fbpx

Ilegalci osvajajo Slovenijo; čez vikend so prijeli preko 200!

Foto: epa

V obdobju med petkom in ponedeljkom so na Policijskih upravah v Novem mestu, Kopru, Mariboru in Celju, skupno obravnavali kar 216 nelegalnih migrantov, pri tem je vezano na mejne zadeve in tujce PU Celje prejela še dodatnih 11 interventnih klicev. Kar 127 ilegalnih migrantov so prijeli na območju policijske uprave Koper, medtem, ko so jih na območju Novega mesta obravnavali 81.

Čez vikend so imele policijske uprave v Sloveniji veliko dela, poleg ostalih kršitev so obravnavali tudi 216 nelegalnih prestopov meje, pri čemer je bilo največ ilegalnih migrantov državljanov Iraka, Nepala in Turčije. Policijski  postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Čez vikend so policisti iz PU Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje, prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med postopkom ob zaustavitvi dveh avtomobilov slovenskih registrskih oznak so namreč ugotovili, da slovenska voznika v vozilih prevažata  11 državljanov Nepala in dva državljana Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Policisti  so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Slovenska  vas,  Mostec, Velika Dolina, Koritno, Dvorce, Rigonce, Mihalovec,   Dobova)   izsledili   in  prijeli 17  državljanov  Iraka,  14 državljanov  Turčije,  osem državljanov Burundija, šest državljanov Egipta, šest  državljanov  Kube, štiri državljane Sirije, po dva državljana Indije, Konga, Gvineje, Nepala, državljana Kameruna, in državljana Gane. Na  območju PP  Metlika  (Krašnji  vrh) pa so prijeli osem državljanov Konga in na območju Trebnjega državljana  Afganistana.

Foto: epa

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 127 ilegalnih prehodov državne meje, medtem ko so med obravnavanimi primeri nezakonitih prehodov na območju PU Maribor, prijeli 8 državljanov Konga, Gvineje in Malija. 11 interventnih klicev s področja mejnih zadev in tujcev so prejeli na PU Celje.

Tanja Brkić