fbpx

Italijanska policija aretirala prekupčevalce z ljudmi. Med njimi tudi Mariborčan

Foto: epa

Italijanski orožniki so minulo noč izvedli policijsko akcijo zoper mednarodno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s trgovino z ljudmi. Pri tem so v sodelovanju s slovensko in madžarsko policijo prijeli štiri ljudi, in sicer v italijanskih deželah Lombardija in Veneto ter v Sloveniji in na Madžarskem.

Mednarodno kriminalno združbo so iz Milana vodili ljudje pakistanskega rodu. Preko fiktivnih podjetij in z uporabo lažnih dokumentov je združba organizirala prevoze in vstope ilegalcev iz Pakistana, Bangladeša in Afganistana, in sicer iz Madžarske proti Italiji in naprej proti severnoevropskim državam. Kot poroča angleški Telegraph, je ena od prijetih oseb povezana tudi z Islamsko državo.

Vodja je bil islamski skrajnež Bin Laden
Osem moških med njimi Mohamed Kamel Khemiri, 41- letni Tunizijec, ki je tudi v preiskavi zaradi domnevnih povezav s terorizmom. Gre za radikalnega islamista znanega pod vzdevkom “Bin Laden”.

Med njimi tudi Slovenec
Po podatkih orožnikov so organizirali prevoz v tovornjakih več kot sto ilegalcev. V vozilih je bilo tudi po skoraj 40 oseb. Združba naj bi s trgovino z ljudmi letno zaslužila približno pol milijona evrov. V petkovi akciji orožnikov so bile aretacije tudi v Sloveniji in na Madžarskem. Preiskovalni sodnik iz Trsta je evropski priporni nalog tako izdal tudi za eno osebo v Mariboru.

Z Generalne policijske uprave so sporočili, da orožniki iz italijanskega Vidma zaključujejo preiskavo, v kateri jim v določenih delih pomagala tudi slovenska policija. V Sloveniji so tako prijeli posamezne pribežnike, informacije pa so preko Evropola posredovali sosednjim zainteresiranim državam. V priporu v Sloveniji je en človek iz združbe, ki jo preiskujejo italijanski varnostni organi.

SPS., STA