Invazija na južno mejo se nadaljuje; ujetih 91 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Invazija ilegalcev na Slovenijo se nadaljuje in policisti ob južni meji imajo polne roke dela. V zadnjem vikendu so na področu policijskih uprav Koper in Novo mesto prijeli 91 ilegalnih migrantov. Koprski policisti so obravnavali 58 ilegalcev, od tega največ Pakistancev, ki jih je bilo 18, po 14 Irancev in Afganistancev, sedem Albancev, štiri Alžirce ter enega migranta iz Mjanmara. Poleg tega so se ukvarjali tudi s tremi prevozniki ilegalcev. Eden je albanski državljan, ki prebiva v Italiji in je tihotapil dva svoja rojaka, druga je Romunka, ki je prav tako prevažala dva albanska ilegalca. Tretji prevoznik je bil naše gore list, Ljubljančan, ki je v avtu prevažal štiri Irance.

Od petka zjutraj do danes zjutraj so policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 58 ilegalnih migrantov (Pakistan 18, Iran 14, Afganistan 14, Albanija 7, Alžirija 4, Mjanmar 1). 50 je bilo (oziroma bodo po zaključenih postopkih) vrnjenih, 8 pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito. V soboto ob 18. uri so v Movražu policisti ustavljali osebni avto Mercedes. Vozilo je pospešeno odpeljalo proti Gračišču, kjer so ga ustavili. Voznik je bil 37-letni državljan Albanije, z dovoljenjem za bivanje v Italiji, v vozilu sta bila še dva državljana Albanije. Zaradi kršitve zakona o tujcih je bila slednjima izrečena globa, ki sta jo poravnala. Vrnjena sta bila na Hrvaško, voznik pa je bil po zaslišanju priveden k preiskovalnemu sodniku.

V nedeljo ob 7.48 so policisti pri Mali Bukovici ustavili osebno vozilo znamke Mercedes Benz, ki ga je vozila 30-letna državljanka Romunije, prevažala pa je dva ilegalna migranta, državljana Albanije. Oba imata prepoved vstopa v schengensko območje. Izrečena jima je bila globa na plačilni nalog, ki je nista plačala, zato ju bodo vrnili na Hrvaško. Voznici je bila odvzeta prostost, po zaključenih policijskih postopkih bo privedena k preiskovalnemu sodniku. 14. julija letos so isto državljanko Romunije že ustavili policisti in jo kazensko ovadili za istovrstno kaznivo dejanje. V nedeljo ob 18.40 pa so policisti v Ilirski Bistrici ustavili taksi, ki ga je vozil 50-letni državljan Slovenije. V vozilu je imel štiri državljane Irana, ki so bili v Sloveniji nelegalno. Vse so pridržali, policijski postopki pa še niso zaključeni.

Na novomeškem koncu pa so policisti ujeli 33 ilegalcev, ki pa so se vsi prek meje prebijali brez pomoči prevoznikov. Del ujetih ilegalcev so že vrnili Hrvatom, pri drugih pa postopki še tečejo.

C. Š.

 • Pahorpohar

  Dejte usaj nam socialo ko pridno delamo vsak dan, dokler je se!!! ker pol ko bodo kamele tu jo bodo opice in levicarji na oblasti pobral!!! DEJ NAM DINAR ZOKI plis hhjashahahaahhaaga

 • Olga2345

  Ni čudno, da Avstrijci čuvajo svojo mejo, saj komunistom ne moreš zaupati!

 • DMB

  Italijani so dobili pravega ministra za notranje zadeve. Svoje meje je zaščitil kot je treba nikogar ne spusti niti blizu Kaj pa naš?????

  • samotoje

   Naš pa nima časa. Najprej mora vse tajnice in fikuse pregledati.

  • Steiermark

   Italjane ščiti pred migranti, njihov oz. legin notranji minister, Salvini, pri nas pa “migranti” odločajo, koliko Slovencev se sme pustiti v Sloveniji – veliko jih izženejo – zaradi brezposelnosti, v Avstrijo, kar bo pa ostalo, o tem bodo odločali tisti, “migranti” v bližini serpentinška, ki bo še “preštudiral, kaj z nami – verjetno se bodo , kot se za tujce spoddobi, odločili, da iz Slovenije izženejo še zadnjega avtohtonega prebivalca, v kolikor se nebo konvertiral v zk izmečka in islam!

 • soc

  Ma kje pa! Javna hiša, Kanalizacija, Delo, Dnevnik, Večer, Mladina o čem takem ne poročajo, dogodka za Janeza Novaka torej ni. 1984…

 • soc

  Državljanko Romunije, ki je zanesljivo ciganka, sedet za dve leti, potem šele izgon domov.

  • DMB

   Nič sedet direkt izgon ne bomo jo hranili v Sloveniji

 • Friderik Peršič

  Škoda da ne objavijo še podatkov , koliko od teh ” beguncev pred vojno ” vračajo Hrvatom že drugič ali tretjič …

 • Roman

  ampak čisto zares, nekdo mora narediti tisto debatno oddajo v Sloveniji, in sicer na temo: “migrante je treba nemudoma deportirati, change my mind” :)

 • SLO84
 • Marcos Kače

  Kaj bi nora24 brez migrantov, a bi sploh imeli kaj pisat?

