fbpx

Grozljivka: Brutalno umorjena, truplo najdeno na deponiji pri Sežani

Foto: PU Koper

Koprski policisti so podali natančno poročilo o grozljivem umoru državljanke Srbije, katere truplo je bilo odvrženo na slovenskih tleh. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da jo je bivši mož umoril v njuni hiši v Trstu, nato pa njeno truplo odpeljal v Slovenijo in ga odvrgel na odlagališču gradbenega materiala blizu Sežane. Grozi mu najmanj 15-letna zaporna kazen.

Truplo zaenkrat še neznane ženske je bilo odpeljano na Inštitut sodne medicine v Ljubljani, kjer bodo v nadaljevanju izvedeni potrebni postopki z namenom potrditve identitete trupla ter ugotovitve razloga smrti, so zapisali v sporočilu za javnost na PU Koper.

Koprski kriminalisti so z italijanskimi varnostnimi organi – Squadre Mobile iz Trsta sodelovali v preiskavi izginotja in brutalnega umora 37-letne državljanke Srbije, ki je bila pogrešana od 24. aprila.

Odšla od doma, a ni v službo nikoli prispela …
Ugotovljeno je bilo, da se je pogrešana 24. aprila kot potnica skupaj z osmimi osebami z območja Srbije s kombijem odpeljala preko Slovenije proti Italiji. Iz Srbije je občasno prihajala na območje Italije, in sicer v Trst, kjer je opravljala dela varovanja in oskrbe ostarelih. Kriminalisti so ugotovili, da je pogrešana tega dne dejansko prispela v Trst, in sicer do stanovanjske hiše, katere lastnica je bila skupaj s svojim nekdanjim možem.  V lastni stanovanjski hiši naj bi prespala, naslednji dan pa v jutranjih urah nastopila delo v okviru oskrbe ostarelih na območju Trsta, vendar na delovno mesto ni nikoli prispela.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da sta se mobilna telefona pogrešane osebe povezovala z baznimi postajami v Sloveniji. Na podlagi izvedene analize se je potrdilo dejstvo, da sta oba mobilna telefona pogrešane osebe po zadnji komunikaciji 24. aprila ob 21.50 potovala z območja Trsta v Italiji na območje Slovenije in naprej proti meji s Hrvaško.

Dokazi so kazali na vpletenost bivšega moža pogrešane, 61-letnega srbskega državljana, ki je živel in delal na območju Trsta in ki naj bi bil v času izginotja nekdanje žene v Srbiji. Ta je v četrtek svojo krivdo policistom tudi priznal.

Žrtev je umoril njuni hiši, po umoru pa je truplo prek nekdanjega mejnega prehoda Repentabor pripeljal v Slovenijo ter ga odvrgel na odlagališču gradbenega materiala v bližini naselja Kreplje pri Sežani. Truplo je prekril z materialom in se odpeljal v domovino. Koprski kriminalisti so v četrtek popoldne na opisanem kraju našli razkrajajoče se žensko truplo. Identiteta trupla in vzrok smrti še nista z gotovostjo potrjena, ugotavljali ju bodo na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino.

A. D.