Huligani z islamističnimi gesli oskrunili cerkev sv. Ane nad Podpečjo

Foto: J. Miklič

Pred časom so huligani že popisali več cerkva po Sloveniji, tudi ljubljansko stolnico. Tokrat so si zlodeji privoščili cerkvico sv. Ane pri Igu. Njena pročelja so namreč popisali z obskurnimi islamističnimi parolami. Gre za prvi primer pojava gesel islamskega fundamentalizma na slovenskih krščanskih objektih.

Omenjena romarska točka nad Podpečjo je bila danes prva takšna tarča podlega vandalizma. Huligani so si tokrat privoščili njena pročelja, ki so jih popisali z žaljivkami, kar gre pripisati verskim skrajnežem. Med napisi najdemo besede: “ALLAHU AKHBAR” in “ALLAH JE MUDAR I VIDI SVE” pa tudi “Shit happens”.

Priljubljena izletniška točka
Cerkev sv. Ane leži na istoimenskem hribu nad Podpečjo in Jezerom in je priljubljena izletniška destinacija številnih Ljubljančanov ter obiskovalcem ponuja prečudovit razgled na okolico, še zlasti na Ljubljansko barje in Alpe. Na vrh hriba je mogoče priti po strmi poti iz Podpeči, pa tudi po lažji poti iz Preserja.

Podobni primeri že znani iz tujine
Podobni dogodki znašanja islamskih skrajnežev nad krščanskimi sakralnimi objekti, pa so znani tudi po svetu. Med drugim naj bi se pred časom v Egiptu podporniki nekdanjega predsednika Mohameda Mursija po njegovi odstavitvi znesli nad tamkajšnjimi koptskimi cerkvami in samostani. Še hujši primer pa se je zgodil poleti v Franciji, ko sta dva skrajna islamista sredi cerkvenega obreda obglavila duhovnika in to posnela s telefonom.

D. M.

 • Lisjak

  Iz malega sranja nastane veliko sranjo.

 • dr Janez Sveti

  Enim je pa res dolgčas. Sicer niso napisali nič posebnega. Bog je velik in Bog vse vidi. V Svetem pismu lepo piše “Bog vse vidi, Bog vse ve, greh se delati ne sme!”
  DR Janez Sveti genij

  • MEFISTO

   Nič ne pomaga.

   Morala bova v hitri tečaj arabščine.

   • mila mi

    zarini si arabščino in alaha v rit, najdi enega arabca da bosta skupaj uživala.

   • dr Janez Sveti

    Mene ne moti. Tudi algebra izvira iz arabščine.
    DR Janez Sveti Al Genij

  • bojan

   napisali so alah … in alah je satan

   • dr Janez Sveti

    Allah v prevodu pomeni Bog in nič drugega. Jezus je bil Žid. Vero so si izmislili ljudje. Sila, ko jo imnujejo Bog, nima človeških lastnosti, da bi bil-a maščevalna ali pa da ima ene raje kakor druge. Neumnost. Vesolje je neskončno in vsi mi smo del njega.
    Razumemo pa nič.
    DR Janez Sveti genij

    • Ruggedplant

     Daj mi prosim končno razjasni dilemo – za kaj dobiš večjo nagrado:
     a) za laž
     b) za neumnost ?

     Pa brez zamere, še enkrat preberi zgornji komentar in svojo repliko nanj in se raje sam korigiraj.

     • dr Janez Sveti

      A misliš, da se strinjam s tabo? Napiši prvo, kaj te moti, da veva o čemu gre beseda.
      DR Janez Sveti genij resnice

     • Ruggedplant

      Bojan zgoraj ni napadel črke same, pač pa odnos do te črke in njeno stvarno interpretacijo v islamu. In ne vse vere niso enake, čeprav vsaka na svoj način slavijo Boga (Silo, kot ji praviš). Ključna razlika je prav v tem načinu, ki je lahko usmerjen v dobro, torej k pravem približevanju popolnosti, k Bogu ali pa se zlorablja v nasprotne, zelo materialne, “zemeljske” namene.

