Ilegalne migracije prehajajo v invazijo, vlada pa ima vse “pod kontrolo” …

Foto: STA

Ilegalne migracije prehajajo v invazijo. V okolici Ilirske Bistrice se je gibalo okoli dvesto migrantov. Razblinila so se zatrjevanja premierja in notranjega ministra o zavarovani meji. Ilegalci vse pogosteje potujejo s pomočjo dobro organiziranih prevoznikov.

Pretekli konec tedna je dokončno razblinil zatrjevanja predsednika vlade Marjana Šarca in njegovega notranjega ministra Boštjana Poklukarja, da ima vlada razmere na meji “pod nadzorom”.

Migracije prek naše južne meje se namreč spreminjajo v pravo invazijo; čez mejo prehaja na ducate in celo stotine ilegalnih migrantov iz afro-azijskih držav, kar dokazuje, da je naša meja lahko prehodna za vsakogar, ki se le malo potrudi.

Še posebno se to potrjuje, če imajo migranti logistično podporo, pa naj ta prihaja od migrantov, ki so že dobili status v državah članicah EU, ali kriminalcev oziroma “humanitarcev”. Poročilo nemških varnostnih služb izpred nekaj mesecev ocenjuje, da na zunanjih schengenskih mejah (slovenska južna meja je ena od teh) policisti prestrežejo med deset in dvajset odstotkov nezakonitih migrantov. Potemtakem so številke, ki so že sedaj alarmantne, še veliko večje; mirno lahko zapišemo, da se migracije spreminjajo v pravo invazijo.

Mladi, za boj sposobni moški
Levo liberalne elite, ki so skupaj s servilnimi mediji in z nevladnimi organizacijami odgovorne za to invazijo iz tretjega sveta, skušajo seveda to zamolčati ali pa vsaj zmanjševati njen obseg ter zamegljevati dejstva. Zato posegajo po medijski cenzuri, stigmatizaciji (in v zadnjem času tudi z grožnjami s kazenskim pregonom) vseh, ki si drznejo na to uničujočo invazijo opozarjati, ter zamegljevanju dejstev največkrat s lažnim opisovanjem ilegalnih migrantov kot “prebežnikov” ali “beguncev”, se pravi kot pomoči potrebnih nesrečnikov, ki si rešujejo golo življenje. Manjša lepotna napaka prti tem opisovanju je to, da mnogo ilegalcev, ki vdirajo prek naših meja, prihaja iz držav, kjer ni vojnih spopadov. Migrantoljubci skušajo to omiliti z za lase privlečenimi izgovori, češ da migranti bežijo pred globalnim segrevanjem ali kakšno podobno nebulozo. Sicer pa oznaka begunec velja le za tiste, ki so pobegnili do prve varne države; glede večine migrantov, ki jih prestrežejo v Sloveniji, pa velja, da je med njihovimi državami izvora in Slovenijo tudi ducat in več držav, od teh vsaj štiri v Evropi. Končno, a ne nazadnje, skoraj vsi migranti, tudi tisti, ki po naključju res prihajajo iz držav (recimo iz Afganistana ali Sirije), kjer dejansko potekajo spopadi, so moški v najlepših, za boj sposobnih letih − v razponu od poznih najstniških do zgodnjih tridesetih. Skoraj vsi so ne le mladi, ampak tudi dobro hranjeni in v dobri kondiciji. Med njimi torej ni tistih, ki bi bili po logiki prvi begunci v primeru nevarnosti, otroci, ženske, stari ali šibki moški, z eno besedo neborci.

