fbpx

Ilegalni alžirski migrant padel v 20-metrski prepad pri Socerbu, ko je bil iz Slovenije namenjen v Španijo

Na prizorišče nesreče prišel tudi helikopter. Druga slika je simbolna. (Foto: Facebook/ Twitter)

Na prizorišče nesreče prišel tudi helikopter. Druga slika je simbolna. (Foto: Facebook/ Twitter)

V Socerbu se je zgodila nesreča, v kateri je alžirski migrant hotel ilegalno prečkati slovensko-italijansko mejo. Spodrsnilo mu je in je padel v dvajset metrov globok prepad. Na kraju nesreče je umrl. Po poročanju nekaterih slovenskih medijev je bil namenjen v Španijo.

“Alžirec je 1.1. pred Socerbom padel v 20-metrski prepad. Z ženo in prijateljem so bili namenjeni v Španijo. Po migrantski balkanski poti. Španijo imajo pred nosom. Kaj tu ne štima?” se upravičeno sprašuje ena izmed uporabnic na socialnih omrežjih. Zakaj bi alžirski državljan za svoj cilj izbral Španijo, ki jo ima pred nosom, in se tja podal po balkanski migrantski poti?

Smrt ilegalnega migranta postavlja njegovo potovanje v neverjetno čuden kontekst. Ne glede na informacije, da je bil s svojo družino namenjen v Španijo, žal ni nobenega logičnega zaključka, zakaj se raje ni odpravil direktno v Španijo ter je raje šel na veliko daljšo in bolj zahtevno balkansko migracijsko pot. Njegova smrt je še ena izmed posledic ohlapne politike Evropske Unije in Slovenije do vprašanja ilegalnih migracij.

V reki Kolpi našli utopljenega migranta
Težave z migranti so vsak dan večje. Poročali smo že o njihovih kriminalnih dejanjih, od ugrabitev 79-letnega belokranjskega upokojenca Miroslava Moravca do posilstev slovenskih deklet v Ljubljani. Žal pa zaradi njihovih dejanj prihaja tudi do smrti zaradi nepoznavanja terena. Tako se je v slovenski javnosti v poletnih mesecih poročalo o truplu migranta, ki se je utopil v reki Kolpi.

Jame v Socerbu prizorišče komunističnih zločinov
Na socialnih omrežjih pa je eden izmed posameznikov spomnil na jame v bližini Socerba, kjer je vse polno trupel krvavega komunističnega poboja po koncu 2. svetovne vojne. “V eni od kraških jam pri Socerbu je tudi s smetmi zasuto komunistično morišče, v njem so še vedno trupla. V drugi jami pa podzemna cerkev, kjer so se zaredili neki heretiki, ki častijo reinkarnacijo sv. Socerba, nekega zdravilca. Ni čudno, da ljudje tam umirajo,” opisuje eden izmed uporabnikov na socialnih omrežjih.

Luka Perš