  • Republic Commando

   O komunističnih barabijah je materiala za cel leksikon, vesel bodi, da obstajajo migranti ;)))

  • BlackOpsSystem

   bi ja, o tvoji mami, ker gumice nista z tvojim fotrom uporabila….in evo tebe retardiranca!!!!

   • Marcos Kače

    To je bilo smiselno vprašanje, ti pa tle to brezvezno trololo sceno goniš. Kiro razočaranje od komentarja.

 • Van Der Waals

  TREBA USTAVT te cigane muslimane črnuhe!

 • montyamp

  KOMUNISTI OSTAJAJO NA VLADI SAMO ŠE Z MONTIRANIMI PROCESI IN VOLILNIMI INTRIGAMI .
  iZKLJUČEVANJE JE ZA NJIH DEMOKRACIJA .
  MUSLIMANE UVAŽAJO , KER JE NASLEDNJA FAZA IZREDNO STANJE .
  ZLOČINCEV OTROCI SO POLNI HIPOKRIZIJE KOT SAHARA PESKA , ZATO JE GROŽNJO VZETI SKRAJNO RESNO , KER ZA OBLAST BODO UDBOVSKA DECA ŽIVE ZAZIDALI IN TO S PSIHOLOŠKIM TERORJEM .

 • ZatonMesecnikov

  Napad skrajnega Levičarja sredi New Yorka na Juda, ki je prečkal cesto. Ko ga je zagledal se je pognal iz svojega taxija in ga z glasnimi levičarskimi parolami Allah, Israel, zbil na tla in tepel.

  https://www.krone.at/1789575

 • Franc Šink

  Konec leta jih bo krepko več kot 5000 kot sem mislil na začetku leta.Posipam se z pepelom.

 • seba goričan

  kamot jih sprejmemo 200 jurjev…dobrodošli v raju na zemlji

 • METULJ

  JA V TRGOVINI “SPAR” NA VIČU U LJUBLJANI NASTAJA BAZA ZAPOSLENIH ILEGALNIH MIGRANTOV V SLOVENIJI.

  OPAZIL SEM ŽE DVA ZAPOSLENA TAM IN SICER EDEN V LOKALU “ČAJNICA” IN EDEN VOZI SERVIRNI VOZIČEK V RESTAVRACIJI V “SPARU”, HEH!

  PA ME ZANIMA STA OBA ILEGALNA MIGRANTA TUT TAM ZAPOSLENA ILEGALNO ALI IMATA DELOVNO DOVOLJENJE AL KAKO? JIH BOJO ZAPOSLILI ŠE VEČ? SPREJEMNI CENTER NA VIČUU JE BLIZU, HEH!

  ALI JE POGOJ DA SE TAM ZAPOSLIJO STATUS ILEGALNEGA MIGRANTA V POSTOPKU, HEE?

  RAZISKOVALNI NOVINARJI, TU V “SPARU” NASTAJA VZOREC KAKO ZAPOSLITI ILEGALNE MIGRANTE!!

  TAKO JE V SLOVENIJI SEDAJ: ITALIJA ZAPIRA MEJE MIGRANTOM IZ SLOVENIJE, AVSTRIJA ZAPIRA MEJE ZA MIGRANTE IZ SLOVENIJE IN IZ HRVAŠKE ILEGALNO VSTOPAJO V SLOVENIJO MIGRANTI VSEH VRST!!

  IN TAKO POSTAJA SLOVENIJA ŽEP, ZA ILEGALNE MIGRANTE, KATERIH SE JE ZAČELA OTEPATI VSA EU!!

  EDINO V SLOVENIJI SO ZAŽELJENI OD RDEĆE BANDE VSI ILEGALNI MIGRANTI, KATERE SO ZAVRNILI V DRUGIH DRŽAVAH EU IN DRUGOD!

  EDINO RDEĆA BANDA, KI VODI SLOVENIJO IN ZA NJIMI ZLOČINSKA UDBOMAFIJA SI ŽELITA TE ILEGALNE MIGRANTE, KATERI BOJO V BODOČE BRANILI MANJŠINSKO RDEĆO BANDO PRED NAMI SLOVENCI!! TAKO SI MISLIJO, RDEĆUHI, HUUUU!!

  PFUJ, BANDA RDEĆA, KI PIJEŠ KRI NAM SLOVENCEM! SLOVENCI VAM BOMO KMALU POKAZALI, DA SMO EDINO MI GOSPODAR SLOVENSKE DRŽAVE!! NA SMETI Z VAMI !!

  SLOVENCI, ZDAJ SE ZAČENJA NAŠ BOJ PROTI NAŠEMUU SKUPNEMU SOVRAŽNIKU IN TO JE PARAZITSKA UDBOMAFIJSKA BUTASTA LUUMPENPROLETERSKA DRHAL!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!