Migrantov kot toče
In točno to se vidi tudi v zadnjem primeru, ki se je zgodil v sredini julija. Okoli tretje ure popoldne so policisti policijske postaje Ilirska Bistrica pri Šembijah odkrili v gozdu tabor oziroma več manjših taborov, v katerih je bila večja skupina nezakonitih migrantov, ki pa so večinoma tabor že zapustili, saj so na kraju policisti prijeli le dva ilegalca. Patrulja s policijskim psom je nato začela preiskovati teren in opazila pri hribu Vrh večjo skupino ljudi (več kot 50 oseb), ki so bežali. V iskanje se je hitro vključilo še več patrulj s službenimi psi, na pomoč pa jim je prišel tudi policijski helikopter. Migranti so se razbežali v okolico in v gozd blizu naselja Podstenjšek ter nadaljevali pot proti Merečam.

Policisti so ves popoldan, večer in vso noč lovili manjše skupine ilegalnih migrantov, največ v okolici vasi Kilovče oziroma na območju med Ratečevim brdom in Kilovčami. Do sobotnega jutra, ko je bilo izdano sporočilo za medije, so prijeli 122 ilegalnih migrantov, sporočili pa so, da preiskovanje terena še poteka, saj so predvidevali, da je v skupini okoli 200 ilegalcev. Med ujetimi ilegalci so bili prav vsi moški, kakšnega pol ducata med njimi je bilo mladoletnih, drugi pa “v najlepših letih”. Izhajali so iz Afganistana, Pakistana in Bangladeša. Tisti iz Afganistana bi se sicer lahko sklicevali na to, da so begunci, ker v njihovi državi res potekajo spopadi, vendar bi to veljalo le do prve varne države, na primer sosednjega Pakistana, kjer spopadov ni.

Povratniki niso redkost
Potem ko je novica prišla v javnost in so se državljani spraševali, kako lahko vlada govori o nadzoru na meji, ko pa se celotne skupine migrantov gibljejo po notranjosti države, so se zlasti po socialnih omrežjih oglasili “provladni spinmajstri”, ki so skušali prepričati javnost, da ima vlada vse pod kontrolo, ker so ilegalce policisti “ujeli in jih bodo vrnili na Hrvaško”. Pri tem spinu obstajata dva “manjša” problema. Glede na policijsko poročilo so ujeli nekako polovico migrantov iz skupine, in kot drugo − to, da bodo tiste, ki so jih ujeli, vrnili na Hrvaško, ne pomeni, da ti ne bodo poskušali znova priti v našo državo. Ali kdo pri zdravi pameti res verjame, da se bodo ljudje, ki so prišli iz srednje Azije, zdaj kar obrnil in odšli domov? Policisti na meji pravijo, da ni redko, da ujamejo povratnike, ki so jih že ujeli in izgnali, pa so poskusili znova. Prejšnji mesec je en tak “povratnik”, ki so ga vrnili celo v Srbijo, policistom odkrito dejal, da bo poskušal znova in znova, dokler mu pač ne bo uspelo priti v Nemčijo.

Dobro organizirani prevozniki
Sicer pa vse več ilegalnih migrantov začenja za ta zadnji del poti do »zahodne sociale« najemati prevoznike, kar potrjujejo policijska poročila, po katerih se je v zadnjih mesecih izredno povečalo število ujetih prevoznikov. Nekateri med njimi, navadno gre za voznike osebnih avtomobilov, naložijo manjše število ilegalcev (čeprav se najdejo tudi takšni, ki jih nabašejo v osebni avto po pol ducata in več, celo v prtljažnik) in jih pripeljejo do meje, gredo nato sami čez prehod, medtem ko ilegalci posamično prečkajo mejo zunaj prehoda. Prevozniki jih nato na drugi strani naložijo in spet prepeljejo do naslednje meje, kjer vajo ponovijo. Ti prevozniki delujejo navadno na lastno pest v upanju, da bodo na hitro zaslužili. Vendar pa so vzpostavljene tudi mreže organiziranih kriminalcev, ki prevažanje ilegalnih migrantov organizirajo na veliko. Prevoznik s kombijem, polnim ilegalnih migrantov, pripelje na točno določeno točko ob meji, tem migrante izkrca, da sami preidejo mejo. Na drugi strani jih čaka že začasni tabor, kjer si odpočijejo, okrepčajo in počakajo na drug kombi, da jih prepelje do naslednje meje. Domačini ob meji že dolgo poročajo o obstoju teh taborov, kjer za migranti ostajajo kupi odpadkov, ponošene obleke, ostanki hrane in celo uničeni dokumenti. Da so stvari dobro organizirane, dokazujejo posnetki, ki so zakrožili po portalih in jih je objavila tudi spletna stran moja-dolenjska.si. Medtem ko so policisti prejšnji konec lovili ilegalce, ki so se razbežali po okolici Ilirske Bistrice, so domačini v Šembijah v soboto odkrili nov “oskrbni tabor” za migrante, ki ga je neznanec že opremil z zalogo hrane. Dobesedno policistom za hrbtom. Ilegalni migranti in prevozniki so očitno dobro organizirani, sposobni in motivirani, česar pa za Šarčevo vlado ne moremo reči.

