Grozljivo! Policija komaj preprečila napad tolpe 20 Albancev na dijake celjske šole. En dijak težje poškodovan.

Foto: iStock

V petek se je pred tehnično šolo v Celju zbrala nevarna tolpa več kot 20 pripadnikov albanske skupnosti, ki je nameravala z železnimi palicami obračunati z dijaki te šole. Dan pred petkovim incidentom so surovo pretepli še enega dijaka, ki je težje poškodovan, je za Novo24TV povedal eden izmed staršev dijaka te šole.

V petek je bilo pred Šolskim centrom Celje grozljivo, saj se je na spopad pripravila skupina zunanjih obiskovalcev – po pričevanju pripadnikov albanske skupnosti. Dijaki te šole so se morali zaradi preteče nevarnosti po navedbah našega vira organizirati v samoobrambi, saj so bili zunanji napadalci mnogoštevilni, starejši in – oboroženi z železnimi palicami.

K sreči so fizični obračun in napad na dijake preprečili policisti, ki zbirajo nadaljnje informacije o dogajanju v tem primeru. Dan pred petkovim incidentom pa je eden od teh Albancev po pričevanju našega vira surovo pretepel dijaka te šole, ki je težje poškodovan.

Zanetili so pravo vojno
Po navedbah starša dijaka, ki je bil vpleten v spopad, se je obračun pripravljal že dlje časa. Sovraštvo je zanetil incident, ko so se pripadniki albanske skupnosti spravili na enega dijaka šolskega centra in ga pretepli. Ta se jim je maščeval in nato sam obračunal s štirimi Albanci, kar je sprožilo pravo malo vojno med dijaki in Albanci.

Marko Puš