fbpx

Huda prometna nesreča: Blizu Zagreba umrlo 12 ljudi

Hrvaška policija (vir: twitter)

Na hrvaški avtocesti se je pripetila huda prometna nesreča, v kateri je umrlo 12 poljskih državljanov. Ti so se odpravljali na romanje v Medžugorje, ko je med krajema Jarek Bisaški in Podvorec avtobus nenadoma zdrsnil s ceste v jarek. Prometna nesreča se je pripetila okrog 5.40 zjutraj. 

Hrvaški pristojni organi so na novinarski konferenci povedali, da je na licu mesta umrlo 11 ljudi, ena oseba je zaradi poškodb umrla ob prihodu v bolnišnico. Vsaj 25 ljudi naj bi bilo težje ranjenih. Po neuradnih podatkih naj bi v avtobusu potovalo 43, nekateri viri sicer poročajo, da jih je bilo več, 50. Informacije o točnem številu potnikov bodo sporočili z mejnega prehoda, na katerem so prečkali mejo.

Hrvaški interventni organi so odreagirali hitro in okoliščinam primerno, poročajo hrvaški mediji. Ponesrečence so nemudoma po prihodu odpeljali v tri hrvaške bolnišnice, v Zagrebu, Varaždinu in Čakovcu. Na prizorišče so napoteni nekateri hrvaški ministri. Zdravstveni minister Vili Beroš bo obiskal bolnišnico v Varaždinu.

Na spletu pa se je že odzval poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki: “Danes zjutraj je v tragični nesreči poljskega avtobusa v Varaždinu, na Hrvaškem, umrlo 11 ljudi, 34 jih je ranjenih in hospitaliziranih. Gre za romarje, ki so bili na poti v Medžugorje. Družinam umrlih izražam najgloblje sožalje. O podrobnostih nesreče sem govoril s hrvaškim predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem, ki je zagotovil polno podporo hrvaških zdravstvenih organov. Našim konzularnim službam sem naročil, naj organizirajo vso potrebno podporo za družine ponesrečencev.”

Trenutno tam poteka promet po enem voznem pasu in z omejeno hitrostjo na 40 kilometrov na uro, navaja STA po hrvaških medijih.

Več sledi …

Andrej Žitnik