Bogdan Sajovic, Demokracija

 • Sfrj

  Pa pustite že to obstransko temo…

  • marker

   Se strinjam. Za nesposobno levo vlado je prehajanje nelegalnih migrantov čez našo državo obstranska zadeva.

  • Common Sense

   Katera je glavna?

   • Sfrj

    Vzpon fašizma

  • Imperial Commando

   Če ti ne paše pač ne klikat.

 • Morala

  Pod kontrolo ima kaj drugega, mej in ilegalcev nikakor…

  • GverilaStyle

   pod kontrolo so korupcija, zavajanje in kraje Slovenskega naroda

 • GverilaStyle

  Če kdo pozna naslove domov, teh naših skorumpiranih veljakov, naj jih naprinta in pripiše, da so muslimanski teroristi dobrodošli in da bodo dobili hrano, pijačo in finančna sredstva za nadaljevanje poti. Pa zemljevid z potjo do njih naj bo na hrbtni strani.

 • RATATA

  Lahko govorijo prav vse, saj so trdno v sedlu, ker tako kažejo javnomnenjske ankete.
  “Ustvarjaj javno mnenje s svojimi mediji, pa ti bodo ankete dobro kazale in lahko boš vladal!” je popolna resnica.

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI VAM.
  Bog daj – nam, Vam – vsem – dober dan ”
  V Kopru so imeli danrs izjemno dobro pridigo
  in lepo SV. MAŠO.
  Je bilo slišati na Radiu Ognjišče.
  Ob pesmi “V NEBESIH SEM DOMA” me je obšla
  moja šaljivost in sem si rekel, sam sebi:
  ” NO, ZLAST EX KP, ZK FAKE , NEPAVILNO SAMOPOIMENOVANI ” LEVČARJI”
  VEČINOMA
  ne živijo – ravno – “v NEBESIH”
  Tista “žal” EU poslanka, samovsiljena in medijsko nam vsiljevana SD T.FAJON
  zagotovo
  NE ŽIVI – “V NEBESIH”, ampak samotarsko, verjetno v kakem precej luksuznem stanovanju,
  a “SAMOŽIVSKO” – v “družbi” s “sostanovalci”
  kot so za stanovanja TIPIČNI –
  – MIKROBI, PRAH, PRŠICE, MOLJI, VEŠČE ITD.
  V
  KAKŠNIH “NEBESIH” PA ŽIVIJO, DOMUJEJO
  NA
  TEM OK PORTALU NOVE24TV – “ŽAL PISOČI” – razni ex KP, ZK – “HLLBILLYIJI”
  BODO
  PA ŽE ONI SAMI POVEDALI. Morda? L.R. Janez K. Kern KOMENDA

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/se-drugi-strelski-pohod-v-24-urah-v-daytoni-napadalec-ubil-devet-ljudi/496122

  kaj naj porečem na nekatere komentarje pod tem člankom?, nič naj tišina pove svoje

  sarkazem press

 • Dizzy Spellbound

  Kaj bo slovenska vlada in slovenci naredili, ko bo že prepozno???? Se bodo državljani pomuslimanili????

