fbpx

Invazija migrantov ne pojenja: ta konec tedna slovenska policija uspela ujeti kar 95 nelegalnih migrantov, še 19 ilegalcev pa nam je vrnila Italija!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Invazija nelegalnih pretežno muslimanskih migrantov očitno dobiva vse večji zagon, ta konec tedna je slovenska policija glede na poročanja policijskih uprav pri nelegalnih prehodih meje uspela ujeti skupno kar 95 nelegalnih migrantov. Ob tem se lahko le zaskrbljeno vprašamo, koliko jih je zgrešila, glede na to, da nam je samo ta konec tedna Italija vrnila 19 migrantov?!

Na območju policijske uprave Koper so tako od petka do danes prijeli 41 nelegalnih migrantov, pri čemer je bilo 22 državljanov Pakistana, 6 državljanov Irana, 4 državljani Kube, po trije državljani Afganistana in Indije, ter po en državljan Kosova in Maroka. Od tega jih je 14 izrazilo namero zaprositi za mednarodno zaščito v Sloveniji, 27 nelegalnih migrantov pa je Slovenija že predala nazaj hrvaškim oblastem. Bilanca koprske policijske uprave pa tu še ni končana, kar 19 migrantov nam je namreč vrnila Italija: od tega 9 državljanov Turčije, 6 državljanov Afganistana, 3 državljane Kosova in enega državljana Albanije. Vse izmed teh je slovenska policija posredovala hrvaškim organom. Tudi novomeška policijska uprava je bila zelo obremenjena, prijeli so namreč 54 migrantov, za katere postopkov še niso uspeli zaključiti.

Poskusi nelegalnih prehodov meje postajajo vse bolj drzni
To, da so pri poskusih nelegalnega prehoda meje nelegalni migranti vse bolj drzni pa potrjuje tudi dogodek s tega konca tedna, ko se je v Kozini 26. oktobra v podvoz zaletel drveči enoprostorec znamke Fiat, ki so ga policisti skušali ustaviti vse od Podgrada. Vozilo je bilo prenatovorjeno, v njem se je namreč nahajalo 8 pakistanskih ilegalcev, ki pa sta jih v schengensko območje skušala pretihotapiti dva italijanska državljana. V soboto sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki pa je za oba odredil pripor zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Foto: epa

J. Ž.