Iz maščevanja in ljubosumja jo je večkrat zabodel, priča je bil tudi otrok

Foto: STA

Policisti so razkrili motiva petkovega grozljivega umora v Celju. 39-letni storilec je po prepiru z nekdanjo partnerico odšel v avto po nož, nato pa na avtobusni postaji žrtev večkrat zabodel. Priča umoru je bil tudi njun otrok.

Morilec in 33-letna žrtev sta se dobila v trgovskem centru okoli 10. ure dopoldne. Zraven je bil tudi njun 4-letni sin. Nekdanja partnerja sta se sprla in zapustila trgovski center. Otrok je odšel z očetom, mama pa je šla sama na bližnjo avtobusno postajo. Storilec je nato odšel v avto po nož, otroka pa je pustil v vozilu, so po poročanju 24ur pojasnili na Policijski upravi Celje.

Na avtobusni postaji sta se nato moški in ženska zopet sporekla. Moški je nekdanjo partnerko večkrat zabodel, ženska pa je poškodbam podlegla na kraju dogodka. Otrok je bil ves čas v avtu, a je po poročanju policije najverjetneje videl mamin umor.

Krutemu umoru sta botrovala ljubosumlje in maščevalnost. Kot še pravijo policisti, so moškega že dvakrat obravnavali zaradi nasilja v družini.

N. K.