  • samotoje

   Če odmisliva, da vsaj ime lastnega(?) naroda napišeš z veliko začetnico- Slovenci- potem ni jasno, od koga pričakuješ odgovor.

 • Antonius

  Šarplaninškovo vlado bi morali spraviti v zaprti oddelek pod kontrolo v norišnico.
  Kučan bi lahko med njimi igral nesmrtnega Hitlerja, Fajonova pa Ivano muglsko.

 • Anton

  ma ta dva idiota ne bosta rešila zadeve, bom prej jaz postal papež

  sarkazem press

 • IZBIRA

  Isto imata Šarec in Pokukar vse pod kontrolo, kot pijan šofer v razbitem avtu na strehi v kanalu ob cesti. Preprosto je vidno vskemu v obeh primerih kako je že na prvi pogled. Samo pijan šofer se bo streznil, kar pa ni pričakovati od obeh odgovornih.

 • Olga101

  To murglsko zloženko bo treba zapret, skupaj s švercerji z ljudmi, saj so odgovorni za varnost Slovenije in njenih državljanov, pa NAMERNO ne naredijo nič! So plačani od Sorosa? Politična korupcija?!

 • Garbage man

  Šipac predava miličnikom ….neprecenljivo

  • samsara

   Nekateri se celo rokujejo z njim.
   Odvratno.

 • Artur

  Tako daleč smo(so Slovenclji ) že prišli, da narodni izdajalci vladajo v naši državi.

 • IZBIRA

  Sveta preproščina kar sije iz obeh.

 • Ros

  Vlada naj zaposli vodstvo in člane SDS s svetovalno pogodbo. Vsak naj dobi vsaj 3300€ neto, enako kot Marjan Šarec. Tako bo lahko Marjan nosil vse zasluge, člani SDS pa so v vsakem primeru odgovorni. Ker so odgovorni ljudje. Saj veste to. Vsaj večina je.

 • Nata

  Mene pa zanima, kaj za vraga hodijo gledat tja ?? Saj menda kaj pogledajo na internetu. Vse polno posnetkov je. Pa policisti tudi povedo kaj. Tudi zapisati morajo dogodke in koliko ljudi so prijeli !!
  Samo sprenevedanje !

  • Dragan Krstič

   Dnevnica je pa le dnevnica.

   • Nata

    No, ta je pa dobra in seveda resnična !!

  • Mojca pokraculja

   Nič , kazat se hodijo. Skrivajo nam podatke in nas pripravljajo….

   • Nata

    Ja, sej . . . . . . da narod vidi, kako zeloooooooooooooooo ga zanimajo njihove težave !!

  • Wizeman

   Hodijo gledat tja, kje za boga milega so ti milijoni migrantov, o katerih lahko berejo, slišijo in vidijo na internetu…..

   • Nata

    No, o milijonih pri nas pa res ni govora. Se pa nabirajo. . . . .

 • Anton

  dost mam teh bebavih levičarjev, čas je za oldies goldies. Tokrat vam za pokušino polagam v uho legendarno pesem iz 70-ih

  Harry Nilsson: https://www.youtube.com/watch?v=IQlmgmR4a4g

  sarkazem press

 • samurai

  Damir, ali tudi ti nič ne vidiš, kaj se dogaja ???

  • samotoje

   Damir je pridna, ubogljiva prodana duša.

   • samurai

    Saj ne morem verjet :(

    • samotoje

     Čudna so pota človekovega poštenja. Mene že zelo težko kaj preseneti.

     • samurai

      Ne vem, kaj mislijo,…. kaj čakajo,…. ali nameravajo Salvinija prositi za pomoč ???
      Naj razume, kdor more !

     • samotoje

      Nič ne mislijo, nič ne čakajo, samo kasirajo- od EU in od Sorosa. Nihče tudi od naju ne pričakuje, da bi kaj razumela. Multikulti je samo za posvečene.