     • dr Janez Sveti

      Vera je izmišljotina. Vse vere so izmišljene blodnje, ki koristijo raznim “verskim” voditeljem, da vladajo naivcem in jim kradejo materialno bogastvo. V vseh verah je enako! VSEH!
      Če čutiš, da je nekaj, kar ti pomaga in mu daš neko ime, recimo Bog, je to tvoja osebna zadeva. Vsi vemo, kaj je dobro in kaj ni! VSI. Ni potreben noben teleban, ki ima telefonsko zvezo z Bogom in mi prevaja njegove zapovedi. Še večja neumnost je, prepričevanje, čigav Bog je pravi. Haloo? Pobijanje v imenu Boga? To je podobno sojenju v Sloveniji po drugi svetovni vojni v imenu naroda!
      DR Janez SVeti vesoljc

     • Ruggedplant

      Žal mi je, da tako razmišljaš. Ravno zaradi takšnega razmišljanja so se dogajali v Sloveniji poboji med in po 2. svetovni vojni, pravzaprav je militantni ateizem vseh treh totalitarizmov 20. stoletja kriv za prav vse žrtve 2. svetovne vojne. Kdor zares veruje, kdor je zares v stiku z Bogom, ni sposoben ubiti – razen iz samoobrambe.

      S svojim komentarjem si dokazal ne le da ne razumeš islama in krščanstva, ampak pojma vere in Boga sploh. Vera je bolj realna od vsega kar poznaš na tem svetu – vera je vgrajena v slehernega človeka. Ta se lahko rodi brez tega in onega, brez duše in vere pa nikoli in nihče. Lahko da te besede dojemaš kot nekakšne izmišljene verske dogme, a ta resničnost je že zdaj del tebe, pa če si še toliko prizadevaš, da bi jo zatajil.

     • dr Janez Sveti

      Jaz ne priznavam nobene vere, ki jo širi človek s svojimi prepovedmi in zakoni. Oba dobro veva, da VSI na tem planetu razen umsko prizadetih vemo, kaj je prav in kaj ne.
      Vera ni to kar si vi predstavljate, ko greste v cerkev ali uni, ki gredo v mošejo! Vera je Dobrota. Vera je ljubezen in nematerialno bogastvo, ko si ne želimo nič materialnega in mesenega.
      Jaz vem, da nisem dober vernik. Tega vsega ne zmorem, saj imam rad materialne in mesene dobrine. Tudi strahov se še nisem znebil. Ko se bom znebil vsega naštetega, bom mogoče razumel kaj več. Vsekakor, pa to ni Jeruzalem, Meka, Vatikan….
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Motiš se. Vera niso prepovedi, niti zakoni. Vera je Upanje in Zaupanje.

     • dr Janez Sveti

      Meseni? Mogoče bi ti jih lahko podaril, vendar bi moral imeti tvoje soglasje. Ni pa to nič v vezi z vegetarijanstvom.
      Glede vere. Vere so napisane samo in izključno zaradi Zapovedi in Prepovedi. Upanje prodajajo, samo tisto, ki ga lahko menda, mogoče, prejmeš po smrti. Brez garancije. Zaupanje? Zaupanje v koga?
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      :) a da bi? Mogoče bi bilo pa res zabavno. Glede vere pa. Ponuja mir v človeku. To je dejstvo. Mogoče vsaj za kratek čas uravnoteži moško in žensko energijo v človeku. Naša vera :).

  • Rožle

   Slovensko pa očitno ne znajo .. ?

   • dr Janez Sveti

    Google translate
    Dr Janech Swithi

    • Rožle

     Očitno , da tudi za to vrsto jezikovnega prevajanja še ni slišal …. …

 • Olga

  Strogo kaznovati mazače sten kulturnih objektov! Vse je v režiji gonje proti cerkvi s strani komunistične oblasti!
  Spet smo pri vlogi predsednika države, ki z neobsodbo komunizma daje prostor sovraštvu do drugače mislečih! Varuhinja človekovih pravic je pa itak neodzivna za vse kar ni povezano z levico! Kaj dela Zore?! Gradi mostove!?

  • FORT WORTH

   Zore je pri meni izgubil popolnoma vso naklonjenost.

   • Olga

    Enako!

   • Ruggedplant

    Jaz pa ga razumem – tako njega, kot premnoge druge duhovne in intelektualne avtoritete Cerkve, ki to kar počno, počno z DOBRIM NAMENOM. V brezbožnem skvarjenem svetu je sicer dobrota sirota, a kristjani naj bi bili pravi kristjani zgolj če smo pripravljeni slediti kristusovem nauku tudi če nas ta vodi v zemeljsko(!) smrt.

