fbpx

Ivan Zidar se že tretjič izmika zaporu

Ivan Zidar (foto: STA).

Nekdanji prvi mož propadlega gradbenega podjetja SCT Ivan Zidar se je ponovno pritožil na odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo prošnjo za ponovni odlog prestajanja 14-mesečne zaporne kazni v zadevi Čista lopata in ga poslalo za zapahe.

Ljubljansko sodišče je Zidarjevo prošnjo sicer zavrnilo, a ta še ni pravnomočna. Okrožno sodišče je Zidarju odhod za zapahe zaradi ugotovitev izvedencev, da so njegove zdravstvene težave takšne, da za prestajanje kazni ni in niti ne bo sposoben, odložilo že oktobra 2013.

Še pred iztekom odloga v začetku oktobra 2014 je Zidar zaprosil za ponovno odložitev in sodišče mu je odhod v zapor prestavilo do 20. novembra 2015. Pred iztekom tega roka je na sodišče vložil novo prošnjo za odlog. Višje sodišče o njegovi pritožbi še odloča, so za STA pojasnili na okrožnem sodišču.

Zoper nekdanjega prvega moža SCT sicer poteka več kazenskih postopkov, vendar zaradi zdravstvenih težav ne hodi niti na sodišče. V zadevi Čista lopata je vložil tudi ustavno pritožbo, Okrožno sodišče v Ljubljani pa je v torek nad njim tudi znova začelo postopek osebnega stečaja.

A. D., STA