“Heroj” RTV Slovenija Anis Ličina v obsežni kriminalistični preiskavi razkrit kot del kriminalne združbe – je proti vladi protestiralo kriminalno podzemlje?

Datum:

Januarja je policija zaključila obširno preiskavo mednarodno organizirane kriminalne združbe, ki je s prepovedanimi substancami oskrbovala slovenski in tuji trg. V zaključni akciji so zasegli 120 kilogramov amfetamina, več kilogramov kokaina in heroina, nelegalno orožje, več tisoč tablet ekstazija ter večje količine gotovine. Medtem ko so ujeli vodjo kriminalne združbe Aleša Zupančiča, se je med vpletenimi znašel tudi protestnik Anis Ličina, ki je poznan po četrtkovem nasilnem protestu v Ljubljani, ko ga je policija tudi pridržala. Kasneje je Ličina postal za RTV “protestnik”, ki je poročal o situaciji na terenu, medtem ko ni povsem jasno, zakaj javna televizija dejansko molči o njegovi preteklosti.

Portal Požareport je danes pisal, da je po mnenju strokovnjaka za obveščevalne in varnostne zadeve, proti vladi med drugim protestiralo kriminalno podzemlje, ki je v času krize ostal brez donosnih poslov. To pojasnjuje nasilnost četrtkovega protesta. Med neformalne organizatorje pa spada tudi zloglasni prestopnik in stari znanec policije Anis Ličina, ki je škandalozno postal celo nekakšna “zvezda” nacionalne televizije RTV.

V oddaji Tednik namreč niso niti omenili, da je Ličina že na prejšnjih protestih povzročal izgrede, medtem ko je policiji ob pridržanju pobegnil in vse skupaj tudi objavil. RTV niti ne omenja njegove kriminalne kariere. Ličina je bil v preteklosti vpleten tudi v rop črpalke, kjer je pretepel uslužbenca črpalke in sodeloval v združbi tihotapljenja nezakonitih migrantov. Najbolj pa je poznana pa je zgodba odkritega mednarodnega narkokartela, katere del je bil.

Ličina vpleten v afero s trgovino z drogo
Slovenski kriminalisti so januarja zaključili več kot dve leti trajajočo preiskavo organizirane kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s preprodajo drog v Sloveniji in v tujini. Mednarodno organizirano kriminalno združbo so najprej zaznali v Sloveniji, nato pa so ugotovili, da se ta združba povezuje tudi z določenimi osebami s Hrvaške, nakar so preiskavo razširili preko meja. V zaključni akciji jim je uspelo zaseči velike količine drog, saj so našli preko 120 kilogramov amfetamina, več kilogramov kokaina in heroina ter več tisoč tablet ekstazija. Zasegli pa so tudi več kosov nelegalnega orožja ter preko 150 tisoč evrov gotovine.

Zasežena droga v enem od ljubljanskih skladišč, kjer jo je hranila mednarodna kriminalna združba v katero je bil vpleten tudi Anis Ličina (Generalna policijska uprava)

Med preiskavo so zadržali 20 oseb, med njimi so jih 18 privedli k preiskovalnemu sodniku. Po navedbah vodje Oddelka za organizirano kriminaliteto Stojana Belšaka je večina glavnih oseb že imela kriminalno zgodovino, med njimi so nekateri že bili obravnavani za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog, premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja. Posebnost te družbe je bila predvsem v tem, da je sama proizvajala amfetamine v “neomejenih količinah”, so poročali na 24ur.

Na čelu kriminalne združbe Aleš Zupančič, v združbo pa je bil vpleten tudi Ličina
Večer je poročal, da je bil na čelu celotne mednarodne kriminalne združbe Slovenec Aleš Zupančič, znan pod vzdevkom Bazenar, iz Most pri Komendi, ki naj bi bil maja 2018 že obsojen na dve leti vikend zapora zaradi trgovanja z drogo. V kriminalno združbo pa je bil vpleten tudi Anis Ličina, ki javno pozival vse na četrtkov nasilni protest v Ljubljani in na petkovem protestu vpil na policiste: “To je naše mesto! Pejte nazaj v vaše vasice v pizdo materno! Kaj bi radi? Kaj bi radi vi, koji kurac? Kaj bi radi? Dej mi povejte, kaj bi vi radi? A bo en povedu kaj bi vi radi? Kaj bi radi koji kurac?”

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo 25. februarja bo v okviru kvalifikacij za...

Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v...

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...