 • Franc Šink

  Ta vlada niti sama sebe nima pod kontrolo, kaj še le migrantske tokove.

 • Janez Kepic-Kern
 • Artur

  Vlada ima vse pod kontrolo ?! Se ve koga. Invazije primitivnih parazitskih migrantov prav gotovo ne.

  https://www.youtube.com/watch?v=o9zWMiebFlU

 • Ahoj

  Na mejo poslat vso vojsko in jim dati policijska poblastila.

  • ZatonMesecnikov

   ne razumeš. Vloga tako vojske kot policije je servis za migrante. Da jih nahranijo, pospremijo v azilne domove. kjer se okrepčajo pred nadaljevanjem poti.

   Od leta 2015 trobim, da NE SMEJO POLOŽITI NOGE na slovensko ozemlje. ker če jo, potem so tvoji.

   Ampak ne, moraš biti res bedak, da sredi Europe, na 20.000 km2 z nikakršno prepoznavnostjo, postaneš migrantski žep…

   • Common Sense

    Ali pa levuhar.

  • tretjerazredni

   Najprej bodo tebe, sploh ko se bo migrantski val ustavil, potem ne bo več nihče dovolj močan, da.bi jim pobral orožje in nagrabjeno.
   Samo kompletni idiot bi spustil vojsko nad, civiliste, nacisti so temu rekli totalna vojna.

 • Ahoj

  Na Kosovu imamo več vojakov kot pa za varovanje naše meje banana republika.

  • ZatonMesecnikov

   Tam so boljše dnevnice.

  • tretjerazredni

   Ja, skrbijo ze celo verigo, od izvora do ciljnih destinacij, plačanci pač naredijo kar jim rečejo.

 • Janez Kepic-Kern

  ZA “ŽAL NAŠE” HILLBILLYIJE
  PROVOKATORSKE IN
  TA
  POŠMINKANE ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  HILLBILLY*S SONG

  https://www.youtube.com/watch?v=XfMwuT3Ltyw

  PRECEJ BOLJ SIPATIČNE
  OD HILLBILLY DEDCEV SO PUNCE
  IZ W. VIRGINIJE.

  PRIZNANE
  CARTER SISTERS

  https://www.youtube.com/watch?v=qTE3GWVgdmg

 • antimur

  Šarec, Kučan, Fajonka in ostala golazen. Po prvi žrtvi zaradi teh evroazijskih smrdljivcev, ki se bo zgodia na slovenskem, tudi vam ne bodo pomagali varnostniki.

 • skorpijon93

  čeho s tem nimahjo težav ker so svetlobna leta pred slovenijo, pa hlapci niso !

 • tramal

  Iz cele evrope hodijo tihotapit divjake čez Slovensko mejo tako propustna je .Komunajzerji pa nič ne vidijo in nič ne slišijo ,samo da njim kapne v žep ,ko jih podkupijo.

  • tretjerazredni

   Ne pozani povedati, da prej še prepotujejo celo Hrvaško, ki se vleče kot črevo, saj je tretjina dežele uničene in skoraj neobljudene.

 • Desnoklik

  Koga se oblast boji? V njihovem interesu delajo. Tako je pri nas, da najbol glasni preglasujejo tiho večino, katera trpi.

  • tretjerazredni

   Zadolžujemo se za delavčke, ki vsako leto prigarajo večjo izgubo in kmetavzarje, ki jim moramo doplačevati hrano, ki je še za.sebe ne pridelajo dovolj.
   Režim kriminal soloh ne zanima.več, točno se ve kdo lahko in kdo ne sme v vojaško policijskih đamaherijah, režim je razslojil prebivalstvo na.tri razrede državljanov in zatira samo tiste, ki so obsojeni na suženjstvo in počasno smrt. Saj ne delajo tega vsem, samo določenim, ampak to itak že veš.