    Strinjam se z njim ne, kakor tudi s papežem, a dokler verjamem da tega ne počneta zlonamerno, ju težko ostro obsojam, saj s tem razgaljam lasten pragmatizem “če bi iztrebili vse islamiste in jim onemogočili vstop v Evropo, bi preživeli tako Slovenci, kot Evropejci in kristjani”. Ampak osnovno poslanstvo nas kristjanov ni preživetje, ampak zveličanje za naslednje življenje. Če ne bi imel tega zavedanja, bi moj križarski duh že davno ušel iz steklenice in kmalu bi postal enak kot oni…

    • FORT WORTH

     Ja,ampak malo taktike tudi njemu ne bi skodilo.
     Na proslavo ga ni bilo in tako se je med vrsticami razumelo,da se je postavil na nasprotno stran…
     S tem dejanjem si je cerkev spet skodila.

     • Ruggedplant

      “med vrsticami razumelo,da se je postavil na nasprotno stran…”
      Tudi sam sem v afektu razočarano ugotavljal enako, a sem skoraj prepričan, da ni temu tako. “Izpadlo” je že tako, a verjamem, da je odločitev dobro premislil in prav ta poteza lahko na dolgi rok preseneti s pozitivnim rezultatom. Ni vse kar je na kratki rok dobro, zares dobro in obratno… Zore mi ne deluje brezhrbteničen ozkoglednež, da bi kaj takega naredil kar tako “po pomoti”.

     • FORT WORTH

      Ja se skoraj strinjam. Ampak takrat je zatrdil,da pride.
      Tu se pokaze huda zmedenost in sibkost uma…
      Skodil je sebi, cerkvi,ljudem,ki so pricakovali povsem nekaj logicnega…
      Ta poteza ga bo zaznamovala za vec casa,kot je videti na prvi pogled.
      Se spominjas Pucka ? Cirila Pucka ? V zgodovino se je zapisal,kot izdajalec in prevarant. Ni mu mogoce vec zaupati !

     • Ruggedplant

      Pucka in Zoreta ne bi nikakor primerjal – prvi je bil Nihče in je s svojim izdajstvom izdal Slovenijo za udbin drobiž, Zore pa je pomemben in preudaren mož, ki je doslej naredil že veliko dobrega, sprejel pa je eno nepopularno odločitev, ki pa ji neke večje teže ne pripisujem. Sam se trudim razumeti, da je bila to celo za nekaj (česar zdej še ne razumemo) dobra poteza, je pa seveda sumljivo, ker se je premislil v zadnjem trenutku. Ne bi izključil povezave, ki jo ima Nsi s Cerkvijo in sem prepričan, da so dogodki okrog Peterleta in Zoreta na nek način povezani. S tem ko bi Zore prišel v soboto na neuradno proslavo, bi se zelo očitno postavil na stran SDS-a in ostalih domoljubov v kontro Nsi.ju – vsaj večina ljudi bi si njegov obisk interpretirala tako, čeprav to definitivno ne bi bil njegov osnovni namen, niti ne poslanstvo kot škof. Naj me osebno še toliko moti Nsi, je globalno gledano slabo za Slovenijo, da izgubi krščansko stranko pa četudi je ta taka le še po imenu . Dokler obstaja možnost da se jo reformira, prečisti, je vredno ustvarjati. SDS je za rešitev Slovenije enostavno premalo – resnično slovenstvo temelji na demokratično katoliških vrednotah, ki pa pri SDS-u niso povsem v prvem planu. S tem seveda ni nič narobe, menim le, da potrebujemo na demokratični strani še vsaj eno zdravo krščansko stranko, če želimo Slovenijo popeljati po poti uspeha.

 • Shalalabayzer

  Tole so naredili lokalci. Ga ni marksista, ki bi se peljal tako daleč.

 • von Rhein

  Seveda ta svinjarija ni delo inženirja strojništva iz Sirije,ki čaka na azil.Tudi ne slovenskega državljana,ki ne obvlada jezika,da bi napisal kdo je moder ali bolje “pametan”. To je delo novodošlih bratov iz bivših držav balkana.Vedno več jih bo,ki bodo tudi bolj očitno izzivali.

 • MEFISTO

  Allahu akbar!

  Star profi pa ogorčeno odgovarja: Mefisto je še večji!

