fbpx

Hudodelci in kriminalci končno na zatožni klopi

Foto: STA, fotografija je simbolična

V Ljubljani so včeraj na zatožno klop sedli domnevni tihotapci in preprodajalci drog, med katerimi naj bi bili tudi osumljeni ropa pokojne Zorice Škrbić, ki so jo njeni rablji pred smrtjo okrutno mučili. 

Na okrožnem sodišču v Ljubljani se je včeraj pričelo sojenje domnevnim tihotapcem, pa tudi preprodajalcem drog. Trije med njimi so poleg tega osumljeni načrtovanja ropa pokojne Zorice Škrbić. Sprva je bilo osumljenih 26 oseb, pred roko pravice pa jih je prišlo samo 10, navaja STA. Znano je, da so se nad Škrbićevo njeni morilci pred smrtjo zverinsko izživljali. Za preprodajalce drog je sicer zagrožena zaporna kazen nad 10 let.

Nad umorjeno so se pred smrtjo zverinsko izživljali
Gre za 32-letnico, ki so jo v začetku poletja ugrabili neznanci ter jo hudo pretepli, potem pa odvrgli poleg smetnjakov v kraju Podpeč, ko je bila ta še živa, a je za posledicami hudih telesnih poškodb izgubila bitko za življenje. Njeni mučitelji so ji poškodbe zadali s pestmi in topimi predmeti, odrgnine na njenih zapestjih in gležnjih pa kažejo na to, da je bila dlje časa zvezana. Za njeno smrt pa naj bi bil usoden predvsem padec iz avtomobila med katerim si je zlomila rebra, ta pa so ji usodno poškodovala pljuča, navaja siolNET.

Koliko let zapora grozi preprodajalcem drog?
Neupravičeno je proizvajati in prodajati prepovedane droge ter jih uporabljati tudi kot doping – pri športu. Za posedovanje manjše količine prepovedane substance je zagrožena kazen do nekaj 100 evrov (količina droge za enkratno lastno uporabo). Pri kaznih imajo olajšave tisti uživalci, ki se prostovoljno pridružijo programu zdravljenja uživalcev prepovedanih drog, medtem ko je preprodajalcem drog zagrožena kazen celo preko 10 let zapora, navaja drogart.

D. M.