fbpx

Iz hiše v Mariboru izginilo za 30 tisoč evrov zlata

Različno vlomilsko orodje. Foto: STA

Mariborski policisti preiskujejo tatvino iz hiše, kjer je imel vlomilec kar dosti časa, da je preiskal notranjost in si nabral zlatnino. Po prijavi oškodovanca je, kot poroča STA, nepridiprav na neugotovljen  način v času od 15. novembra do 6. decembra 2016 vstopil v hišo v Mariboru, od koder je odnesel večjo količino zlatega nakita, zlatnike in moško uro. Lastnika omenjenih predmetov je oškodoval za okoli 30 tisoč evrov.

Za okoli 800 evrov pa je bila oškodovana Ljubljančanka, ki je preko spleta prodajala mobilni telefon. 30-letna ženska se je z neznanim kupcem telefona dogovorila, da se dobita pred mariborsko športno dvorano. Tam se je srečala z dvema moškima, ki sta opravila vsak svoj posel. Eden je vzel mobilni telefon, drugi pa garancijo telefona. Pri nedovoljenem početju sta bila usklajena in sta istočasno vsak po svoje pobegnila neznano kam.

V Mariboru je iz stanovanjske hiše izginilo za okoli 30 tisoč evrov zlatnine. Dva nepridiprava sta pred mariborsko športno dvorano naivno prodajalko mobilnega telefona oškodovala za 800 evrov.

Branka Jurhar