Invazija tujerodnih ilegalcev v Slovenijo se nadaljuje! Samo minuli konec tedna so policisti pri nedovoljenem prečkanju meje prijeli več kot 120 oseb!

Slika je simbolična (Foto: STA)

Nedovoljenim prehodom slovensko-hrvaške državne meje s strani ilegalnih migrantov kljub bližajoči se jeseni ni videti konca. Tudi minuli konec tedna so bili namreč policisti po vsej državi zelo zasedeni s prebežniki. Skupno so jih namreč ujeli kar 128. Od tega so jih pri nelegalnem prehodu meje 64 prijeli na območju Policijske uprave Koper, 41 na območju Policijske uprave Novo mesto, 23 pa na območju ljubljanske policijske uprave. 

Kljub prepričevanju slovenskega predsednika vlade Marjana Šarca in notranjega ministra Boštjana Poklukarja, da imajo varnostni organi ilegalne migracije popolnoma pod nadzorom, pa je realna slika situacije popolnoma drugačna. To dokazujejo tudi poročila Policijskih uprav Koper, Novo mesto in Ljubljana, iz katerih je razvidno, da so policisti minuli vikend skupno obravnavali kar 128 migrantov, ki so na nedovoljen način prečkali mejo.

Najbolj pestro na območju Policijske uprave Koper, kjer je bilo med vikendom obravnavanih 56 ilegalnih migrantov
Najbolj zasedeni so bili med vikendom z ilegalnimi migranti policisti na območju Policijske uprave Koper. Samo od petka, 13. septembra 2019, pa do ponedeljka, 16. septembra 2019, so namreč obravnavali 64 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenije. Od tega so jih 56 obravnavali na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica, 5 na območju Policijske postaje Kozina, 3 pa na območju Policijske postaje Koper. Med zajetimi osebami so bili: 24 Pakistancev, 12 Afganistancev, 11 Egipčanov, 4 Eritrejci, 4 Sirci, 2 Alžirca, 2 Maročana, 1 Jemenec, 1 Iračan, 1 Srb, 1 Belgijec ter 1 Slovenec. 40 oseb je že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, sprejetje treh oseb pa so hrvaški varnostni organi zavrnili, zaradi česar so že bile prepeljane v center za tujce. 3 osebe z urejenimi statusi so bile po postopkih izpuščene, preostalih 18 pa še ni bilo obravnavanih.

Policisti Policijske uprave Novo mesto obravnavali 41 ilegalnih migrantov
Med vikendom so bili v povezavi z nedovoljenimi prehodi meje zelo zaposleni tudi policisti na območju Policijske uprave Novo mesto. Med petkom, 13. septembra 2019, in ponedeljkom, 16. septembra 2019, so namreč na območju krajev Globoko, Jablance, Stara vas, Gabrje pri Dobovi, Drežnik, Bukošek, Podgračeno, Žužemberk, Bistrica in Rigonce izsledili ter prijeli 41 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki zoper 17 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Afganistana, 5 državljanov Iraka, 3 državljane Alžirije, 2 državljana Albanije, 1 državljana Maroka, 1 državljana Palestine in 1 državljana Sirije še niso zaključeni.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Nekatere migrante prijeli šele v Ljubljani oziroma okolici
Pestro je bilo v minulih dneh tudi na območju Policijske uprave Ljubljana, kjer so policisti med petkom, 13. septembra 2019, in ponedeljkom, 16. septembra 2019, pri opravljanju nalog varovanja državne meje v naseljih Fara, Otavice, Smrjene, Knežja Lipa in Ljubljana prijeli 23 tujcev, ki so nezakonito  prečkali državno mejo. Pri tem je šlo za državljane Maroka, Afganistana in Pakistana. Postopki zoper njih še niso zaključeni.

Rajko Golob

 • moon

  Ne vem no.. ce so tujerodni samo Arabci ..
  Na medicinski fakulteti v LJ je v prvem letniku 30 Muslimanov (po Titovo) iz Cazina in okolice, placujemo tale studij seveda mi.. slovenski butli.. potem pa tega istega tujerodnega dohtarja uvozimo in smo vsi srecni, ker nas “zdrav”.. Sorry, nas se ne da pozdravit.. smo zavozeni, zal..

 • Olga101

  “Postopki zoper njih še niso zaključeni.” To nam pove vse! Zloraba azila! Za to velezdajo bodo morali levičarji odgovarjati kazensko in materialno!

 • LeftistsNPCs

  Primorska je vedno bolj črna. Bo tud kmal k v Italiji. Ne veš več al si v italiji al afriki

 • RATATA

  Čedalje več busanskih delavcev se radikalizira in komaj čakajo da se še par tisoč črnih in peščenih šerijatarjev tu naseli, da aktivirajo alaha na full!! Res nas zelo ne marajo!!!

 • IZBIRA

  Me pa čudijo ti komunisti. Od 1945 do 1989 leta so z vsemi mogočimi sredstvi ograjevali svoje komunistične feude (Berlinski zid, mrtve straže,prepovedano gibanje v mejnih pasih tudi po več km v globino, opazovalnice in karavle na vsakih 100m pa še pa še. In streljali so običajno lastne državljane in razne reveže, ki so bežali pred komunističnim terorjem iz lastnih držav. Zdej v demokraciji pa jih tam kjer so na oblasti niti malo ne briga za varnost na mejah in zagovarjajajo pitaj boga kakšne vse vrste narodov in kriminalcev med njimi, ki se valijo čez meje kjer jim zapaše, čedalje bolj pa tudi spodbujajo in aktivno sodelujejo pri tihotapstvu. Kot, da s tem načrtno rušijo državo, v kateri nimajo tatalitarne oblasti in namerno ustvarjajo kaos za kakšno novodobno revolucijo (državni udar) in uvedbo komunistične diktature, samoupravnega socializma po slovensko komunistično.

 • soraya

  kdo še verjame, da je dovolj policistov?!Sama sem dnevno v centru Ljubljane najmanj dvakrat in tujerodnih ljudi je vse več….Ali nas niso zadnje vlade politiki in sekretarji proglasili za paničarje in nacije?!

  Kdo bo odgovarjal za strateške napake pri migracijah?!

 • joza joza13

  Vse tako kaže, da so migranti dober posel.
  Sem danes poslušal starejšega možakarja, ki je doma v odročnem delu Slovenije – blizu meje in pravi – policisti lovijo in podijo te kombije, ki prevažajo migrante, ampak nekaterih kombijev pa ne lovijo – ti se prosto vozijo skozi naše vasi, pa v njih niso domačini! …nadaljuje – se mi zdi, da nekaterim je s strani policije omogočeno služiti z migranti, drugim pa ni…

  Temu možakarju vsekakor bolj verjamem, kot katerikoli vladni opici!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!