 • tretjerazredni

  Pri nas torej zgolj kampirajo, pravo začasno bivališče dobijo šele v Nemčiji in drugih ciljnih destinacijah. Potem je logično, da ne želijo nazaj, ko se prebijejo do Đermani, postanejo čez noč bolj premožni od povprečnih slovencev. Še več, na.severu zgleda delajo z njimi kot se spodobi za ljudi, svobodni so in jih ne nadzira nobena družbena samozaščita, tudi družijo se, odlična priložnost, da si moški v zrelih letih ustvari tam družino. Njihovi otroci bodo nemci in evropski državljani, nikoli se ne bodo brmili v domovino svojih staršev, njihovi starši pa mogoče, iz sentimentalnosti in ker bodo doma dedovali, vlagali v delnice in certifikate, ki jih bodo pokupili z nemškimi socialnimi podporami.

 • tretjerazredni

  Pakistanci in bangladeš, takim.pri nas.od nekdaj.rečemo cigani, odkar obstaja.Evropa.ni bilo še nikoli drugače. Mi smo pa mislili, da se romi.množijo zato, ker.imajo sto otrok, verjetno so se že od nekdaj švercali na.ta prostor, le da prej ni nihče omenjal vojn in evropske politike.
  Najbolj patetični so naši prostovoljci, domače rome ne marajo, z novinci se pa radi družijo, kot da ne bi vedeli, da gre za isti šmorn.

 • Tratovc

  Sem človek brez vesti in duše vedno pripravljen na najhujše zato likvidacija na meji ni zame noben problem

 • montyamp

  Vlada ??????????????
  Mi imamo vlado ????????????????
  Hahahaha………………………………………………
  Mi imamo tudi sodišča , hahaha……………………………….

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++,
   Bog daj
   – nam, Vam – vsem – dober dan ” Oz. – LAHKO NOČ.
   V Kopru
   so imeli danes izjemno dobro pridigo
   in lepo SV. MAŠO.
   Je bilo slišati na Radiu Ognjišče.
   Ob pesmi

   “V NEBESIH SEM DOMA” me je obšla

   moja šaljivost in sem si rekel, sam sebi:
   ” NO, ZLAST EX KP, ZK FAKE , NEPAVILNO SAMOPOIMENOVANI ” LEVIČARJI”
   VEČINOMA

   ne živijo – ravno – “v NEBESIH”
   Tista “žal” EU poslanka, samovsiljena in medijsko nam vsiljevana SD T.FAJON
   zagotovo
   NE ŽIVI – “V NEBESIH”,

   ampak samotarsko, verjetno v kakem precej luksuznem stanovanju,
   a “SAMOŽIVSKO”
   – v “družbi”

   s “sostanovalci”

   kot so za stanovanja TIPIČNI –
   – MIKROBI, PRAH, PRŠICE, MOLJI, VEŠČE ITD.
   V
   KAKŠNIH “NEBESIH” PA ŽIVIJO, DOMUJEJO
   NA
   TEM OK PORTALU NOVE24TV – “ŽAL PISOČI” – razni ex KP, ZK – “HLLBILLYIJI”
   BODO
   PA ŽE ONI SAMI POVEDALI. Morda? L.R. Janez K. Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ZA LAHKO NOČ.
  “BRATOM ORLOM” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  DVIGNITE ORLI, KRILA PONOSNA

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

 • piko8

  Tihotapce začet STRELJAT!!
  maslešo pa poslat, da preveri, če so bili streli dobro odmerjeni!!

 • maverkick

  Jokice

 • Janez Kepic-Kern
 • Janez Kepic-Kern

  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V.

 • NoName

  Ukinit (ne)vladne organizacije in vse te člane teh organizacij izgnat tja kamor spadajo tudi vsi ti migrantski užitkarji

 • Janez Kepic-Kern

  še 1x
  PONAVLJAM.
  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V.

 • bojan

  Mazanje oči celotni svetovni populaciji, čez kakšno leto-dve jim bodo še orožje dajal po direktivi nwo uničevalcev ljudi …