fbpx

Huda nesreča: Zaradi pijanega 16-letnika njegov sopotnik v smrtni nevarnosti

Fotografija je simbolična (foto: printscreen/youtube).

Črnomeljski policisti so ponoči pri Stranski vasi v Beli krajini obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil hudo poškodovan 27-letnik, ki je bil sopotnik v avtomobilu. Do nesreče je prišlo, ko je 16-letnik vinjen in z neregistriranim vozilom zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je 16-letnik z avtomobilom pripeljal iz smeri Gradca proti Semiču, v bližini Stranske vasi pa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Sopotnik v življenjski nevarnosti
V nesreči je bil poškodovan 27-letni sopotnik, ki so ga najprej odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Po informacijah iz bolnišnice naj bi bil zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti.

16-letni voznik je bil v nesreči le lažje poškodovan. Zanj so policisti sicer ugotovili, da je vozil neregistriran avtomobil, ki ni bil veljavno zavarovan, med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,38 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

M. P., STA