fbpx

Iranec ponoči s prestižnim audijem in z vratolomno vožnjo bežal pred slovenskimi policisti vse do Italije!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Sredi noči so bili policisti priča vratolomnemu divjanju Iranca po slovenskih cestah. Po dolgotrajnem zasledovanju mu je uspelo pobegniti na italijansko stran, kjer je zaradi prevelike hitrosti zletel s ceste.

Včeraj ob 21.19 so policisti na relaciji Obrov-Golac opazili osebno vozilo znamke Audi, ki pa se na znake in pozive policije ni odzivalo in z vožnjo nadaljevalo. Še več, ko je policija vozilu začela slediti, je le-to z vso hitrostjo pospešilo in pred policisti po primorskih cestah vijugalo s hitrostjo celo do 170 kilometrov na uro.

Pri takšni hitrosti je vozilo kmalu doseglo mejo z Italijo, slovenska policista pa sta mu skladno s sporazumom sledila preko meje, kjer pa je v Bazovici voznik izgubil oblast nad vozilom in z levim delom trčil v betonski varovalni stebriček. Voznik ter tri osebe so s kraja nesreče pobegnili, dve osebi, za kateri se je izkazalo, da sta iranska migranta, pa so policisti prijeli. Kmalu je bila na kraju tudi italijanska policija, ki je migranta prijela. Policija nadaljuje aktivnosti v zvezi z izsleditvijo voznika, ki mu grozijo kazenska ovadba in globe za več različnih kršitev cestno-prometnih predpisov.

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

J.Ž.