fbpx

Invazija ilegalnih migrantov se nadaljuje: prijeli 108 tujcev, ki so želeli nezakonito v Slovenijo

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Minuli konec tedna so policisti PU Koper in PU Novo mesto prijeli 108 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prečkali slovensko-hrvaško mejo.

V zadnjih treh dneh (od petka od 7. ure do ponedeljka do 7. ure) so policisti na območju Policijske uprave Koper obravnavali skupaj 72 oseb, ki so nedovoljeno prestopile slovensko-hrvaško mejo. Od tega jih je 43 izrazilo namero, da bodo v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito, 29 jih je bilo vrnjenih v Republiko Hrvaško, poroča PU Koper.

Po državljanstvih so bili obravnavani: Alžirija – 16, Pakistan – 16, Irak – 13, Somalija – 8, Sirija – 5, Afganistan – 3, Indija – 3, Iran – 3, Jemen – 2, Maroko – 1, Palestina – 1, Tunizija – 1. 36 oseb je bilo prijetih na območju PP Ilirska Bistrica, 28 na območju PP Kozina ter 8 na območju PP Piran.

Na območju Bele krajine 36 ilegalcev
Policisti PU Novo mesto pa  so  med 21. in 24. septembrom pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Bojanci, Sinji vrh, Dolenjci, Adlešiči, Tribuče, Učakovci, Sečje Selo, Kovačji gradi in Črnomelj izsledili in prijeli 36 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci – trinajstimi državljani Pakistana, šestimi državljani Maroka, petimi državljani Irana, petimi državljani Sirije, po dvema državljanoma Afganistana in Iraka ter po enim državljanom Tunizije, Alžirije in Eritreje – še niso zaključeni.

C. Š.