Invazija, ki je oblast še vedno ne ustavi! Med vikendom prijeli 220 ilegalcev, številni ušli policijski kontroli!

Fotografija je simbolična. (Foto: moja-dolenjska)

S policijskih uprav poročajo o 220 prijetih tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo in so jih izsledili ter prijeli v dneh ob koncu tedna. Največ so jih prijeli na območju Novega mesta, kar 109, od tega skoraj polovico na območju Gorjancev. Na območju PU Ljubljana so prijeli 25 migrantov, na območju PU Koper 68 in na območju PU Maribor 18. Iz drugih PU o prijetih ne poročajo.

Tudi ta konec tedna se uvršča med rekordne glede na prijete ilegalne migrante, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

PU Novo mesto: Prijeli so 109 ilegalnih migrantov
Policisti so prijeli 104 ilegalne migrante, in sicer na območju Gorjancev (občina Novo mesto), Drenovca, Miličev, Miklarjev, Sečjega Sela (vse občina Črnomelj) in Metlike ter Slovenske vasi in Kapel v občini Brežice. Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (50), Pakistana (39), Irana (10), Turčije (2), Poljske (1), Nemčije (1) in Albanije (1).

Prijeta ilegalna migranta na Velikem Cerovcu pod Gorjanci (vir: FB)

Na Gorjancih so jih okoli 50 prijeli včeraj popoldan, še dva pa so v soboto prijeli v Velikem Cerovcu. Brežiški policisti pa so v noči na soboto, 27. julija, v Brežicah ustavljali voznika osebnega  avtomobila  slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik v avtomobilu vozi 5 ilegalnih migrantov (4 Pakistance in Bangladešca).

PU Ljubljana: Prijeli so 25 migrantov
Na območju Kostela, Kočevja, Sodražice in v Cerknici ter Ljubljani so od četrtka do danes zjutraj prijeli 25 ilegalnih migrantov. Poleg tega so prijeli še 5 oseb, ki so prevažale in organizirale prevoz tujcev. Gre za državljane Slovenije, Pakistana in Srbije.

PU Koper: Prijeli so 68 migrantov
Kar 64 od prijetih so obravnavali na območju Ilirske Bistrice, ostale pa v Kopru in Kozini. Vse bodo vrnili na hrvaško stran. V Ilirski Bistrici so dodatno obravnavali še 26-letnega Pakistanca z urejenim statusom v Italiji. Včeraj ob 6. uri so v Podgradu ustavili osebni avto Ford Fiesta. V vozilu je vozil 4 ilegalne migrante (tri Afganistance in tri Bangladešce). Vrnili jih bodo na hrvaško stran, proti vozniku bo vložena kazenska ovadba.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (25), Afganistana (14), Bangladeša (13), Indije (9), Alžirije (2), Palestine (2), Irana (2) in Konga (1). 

PU Maribor: Prijeli so 18 ilegalnih migrantov
Prijeli so jih na železniški postaji v Ormožu (Sirijca in Alžirca), pod nadvozom avtoceste A4 pri izvozu Zakl so prijeli 3 Irance in Pakistanca. Sinoči pa so ustavili še kombinirano vozilo avstrijskih registrskih oznak, v katerem so prevažali 10 Pakistancev in 2 Indijca, sprovajalca.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih migrantih ne poročajo.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.

 • Borut Stari

  Pravite prijeli. In kaj potem? Deportacija tam od koder so prišli. Z ilegalnim prestopom meje nebi smeli imeti pravice zaprositi za azil.

 • ZatonMesecnikov

  #Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (50), Pakistana (39),
  Irana (10), Turčije (2), Poljske (1), Nemčije (1) in Albanije (1).#

  “Poljak” in “Nemec” sta zagotovo švercerja.

  • Common Sense

   Vse te drzave so – ce beres levicarska trobila – ocitno v vojni. Ker so kao begunci, prebezniki.

   • ZatonMesecnikov

    razširili so svoje kategorizacije beguncev, kot sem včeraj slišal na hanzi. Podnebni begunci, tektonski, begunci pred babami doma, morski begunci, vse torej razen tistega kar res so. Ekonomski migrantje.

 • PLavi-mil

  Prokleta banda levičarska, VELEIZDAJALCI Slovenije pomagajo tihotapiti migrante.

  • Novakec1

   Saj jih ne tihotapijo ampak uvažajo po zblojeni zakonodaji ki so jo sprejel na dopisni seji med dopustom.

 • Dragan Krstič

  Na kurah pa urednik Jure Tepina joka in stoka ker hrvaški policisti pretepajo migrante. Kaj če ne bi Proplus v svojo stavbo naselil in prevzel skrb za teh 220 migrantov. Naredili bi lep vzgled, Jure Tepina in njegova rdeča mamica bi pa tudi nekaj teh vzela pod svojo streho.

 • Morala

  Kar lezejo.. sami moški….še Poljak, Nemec in Turek…cjo…premalo imamo nastanitvenih kapacitet…bo treba zgraditi še več azilnih centrov…še bolje, če spraznijo parlament in tja nameščajo ilegalce…

 • Olga101

  Šarca za rešetke, saj ogroža Slovenijo in vse njene državljane!

 • Mirkoca

  Poletni čas je zaradi dopustov policije in toplega vremena, še posebej primeren za ilegalne prehode.

 • igor

  Dobra je policija. Vse so polovili. Sarec je kar dobro pojacal nadzor.

  • samotoje

   Hladni obkladki pomagajo. Sončarica te je pošteno kresnila.

 • samsara

  Vojaški oklepniki nekako niso v pomoč pri lovljenju tujih vdiralcev na slovensko zemljo, kajne ‘strokovnjaki’?
  Morda bi kazalo še dodatno opremiti z oklepom vojaške sprejhajalce, spremljevalce policistov?
  Ali pa kar oklopiti tudi policiste in še njihove pse, za dobro mero?
  Morda bi bil kdo iz vladi naklonjene javnosti impresioniran nad tem ukrepom vlade?
  Morda bi v naslednji fazi angažirali kar tanke, z alov na nezakonite vdiralce? To bi bilo nekaj…

  • Nšo-či

   Še tiste z druge svetovne?

   • samsara

    Takšnih v Sloveniji ni več. Še predelane T55/56 (številki sta letnici začetka proizvodnje modela), ki so davkoplačevalce stali kup denarja so prodali za drobiž.
    Tu gre za vtis, ki naj bi ga objava pustila pri neukih, zato bi bili primerni (in povsem neprimerni/neučinkoviti) za te naloge najnovejši M-84, jugoslovanska verzija sovjetskega T-72.

 • Common Sense

  Ne skrbite. Šarec ima vse pod kontrolo. Lepo jih bo popisal, zastonj napojil, nahranil, stuširal, za par dni odpeljal v Ljubljano, oni bodo čez par dni zbežali, potem pa nam jih bodo nekaj vrnili Italijani, nekaj Avstrijci, nekaj pa jih bo spet ponovno vdrlo k nam iz Hrvaške. Dolgcajt pa ne bo.

 • Get2 Business

  še malo pa se jim ne bo dalo niti loviti jih več. pustili jih bodo, da svobodno opletajo in svinjajo po naši državi. vse na naše stroške.

 • Skrajno Desni

  Namesto da pobijate po svetu koristne živali bi bilo bolje da pobijate te nekoristne islamistične gnide.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!