  • mila mi

   mrš ..alahu snekbar

 • Anton

  kok so kaj plačan ti huligani na črko od levice?

  sarkazem press

 • MEFISTO

  Tudi Mefisto je moder in vse vidi.

  Učil se bom arabščino.

  Kolikor jezikov znaš,
  za toliko migrantov veljaš.

 • dež

  Psihiatrični pregled in plačilo obnove celotne fasade avtorjem teh napisov ne bi škodoval.

 • Poštenje velja

  To je migranskI doprinos razvoju in krepitvi EU.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  upam da dobijo to gamad, kaznovat in deportirat v njihovo sveto dezelo

  • mila mi

   PODPIS.

 • MEFISTO

  Vzpodbujena s ponižno pobožnostjo Vladimira Vladimiroviča Putina, ki jo je predstavil ob obisku Ruske kapelice in ob naraščanju islmske nevarnosti, sta predsednik republike in premier sprejela sledeče sklepe:

  1. da se bo po vzoru in navdihu Putina izvedla obsežna revizija dosedanje razlage ločenosti cerkve od države;

  2. da bo tudi predsednika republike in predsednika vlade na poti po tujini v bodoče spremljal ljubljanski nadškof in metropolit ali njegov namestnik, ki ima škofovsko posvečenje;
  3.za vse rdeče ateiste se bo organiziral najprej začetni, potem pa še nadaljevalni tečaj verouka;

  4; predpisale se bodo drakonske kazni za vse levičarje in državne funkcionarje ter druge državne uslužbence, če se ne bodo znali lepo, pravilno, pobožno in spokorno pokrižati ter zmoliti vsaj Oče naš ter Zdravo Marijo:

  5.vsi levičarji bodo moral v bodoče živeti po desetih božjih zapovedih in se ogibati sedmih glavnih grehov.

  6. vsak državni funkcionar in državni uslužbenec se bo v bodoče moral vsako nedeljo in ob praznikih pobožno udeležiti svete maše;

  7; če bo začela pešati pobožnost levičarjev, državnih funkcionarjev in državnih uslužbencev, se jim bodo predpisali obiski dodatnih svetih maš in se bodo organizirali dodatni tečaji verouka za utrjevanje evangelija:

  8.. ateizem, bogokletstvo in bogoskrunstvo bodo najstrožje prepovedani in sankcionirani.

  9.. ustanovi se samostojna vladna služba za eksorcizem in imenuje se zadostno število eksorcistov, ki bodo iz levičarjev izganjali hudiča;

  10. tako nama Bog pomagaj, sta rekla, se ponižno pokrižala in se pobožno zazrla v nebo k Njemu, kdo drug, kot Njuni ekscelenci Pahor in Cerar.

  • MižekFiga

   “Naš UN Danülo” te že prehiteva. V neuspeli kampanji za drugi predsedniški mandat, se je naučil “Zdravo marijo in Očenaš”, ki ju je molitveno uspešno izžebral na obisku pri slovenskih skavtih.

 • MižekFiga

  Bo treba nekdanjo rdečo zvezdo počrnit in z njo popravljat take in podobne packarije ali provokacije !!!

  • mila mi

   zbudi se revež, rdeča zvezda ni islamska.

 • bojan

  Gnus od te vere

 • Unikatna

  Je cerkev zagnala “vik in krik” zaradi gnusnih znašanj nad cerkvenimi objekti? Ni!!!

  • Nata

   Zakaj pa Cerkev ???
   Kdo se je pri tistih svinjskih glavah zmetanih čez ograjo džamije najbolj oglašal ??

   • Unikatna

    Zato se pa sprašujem. Če bodo dopuščali takšna dejanja, ne bo več dolgo, ko ne bodo dovolj le cerkveni objekti, ampak ljudje! Vsi mediji so se razpisali o svinjskih glavah, a o tem dejanju nihče!

    • Nata

     Eh…….spomni se kaj vse so pisarili po zidovih cerkva !!
     Mislim , da je bolje , da Cerkev , kot ustanova ne skoči na vsako besedo . Samo kontra se jim bo obrnilo !
     Ruggedplant je dobro napisal……ni kaj dodati !

