Ilegalne migracije ne popuščajo: Več kot 170 migrantov prijeli, številni nenadzorovano tavajo po državi!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Ponovno pester vikend za policiste. 176 ujetih ilegalnih migrantov je prečkalo slovensko mejo. Največ so jih prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto, kjer so izsledili kar 81 migrantov. Kot ponavadi je bilo veliko “tihotapcev”, ki so migrante prevažali z avtomobili, nekateri migranti so se skrili v podvozje tovornjaka, spet drugi so se skrivali po gozdovih in mejo prečkali kar peš. Le vprašanje, koliko se jih je nadzoru izmuznilo in prosto nadaljujejo pot po Sloveniji.

Na območju Celja so v petek prijeli skupaj pet migrantov. Dva sta se skrila v podvozje slovenskega tovornega vozila, in sicer državljana Maroka in Alžirije. Oba so predali nazaj Hrvaški. V Rogatcu pa so izsledili tri državljane Iraka; dva sta zaprosila za azil, enega pa so predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper so policisti od petka in čez vikend obravnavali 28 migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. PP Ilirska Bistrica je obravnavala 10 migrantov, PP Koper 9, PP Kozina 6 in PP Piran 3 migrante. Policijski postopki še niso zaključeni. Devet jih je državljanov Pakistana, štirje Iraka, po štirje prihajajo iz Egipta in Nemčije, iz Irana so trije migranti, iz Indije dva in eden iz Sirije.

V soboto in nedeljo so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Grčaric izsledili in prijeli 10 migrantov (državljanov Pakistana in Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Poleg tega so v Ljubljani, Grglju, Loškem potoku in Pijavi Gorici prijeli 23 migrantov (državljanov Pakistana, Irana, Tunizije, Alžirije in Palestine), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki še niso zaključeni. V nedeljo so v bližini kraja Grčarice ustavili in kontrolirali dve osebni vozili in pri tem ugotovili, da so 28-letni državljan Ukrajine, 27-letni državljan Pakistana in 28-letni državljan Romunije prevažali deset migrantov. Vsi trije osumljenci so bili pridržani in bodo privedeni pred preiskovalnega sodnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

(Foto: STA)

Pestro v okolici Novega mesta
Na območju Novega mesta so policisti v petek pri Krškem ustavili kombi Volkswagen transporter nemških registrskih oznak  in avtomobil Ssangyong italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznika s sopotnikoma v obeh vozilih prevažata devet državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Štirim sprovajalcem, prav tako državljanom Pakistana, so odvzeli prostost in jih pridržali. Osumljence bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. V soboto pa so v jutranjih urah brežiški policisti na avtocesti ustavili tovorno vozilo slovenskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 41-letni državljan Srbije v vozilu prevaža pet državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in ga pridržali. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo. V nedeljo pa so policisti na območju PP Dolenjske Toplice ustavili osebni avtomobil  Volvo  C30  avstrijskih registrskih oznak. 23-letna državljanka Avstrije in 27-letni državljan Sirije sta v vozilu prevažala dva državljana Palestine in državljana Sirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanki Avstrije in državljanu Sirije so odvzeli prostost in ju pridržali. Policisti iz Policijske uprave Novo mesto pa so izsledili še 60 migrantov.

Tudi v Ljubljani so policisti na območju Osilnice, Mozelja in Ljubljane izsledili in prijeli 19 migrantov (državljanov Maroka, Alžirije in Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Lana Božič

 • Dragan Krstič

  Grški minster za notranje zadeve prosi EK za pomoč pri varovanju morja med grškimi otoki in turško zahodno obalo zaradi možnosti navala migrantov če Erdogan uresniči grožnjo da bo začel z izvažanjem
  muslimanov v Evropo.

  • ISIS prefektura NATO

   Saj sef NATO se je rokoval z Erdoganom v znak podpore. ISIS teroriste, žene in otroke vozijo že nekaj časa nazaj na Kosovo. Tam jim sodijo in zapirajo, če jih zapirajo.

  • macon

   Grki sami z lahkoto ustavijo in obrnejo karkoli na morju. Iz zraka se vidi vsak čoln na vodi in se potem pač ukrepa.

   Levi fanatiki naj potem vreščijo o fašizmu in je treba še njih par zapreti.

   • samotoje

    Grčija, Španija, Italija in Francija bi morale z vojaškimi ladjami neprodušno za preti morsko mejo med Turčijo in Grčijo. Mi bi lahko prispevali 1 gumijast čoln, se mi zdi.

    • Božidar Rodica

     Ha ha ha .. en

 • branči

  zadnji čas, da se hrastovi pragovi nadomesijo z betonskimi, al pa najj končno migrantom posredujejo “hervisove” akcije znižanih pohodnih čevljev!

 • Olga101

  Kakšnim postopki?!! Takojšen izgon! Švercerjem pa zapleniti vozila in jih zapreti!

 • Jožefa Benko

  tistih okrog osemedeset nieso izsledili policisti, ampak tlačani , zavedni slovenci,basta

 • Olga101

  Za to invazijo je odgovorna skorumpirana marionetna vlada, ki se na vse kriplje trudi, da bi izigrala ustavo in zakone in legalizirala vdore v drzavo! Hvala Bogu za Požarja, da je razkril umazane rabite! Dol z levičarji!!

 • Unikatna

  Očitno policija lovi samo še ilegalce! Ali jih zato plačujemo?
  Kam so dali teh 11.786 ilegalcev?
  V obdobju od 1. januarja do 30. septembra 2019 so policisti na območju Slovenije obravnavali 11.786 ilegalnih prehodov državne meje.”

  Koliko jih pretihotapijo, koliko jih ne dobijo – je pa drugo vprašanje…

 • j52

  Slovensko mejo zapret takoj!Na mejo postavit mrtvo stražo kot v bivši jugi in brez opozorila postrelit to invazijo kobilic!