Invazija še traja: Čez vikend prijeli več kot 230 migrantov! Na mejnem prehodu Dragonja policisti v prtljažniku našli skrito migrantsko družino z majhno deklico!

Foto: PU Koper

Ilegalne migracije nikakor ne popuščajo, čeprav mediji ne poročajo o vsakodnevnih ilegalnih prestopih, to še zdaleč ne pomeni, da jih ni. Le minuli vikend so policisti ujeli najmanj 236 ilegalnih migrantov, ki so bodisi želeli prečkati mejo bodisi so jih ujeli že v mestih po Sloveniji. Najbolj žalosten prizor pa je bil, ko so na mejnem prehodu Dragonja policisti v prtljažnem delu vozila našli skrito turško družino, in sicer moškega, žensko in otroka. Drugi otrok pa je bil na zadnjem sedežu v vozilu. 

V  soboto okoli 11. ure so policisti ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih tablic in odkrili, poleg voznika in sopotnika, še štiri migrante. Vozila je 33-letna državljanka Nemčije, z urejenim statusom bivanja v Švici, sopotnik je bil 25-letni državljan Francije. Šok pa so policisti doživeli, ko so v prtljažnem delu vozila našli tri osebe, med njimi celo otroka, drugi otrok pa je bil na zadnjem sedežu v vozilu. Ti štirje niso posedovali veljavnih listin za vstop v Slovenijo. Voznici in sopotniku sledi kazenska ovadba, državljani Turčije pa so bili odpeljani v center za tujce.

Največ preglavic z ilegalnimi migranti na območju Kopra
Na območju Policijske uprave Koper so med vikendom obravnavali kar 89 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Zaradi  suma  kaznivega  dejanja po 308. členu KZ – tihotapljenje migrantov – so bile obravnavane štiri osebe, in sicer dva državljana Makedonije, ki sta želela pretihotapiti štiri migrante, državljana Afganistana in tri državljane Eritreje. Tihotapcem tudi ni mar, komu zaračunajo, tudi če otroka strpajo v prtljažnik. Zaradi tega bosta odgovarjala državljan Francije in državljanka Nemčije.

Izjemno pestro tudi na novomeškem območju
Med vikendom so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 79 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 29 državljani Pakistana, 19 državljani Afganistana, 16 državljani Bangladeša, sedmimi državljani Maroka, po dvema državljanoma Sirije, Iraka in Kosova, državljanom Palestine in državljanom Turčije še niso zaključeni.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Prav tako na območju Novega mesta so brežiški policisti v noči na 6. oktober pri Obrežju ustavili in kontrolirali osebni avtomobil avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli  prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Prav tako pri Obrežju so policisti pregledali tovorno vozilo turških registrskih oznak. V tovornem delu so našli dva državljana Pakistana, ki sta se, skrita med tovorom, skušala izogniti mejni kontroli. V Dobovi pa so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo v odprtih vagonih izsledili sedem migrantov, ki so se, skriti med tovorom, skušali izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopki so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Tudi na območju PU Ljubljana pestro
Policijska uprava Ljubljana pa je sporočila, da so med vikendom med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja (Brezovica pri Predgradu, Kočevska reka, Trnovec, Dren in Briga) in Ljubljane izsledili in prijeli 55 migrantov (državljane Alžirije, Maroka, Afganistana, Pakistana, Sudana, Egipta, Bangladeša, Sirije in Iraka), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V Šentvidu pri Grobelnem pa so policisti v soboto v dopoldanskih urah izsledili ilegalnega migranta, mladoletnega državljana Maroka, ki je hodil po železniških tirih v smeri proti Celju. Mladoletnik je zaprosil za azil. Po opravljenih postopkih so ga odpeljali v nastanitveni in sprejemni center v Logatec.

Lana Božič

 • AlojzZ

  Smemo izvedeti, kaj so naredili s temi 230 migranti?

  • Unikatna

   Odpeljali so jih v migrantki center…

   • samotoje

    Na inštitut Jožefa Štefana. Jutri začnejo delati.

    • Unikatna

     Saj res…kemike in inženirje rabijo :)

    • IZBIRA

     Raziskovali bodo najboljše nenobičajne oblike transporta ljudi na velike razdalje za potrebe slovenskega vesoljskega programa.

     • samotoje

      Točno to. Teleportiranje.

  • IZBIRA

   Poslali so jih tovarišici Fajonovi, kjer ona na sosedovi parceli gradi prehodno migirantsko naselje. oziroma naselja za svojo volilno bazo. Tam bodo, dokler se ne odločijo kaj bodo počeli v Sloveniji. Ko in če bodo dobili osebne dokumente in diplome in se razselili po državi.

 • Dragan Krstič

  Nemški notranji minister Horst Seehofer svari EU pred večjo migrantsko krizo kot tisto leta 2015 Naval migrantov na grške otoke je enormen. Kaj bo s Slovenijo če do tega pride. Zagotovo katastrofa. Avstrijci in Italijani bodo meji popolnoma zaprli

 • Ani Bidar

  Hvala, Janez Janša! Brez zakona, ki ga je sprejela SDS vlada, ne bi ti ilegalci nikoli prišli v Slovenijo. Koliko bo novih volivcev?

  • Slovenec

   Ah spet je kriv ravno Janez Janša. Kdo pa vlada in pušča meje odprte?

   • Uroš Palhartinger

    Vsi slovenski EU poslanci, vključno z SDS-ovimi so v Evropskem parlamentu podprli resolucijo o odprtih mejah …

    • Slovenec

     Ah bejz no, kar vsi…

 • mginko

  Lažnivi predsednik vlade – koliko časa mislite še nategovat drugorazredne državljane po partijski komandi iz ozadja. Župnik, ki vas je krstil čaka v spovednici, da se spoveste na tone laži in nečednih grehov napram narodu, ki jih sam najbolje poznate.

 • Branko Jadran

  Pa ni skoda avta, goriva, casa, da se ukvarjamo z temi cudaki, pretezno v vecini je moske populacije stare od 20 do 40 let, brez vsakrsnih cloveskih vrednot, razen spoznajo se na denar, ter nasilje in to je vse kar obvladajo. Ti ljudje rabijo 50 let, da se vkljucijo v civilizacijo. Naredili smo, kaj,,, vodo smo zmesali z oljem, to niso roboti na dolgi rok, ti ljudje ne bodo hlapci, nimajo v genih delovnih navad.

 • Andrej

  A mi lahko kdo razloži, kako policaj ujame nekoga, ki ŽELI prečkat mejo?

 • Andrej

  A ni to zafrkancija: na meji imaš carinske postaje, ograjo, tam vojsko in policijo, ilegalce loviš pa po mestih v notranjosti Slovenije?