  • mila mi

   katoliška cerkev NI edina, so še protestantske, pravoslavne, ki ne priznavajo vatikana kot oblast. VSAKEMU PRAVEMU KRISTJANU JE EDINA OBLAST JEZUS KRISTUS, KI JE POVEDAL, DA BO NEKOČ ON SODIL ŽIVE IN MRTVE.

  • Ruggedplant

   Vik in krik bi morali v normalni državi na prvem mestu zagnati državljani, takoj za tem organi pregona, varnostno obveščevalne službe in tako dalje – Cerkev nima svojih policistov, vojakov, SOV, ministrstev, ki so skupaj povzročili to stanje.

 • Margu501

  Ko smo bili mi tu, je bila cerkvica tudi vsa prekracana z južnjaškimi parolami in znaki. Storilce naj iščejo med njimi.

  • mila mi

   ” južnjaki ” so tudi srbski, hrvaški, makedonski ljudje, ki so še vedno slovanski narodi. Krščanski slovanski narodi.

  • Novakec1

   Med svojimi, a misliš da bo čefur čefurja zapru?

  • samotoje

   Naj se ve, da so “naši od tam dol” napredni. Zdaj že pišejo. Njega dni so samo risali. Na Danskem, na otoku Fynn, takorekoč zraven Kladuše, je na v naslonjalo klopce v parku vrezan napis: Meho voli Sanelu. Torej je stvar globalna. Umetniške inštalacije.

 • mila mi

  islamisti smrdljivi, ne bo vam ratalo.

 • mila mi

  poscali se bomo na tega “al/ha”

 • Miha

  Kdo je že vzkilkal Dobrodošli med nami ?

  • mila mi

   izdajalci.

  • Ruggedplant

   Po vsej verjetnosti isti, ki je nesankcionirano oskrunil tole cerkev.

 • sevenx

  Allah = “al liyah” = “the god”
  Torej prepir izvira iz samega poimenovanja.

 • MartinKrpan

  Seveda, dajmo jim povedat, Janezom, kdo je tu gospodar.

  Tudi tale zgodba s štirimi albanci s pištolo, v koprskem Tušu, kakšen teden nazaj, najbrž ni tako nedolžna, kot so jo uspešno zapakirali naši oblastiki. Baje so se inženirji namerno razkazovali in nam sporočali o novih kulturah.

  http://www.primorske.si/Novice/Kronika/Preplah-v-koprskem-nakupovalnem-srediscu-zaradi-pl

  • sevenx

   Morali uporabiti prisilna sredstva… Očitno res niso bili tako nedolžni…

 • Rožle

  Včasih smo pred Turki gradili trdnajave…
  telim novodobnim imperialistom pa kar sami podarjamo naša ozemlja….!

 • Rožle

  Nkoli ne bom pozabil kako je bil naš Cmero ponosen, ko ga je pohvalila velika islamistka :
  Anđela Đihad Merhal…!

  • Milan Novak

   Andžela je pohvalila še nekoga drugega, tistega, ki se je svoj cajt zavzemal za kvote musličev v Evropi.

   • Rožle
    • Milan Novak

     Smešna slikca. Ne biti jezen, ni bil samo Cmerar za kvote, bilo jih je več.

     • Milan Novak

      Pravi politik je edino Orban, zanj je kvota nič in tako bi moralo biti tudi v Sloveniji. Prepoved izdajanja začasnih delovnih viz za bosance, srbe in vse ostale.

 • Rožle

  Shit happens …je bla pa od tega grafitarja beyba

 • Aton

  Umetniški performans. Pa takoj vik in krik.

  • Rožle

   Povsod se pa glih ni lepo posrat …!

 • Kučko pod pručko

  To je šele začetek islamistične bande, ki jo je v Slovenijo privlekla Soros-Kučanova banda. Ta hujše še pride!!!

 • Rožle

  Danes grafit…jutri mačeta …!

  • sveženovice

   sljadoledarji zastonj kugle iz avtomata

 • Novakec1

  “Naši” se bodo zbudili ko bo na Aljaževem stolpu tak napis. Število bradačev v slolandij je viden vska dan, ni reklame brez bradača, ogabno.

 • samsara

  Naj se javijo papežu, da jim bo lahko umil njihove smrdljive noge. Pa še odpustke jim bo podelil, če se bode le pokesali.

