan sesuva in prihaja na dan dolgo skrivana resnica, da gre pri njihovem t.i. NOB v bistvu za navadno morijo, ki so jo izvajali psihopatski morilci. In od tod tudi vse bolj zivcni izpadi Zidana, ki v svojih psihoticnih dialogih vse bolj spominja na popotnika skozi cas, kot da je pravkar prisel iz morisca v letu1945 v danasnji cas.

 • Amerikanc

  In potem se čudimo zakaj nas Hrvatje “mrzijo” ?

 • montyamp

  In ta gošarska banda , bi naj bila boljša od Nemcev ???
  Nemci imajo danes urejeno državo , partijska golazen jim leze v tazadnje .
  Komunist – enkrat izdajalec — vedno izdajalec .

  • Steiermark

   razen izdajalcev, so zločinci! In eden izmed njih je, menda danes, tudi stegnil svoje krake….

 • montyamp

  CENTRALNI KOMITET SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE YUGOYEBINE — SD ,
  se bo oglašal tako dolgo , dokler bodo Slovenci najbolj butast narod v EU .
  Ko bodo razsvetljeni šli na volitve , ali pa vsaj izenačili atentatorska sporoćila udbovske golazni , takrat bo rdečeciganska golazen utihnila .
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • Svadreb

  Prikriti komunistični Dachaui,Auswitzi,Treblinke ….

 • Drago

  Tudi pod Stalinom so Judje trpeli, o tem se pa nič ne piše.

 • cosmosjasnovidec

  Komunizem je bil diktatorski morilski stroj za podreditev državljanov njegovemu namenu.
  Kakorkoli gledano je pa bila pot v njem odprta iz bivše Yuge vsakomur kateri je hotel ven in ga nihče ni zadrževal.
  Nenehno navajanje pobojev med in povojnih se očitno ne bo nikoli končalo čeprav so se ti krvniki že stegnili kar je nesmisel in ni nikakršne logike saj iz tega ni koristi za nikogar.
  Kot so partizani pobijali tudi civilne ljudi tako so jih tudi domobranci,četniki,ustaši in seveda nacisti.
  Ne eni ne drugi niso vredni več nikakršne omembe,ker so vsi bili en isti gnoj in niso vredni,da bi se jih sploh omenjalo.
  Dokazano je pa tudi,da so domobranci izvrševali nad civilnimi Slovenci največje medvojne poboje na grozovite načine kot so zabijanje žebljev v glavo,iztikanje oči ter rezanje ostalih udov in še tisoče drugih za kar obstajajo tudi posnetki katere so posneli sami,ko so na zverinske načine pobijali moške ženske in otroke ter,da so pobili več Slovencev kot pa sami fašisti.
  Vsak kateri o tem ni seznanjen se naj pozanima na internetu ter bo spoznal resnico o enih in drugih in potem naj komentira to in ono.
  Ne zagovarjam komunističnih partizanov čeprav je večina tistih med vojno bila poštenih in zavednih ter privržena svojemu narodu ter se borila za svobodo le teh ampak navajam,če njih ne bi bilo tudi Slovenije ne bi bilo.
  Da so pa komunistični partizani po vojni v sodelovanju z rdečo komunistično Rusko boljševistično bagro pobili ogromno domobrancev oziroma prebivalstva katero je sodelovalo z nacisti in so torej smatrani kot izdajalci lastne domovine je pa druga zadeva kar se mora upoštevati ter je tudi razumljivo saj je v vsaki vojni enako,da se zmagovalec maščuje svojemu nasprotniku.
  Enako kot so se četniki ter ustaši priključili nacistom nemcem ter italijanom so se tudi domobranci in vsi so bili izdajalci tako,da so si tudi zaslužili tisto kar jih je doletelo in prav je tako.
  Za take ni sojenja ampak takoj metek v čelo in jaz bi naredil enako.
  Za mene osebno je povzdigovanje domobrancev,ustašev,četnikov,nacistov navadna sramota,ker vsa ta nesnaga niti približno omembe ni vredna ne kaj drugega.
  Kar se pa tiče današnjih izrojencev oziroma pristašev komunizma kateri se hočejo izdajati kot potomci partizanov čeprav sploh niso je pa zadeva taka,da so to samo navadne lopovske sekte združene v enotno celico katera ima namen spostavitve diktatorskega vladanja nad državljani kakršnega je imel pod nadzorom diktator “tito”.
  Torej res ne vidim čemu koristijo in za kaj so namenjene te nenehne nesmiselne objave teh pobojev kateri so že pretekla zgodovina.
  Ali to pomeni,da bi se za vse te omenjene sedaj morali postaviti spomeniki ter grobovi kateri bi bili deležni proslav in podobno kot so v Dražgošah itd.???
  Torej na neko stran razumem levake,da so proti temu,da bi se slavilo izdajalce svoje domovine in naj kar ostanejo tam kjer so,ker jih garantirano brez vzroka nihče ni pobil kakor tudi ne tistih kateri so imeli čisto vest.
  Ne vidim nikakršnega smisla,da bi nekdo koga ubil kar tako za šalo,ker se to ni dogajalo in so to kakorkoli gledano odvečne izmišljene propagande.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-