fbpx

Grozljivo: V Izoli ponoči umoril žensko in jo skušal vreči v smetnjak

Foto: STA

V Izoli se je ponoči v bližini Manziolijevega trga zgodil umor. Žrtev je 53-letna ženska, domačini pa naj bi ponoči videli, kako storilec vleče žensko truplo mimo picerije Napa.

Policisti in kriminalisti so zavarovali območje okoli Manziolijevega trga, saj naj bi se na tem izolskem trgu ponoči zgodil umor. Domnevnega storilca, ki je vzel življenje 53-letni ženski, so že prijeli, preiskava pa je še v teku, pišejo Primorske novice. Storilec naj bi bil po prvih podatkih sicer mnogo mlajši od žrtve, Svet24 pa poroča, naj bi bila ženska njegova stanodajalka, umor pa naj bi se zgodil prav v stanovanju, ki ga je umorjena ženska oddajala mlajšemu moškemu.

Pojavile pa so se tudi neuradne informacije, naj bi domačini ponoči videli storilca, kako vleče truplo ženske mimo izolske picerije Napa. Očividci navajajo, da naj bi jo vlekel iz Dvoriščne ulice, ki je v bližini, na omenjenem trgu pa naj bi jo skušal vreči v smetnjak. Primorske novice še poročajo, naj bi mu to po nekaterih podatkih tudi uspelo.

Mlajši storilec naj bi 53-letno umorjeno žensko vlekel mimo te picerije. Foto: google maps

Mlajši storilec naj bi 53-letno umorjeno žensko vlekel mimo te picerije. Foto: google maps

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Koper Dean Jurič pa je na novinarski konferenci razkril, da je osumljenec tega nasilnega umora rojen leta 1981. “Na območju PU Izola obravnavamo kaznivo dejanje umora. Tekom noči, nekaj po 3. uri, smo prejeli klic občana, in sicer, da je zaznal na Manziolijevem trgu v Izoli neznanca, ki je vlekel truplo in ga zapustil ob smetnjakih na tem trgu. Na podlagi prejetega obvestila je policijska patrulja v roku 10 minut potrdila podatke klicatelja, da se tam nahaja truplo neznane ženske. S pregledom okolice je bilo zaznati po tleh sledove vlečenja trupla, ti sledovi so nas pripeljali do konkretnega stanovanja, kjer sta policista, ki sta tudi odkrila truplo, prejela osumljenega, ki jima je odprl vrata v tem stanovanju. Odvzeta mu je bila prostost, priči pa sta tudi potrdili identiteto osumljenega, da je to ta oseba, ki je vlekla truplo. Prve ugotovitve nakazujejo, da je ženska umrla nasilne smrti, vse nadaljnje aktivnosti pa bodo potekale še del današnjega in jutrišnjega dne. Osumljeni se trenutno nahaja v pridržanju, glede na njegovo zdravstveno stanje pa bo verjetno hospitaliziran v zdravstveni ustanovi.”

Osumljenec in žrtev sta skupaj živela v istem stanovanju, po podatkih policije sta v tem stanovanju živela sama, osumljenec pa je bil že obravnavan leta 2008 zaradi napada na pooblaščeno uradno osebo, večkrat pa je bil obravnavan tudi zaradi kršitev javnega red in miru.

Jurič je še dodal, da je bilo truplo zavito, vendar podrobnosti zaradi preiskave, ki še poteka, ni želel razkriti.

 Marjanca Scheicher