 • kresnica

  Kaj znaka z zastave ISIS pa nihče ne prepozna na slikah 1 in 2? Niti avtor članka ne??
  Nek terorist je s tem grafitom nakazal svojo pripadnost ISIS. To je varnostno vprašanje za celo Slovenijo, ne le za kristjane.

  • Rožle

   Mal te mam na sumu, da si bla glih ti tale… …”Shit happens”

   • kresnica

    Lol

 • Milan Novak

  za referendum proti džamiji pa je seveda prepozno, nobena stranka ni imela jajc tega naredit, ko je bil še čas.

  • Rožle

   A se niso zbiral podpisi ..?

  • Ruggedplant

   Kot da levake brigajo rezultati referendumov, ki so jih več ali manj vse po vrsti doslej izgubili. Problem je v tem, ker naša ustava ne omejuje gradnje takih obektov in bi se musliči in fanatični levaki lahko pritožili na ustavno sodišče zaradi protiustavnosti referenduma. Zokija bi bilo potrebno za jajca obesiti pred magistratom, pa bi bil problem rešen. A kaj ko so ga ljubljanski trotli prostovoljno izvolili in mu s tega vidika ne moremo nič. No, razen državni tožilci in policija (ki ju žal obvladuje ista klika kot njega).

 • Minovak

  Slovenci so podrepniki (levi), ki so poskrbeli, da nikoli v zgodovini nismo imeli svoje države in tudi to bomo po njihovi zaslugi kmalu izgubili, sicer pa jo levaki sploh nikoli niso hoteli. To ni prvi primer packarij primitivcev, saj ti primati paradirajo z zastavami ISIS-a in iz pretekle totalitarne države pred sodiščem, ob shodih Odbora 2014, policija pa nič. Slovenci so preveliki plašljivci in neodločneži, da bi preprečili nasilje bradatih primatov, zato se nam slabo piše. Spet bodo morali priti tujci, ki so tu že nekoč bili, saj z nami ni nič, krivda pa je izključno na levakih, ki so vse to tudi dokazali.

  • AlojzZ

   “… krivda pa je izključno na levakih … ”
   Se ne strinjam. Tudi desnica je brez jajc. Ta so bila zdrobljena tam nekje okoli in po 2. svetovni vojni.

  • Razocarana

   Slovenci bomo morali najti svoja jajca in pokazati da nam ni vseeno, ter nehali čakati na junaka in se rešili raznih podrepnikov in škodljivcev ki nam uničujejo Slovenijo samil.

 • antimur

  V kolikor ne bo oblast našla in kaznovala teh barab, jih naj prepusti nam, bomo hitro opravili s temi bosanskimi islamisti.

  • mona lisa

   Lahko so afganistanski, sirijski ali katerekoli drugi od “ubogih” migrantkov.

  • samsara

   Njega dni so imeli v njihovih krajih navado uporabljati zašiljene kole, zabite v zemljo.
   Tudi slavni Vlad III., Vojvoda Vlaški, imenovani ‘Vlad Natikalec’, je turškim muslijem pokazal kako to zgleda. Odtlej so ga spoštovali in se ga bali.

 • Ruggedplant

  Ni dvakrat za reči, da so storilci Slovenci, oziroma bolje:
  jugoslovenci. Velika večina državljanov med vrsticami ta hip razmišklja tako (sicer bi
  Cmerota že zdavnaj utopili v čajni žlici), nekdo pa se je pač odločil,
  da te misli tudi upodobi. Ta hip jugoslovenclji, ki jih je v državi cca
  1.500.000 predstavljajo slovenskemu narodu veliko večjo grožnjo kot
  skrajni islamisti. Slednji so namreč brez konsenza najprej-omenjenih
  popolnoma nebogljeni, saj niti v državo ne bi mogli, kaj šele da bi si v
  njej gradili svoje verskopolitične centre, skrunili naša svetišča, se
  nekontrolirano gibali in organizirali svoje speče teroristične celice.
  Le zakaj mislite, da na Poljskem te nevarnosti ni?

  • Rožle

   Oziroma njihovi potomci.. udbo mafijske komunajzerske Yugo nekdanje države ..

  • radames

   To so napisali SLOVENCI! SLOVENCI!!!!
   Tudi škofa Vouka so zažgali SLOVENCI.
   75 let gonje proti katoliški cerkvi je naredilo svoje. Dodaten pospešek so dodali invazivni muslimani, ki so vzrok za take mazaške akcije, ker mazači v muslimanih vidijo napadalce na katoliško cerkev.

