fbpx

Ilegalne migracije in z njimi povezan kriminal še vedno pereč problem

Fotografija je simbolična (foto: iStock).

Črnomaljski policisti so v četrtek med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Vukovcih izsledili in prijeli štiri migrante iz Maroka in Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Primorske pa so policisti prijeli 9 nezakonitih migrantov ter dva Turka, ki sta jih tihotapila.

Ilegalne migracije in z njimi povezan kriminal so še vedno pereč problem, ki ga država še ni izkoreninila. Med četrtkom od 7. ure pa do petka 7. ure so črnomaljski policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Vukovcih izsledili in prijeli štiri migrante iz Maroka in Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Primorska še bolj pod udarom migrantov in tihotapcev
Na območju Policijske uprave Koper so policisti obravnavali 9 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Prav tako so obravnavali 2 državljana Turčije, z urejenim statusom v Italiji, zaradi suma kaznivega dejanj nezakonitega tihotapljenja ljudi, ki nimajo dovoljenja za vstop v državo. Ob 7.50 uri so policisti na regionalni cesti za Zabiče, pri naselju Podgraje, ustavili osebni avto Honda accord, italijanskih registrskih številk. Voznik, 47-letni državljan Turčije, z italijanskim dovoljenjem za bivanje, je prevažal dva državljana Irana in enega državljana Afganistana. Pred njim je vozil še črn Hyundai Tucson, prav tako italijanske registracije, ki ga tudi peljal državljan Turčije. Obema voznikoma so odredili pridržanje.

Foto: STA

Nobena oseba ni zaprosila za mednarodno zaščito, zato bodo po zaključenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Obravnavane osebe po državljanstvu: Maroko: 4, Iran: 2, Afganistan: 1, Nigerija: 1,  Tunizija: 1.

C. Š.