 • SavageKiller

  To je izsledljivo, če se hoče.
  Gre za ISIS označbe – upam, da bo.

 • Razocarana

  Izgleda da je to edino kar so sposobni delati. Ni čudno da je potem tam kjer jih je veliko število tako kakanje.

 • if

  Oblast, ki napada svoje narodno tkivo z uvažanjem nekompatibilno tujega, je kriva za strmoglavljanje Slovenije.
  Po tem kriteriju takoj kristalizirajo kot narodne veleizdajalke vse levičarske oblasti od vključno totalitarne do kvazi demokratičnih levičarskih oblasti samostojne Slovenije.
  Smo na poti “slovenstva ni več, za Slovenije gre”!

  Omenejni tip oblasti je kontinuirano “spolno” združen s silami antislovenstva, jih rojeva vse več in po zgledu svojega komustičniga porekla ponovno vzpostavlja razmere za izbruh državljanske vojne, ki ta hip še naprej teče v stanju hladne.

 • mona lisa

  Plaz se je utrgal.

 • Olga

  Upam, da bo policija kmalu našla mazače!

  • MEFISTO

   Saj jih ne bo smela iskati!

 • Borut Stari

  Še en dokaz, da je ta država hudo bolana. Ali kar smrtno zastrupljena z sovraštvom.

 • saker

  DEUS VULT na dzamije!

 • indijanka

  Huligani. Butli. Seveda. Niti Korana ne znajo. Sicer bi zapisali Allah sve zna in mudar je.. ali Allah dobro vidi ono što radite. Predlagam strogo vojaško prevzgojo, če jih naša policija najde. Seveda, kot kazen v obliki javnih del. Janičarje bomo potrebovali.

  • MEFISTO

   Novih janičarjev ne potrebujemo.

   Imamo že preveč lastnih.

   Seveda, če morda ne razumeš pravilno vsebino pojma janičar.

   • indijanka

    Glede na to, da so največ besed zapisali v nekem yugo jeziku so lastni janičarji.

 • MEFISTO

  Kaj imate proti migrantom?

  Jaz naprimer nimam nič proti njim, dokler so vsaj 5.000km oddaljeni od Slovenije, moje dežele.

 • MEFISTO

  Tovariš Tito je dejal:

  Učiti se, učiti in zopet učiti – srbščino in arabščino.

  Kdor obvlada srbščino, mu bo lažje pri arabščini.

  • Rožle

   Titov rek:… Učiti se, učiti se in še enkrat učiti se…..i na kraju popušiti…

 • tanja

  Ce ste se poleti kopali v bliznjem podpeskem jezeru, ste lahko opazili, da so neke vilkomerske organizacije tja navozile, verjetno iz azilnih domov, skupine muslicev (sami moski), ki so ob jezeru igrali nogomet, se zabavali in sploh zgledali kot na pocitnicah. Ni vrag, da jih niso peljali se na bliznjo Sveto Ano…. BANDA!

 • sornik

  ALI SE UPATE OGLAŠATI? CERAR JE GROZIL, DA BODO PREGANJALI VSE, KI BODO ŠIRILI SOVRAŽNI GOVOR. NEVERJETNO KAKO Z LAHKOTO IN ZVIJAČNOSTJO TO DELAJO IN SE ŠIRIJO NAŠI NOVI BRATJE.

  • Adolf Hitler lebt

   cerar se lahko na debelo jebe ta buzerant antisemitični žid nja že enkrat spizdi iz parlmenta in z nim tista kurčeva levica prokleti državni izdajalc

  • radames

   To so napisali SLOVENSKI huligani. Kar opazuj že 75 letno gonjo proti katoliški cerkvi.

 • stajerc5

  Ce bo slo tako naprej, se mi zdi, da “tanovraufnk” v Lublanagradu ne bo dolgo stal…

 • Machete

  Machete wonder – are graffiti facing Mekka? If not, these activists really bad atheist muslims.

 • Adolf Hitler lebt

  ta kurčevi kompost treba pa samo spalt

 • Anton

  Allah vse vidi, kaj počnete v imenu vsemogočnega.

  pa malo bodite bolj razgledani in ne boste počeli takih neumnosti in klatili takih bedastočerij po svetu

  https://sh.wikipedia.org/wiki/Allah